Test: Wittkop Race TWIN MEDICUS 7.0 Gel - za super cenu, super kvalita

Často sa ma ľudia, keď ma stretnú, pýtajú, ktorý komponent je lepší, trvácnejší, účinnejší, atď. Moja odpoveď je skoro vždy rovnaká, taký, ktorý vyhovuje a páči sa predovšetkým tebe.

Všetko to záleží od toho, načo to budem používať, čo očakávam a koľko som ochotný minúť. Presne takto som postupoval, keď som vyberal sedlo na môj bicykel do práce (commuter bike). Hľadal som niečo pohodlné, najlepšie lacné, nakoľko tento bicykel parkujem kade-tade a čo najmenej nápadné, aby zbytočne neupozorňoval bicykel ako celok.


Hľadám sedlo za facku

Netrvalo dlho a objavil som sedlo značky Wittkop s podozrivo nízkou cenou. Trošku googlim a zisťujem, že tá cena je predsa len v poriadku a čo na prvý pohlaď vyzeralo ako značka pre supermarketový trh, je v skutočnosti firma založená v Nemecku v roku 1898. Neváham a objednávam. Po dorazení sedla ma príjemne prekvapila kvalita spracovania a taktiež hmotnosť, ktorá je veľmi slušných 295 g. Nie som žiadny gramár a určite by som nekupoval sedlo za pár stovák, aby som ušetril desať gramov. Len tak zo srandy si však pozrite, koľko vážia najlacnejšie sedlá od zvučných značiek, ktoré sú štyri a viackrát drahšie.


Čo na to povie...

No dobre, váha a cena sú jedna vec, ale čo na to komfort? Poviem vám pravdu, mal som strach, ale tak už mi nič iné neostávalo, len vyskúšať. Priťahujem teda oceľové lyžiny do sedlového zámku a vyrážam do práce. Prvé metre som si trochu hľadal posed a ešte dvakrát upravil sklon a vzdialenosť sedla od predstavca, ale potom to už bolo v poriadku. Oceňujem taktiež anatomický otvor v strede, ktorý znižuje tlak na citlivé partie a taktiež príjemne vetrá v lete. Celé sedlo je anatomicky tvarované a aj napriek tomu, že zvršok je potiahnutý vinylom a nie kožou, tak je príjemný na dotyk. Podľa výrobcu je celé sedlo postavené na základe štúdie ľudského tela a pohybu jazdca na bicykli. Či to je pravda alebo nie, vám nepoviem, ale jedno je isté, sedlo je pohodlné a za ešte pohodlnejšiu cenu myslím, že neurazí nikoho.


Plusy:

  • cena
  • komfort

Mínus:

  • za danú cenu nič

Wittkop používam už 6 mesiacov a stále vyzerá ako nové a čo je podstatnejšie, stále je rovnako pohodlné aj pri dlhých výjazdoch ako prvýkrát. Určite si pozrite ich ponuku na stránkach dovozcu esloger.sk, kde môžete nájsť aj sedlá špecificky navrhnuté pre nežné pohlavie a ako inak, v skvelej cene 12.90 €.
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?
Henry33 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Test: Wittkop Twin Medicus 7.0 race gel - 25 000 km a 5 rokov spolu

Test: Wittkop Twin Medicus 7.0 race gel - 25 000 km a 5 rokov spolu

Je len málo komponentov, pri ktorých „za málo peňazí dostanete veľa muziky”. A ešte menej, pokiaľ chcete, aby tá muzika bola aj kvalitná.
Test: BBB Echelon Comfort – keď je pohodlie na prvom mieste

Test: BBB Echelon Comfort – keď je pohodlie na prvom mieste

Znamená šírka sedla a viac peny automaticky viac komfortu? Tak sa na to poďme pozrieť.
Test: Kärcher OC 6-18 Premium – už neumývajte bicykle v kúpeľni

Test: Kärcher OC 6-18 Premium – už neumývajte bicykle v kúpeľni

Veľkorysé riešenie, ktoré má dostatočnú zásobu vody a výdrž batérie aj pre tých, ktorým pri umývaní záleží na detailoch.
keyboard_arrow_up