EUROBIKE 2017: Technické zaujímavosti - Komponenty Hope

Venovať tejto britskej klasike iba samostatný odstavec by bolo vyslovene hriech, vzhľadom na počet chuťoviek, ktoré si so sebou páni zo Spojeného kráľovstva na EUROBIKE doviezli.

Komponenty Hope sa hrdia nápisom „made in UK“ a pri pohľade na ne zaplesá srdce nielen všetkých CNC frézarov. Drsný industriálny vzhľad surového hliníka v kombinácii s farebnou anodizáciou, je rokmi overenou a nadčasovou kombináciou, ktorá akosi nikdy nevychádza z módy.


Aristokratické enduro s drsnou cenovkou

Najlákavejším exponátom, ktorý pútal najväčšiu pozornosť, bol rozhodne čistokrvný bike označený ako HB.160. Jedná sa o pomyselnú výkladnú skriňu tejto značky, ktorá je zhotovená z karbónu a osadená všetkým, čo Hope vyrába. Táto enduro prvotina, ktorá je s cenovkou cez 7 500 GBP určená skutočným labužníkom, má predný rámový trojuholník z karbónu, ktorý dopĺňa luxusne frézovaná zadná stavbu z hliníka. Vystavený kúsok niesol poradové číslo 8, čo naznačuje, že tento bike na traili pravdepodobne asi nestretnete. Vzhľadom na drsnú cenovku, je to pomerne logické.


Nové náboje

Náboje Hope Pro sú povestné svojou nadštandardnou odolnosťou a životnosťou. V Nemecku bola možnosť vidieť aj náboje s prírubou na centerlock alebo s vŕtaním dier na priame špice.


Megakazety

Kazety so širokým rozsahom prevodov vyrába v dnešnej dobe hocikto. Málokto však vyrába 11-rýchlostné kazety určené na XD orech s odstupňovaním 10-40, 10-44, 10-46 a 10-48 zubov. Materiálovo sa jedná o kombináciu hliníka, z ktorej je v celku vyfrézovaná štvorica najväčších pastorkov a oceľového zvyšku.


Štvorpiest? Slabota!

V dobe, kedy prichádzajú do módy opäť štvorpiestikové strmene (viď napr. MAGURA MT6, nové XT), to páni z Barnoldswicku poňali pekne zhurta. Podobné šialenosti ako 6-piestikový strmeň si pamätám ešte z dôb, keď vychádzal časopis Peloton, kde som ako pubertiak obdivoval brzdy Brembo. Odhliadnúc od toho, pre koho je takýto ultimátny brzdový výkon určený, krásny funkčný prototyp 6-piestikových bŕzd Hope ste si ako návštevník tohto stánku mohli do sýtosti omakať.


Závitový pressfit

Nemýlite sa, nejde o tlačovú chybu. V stánku Hope boli k videniu aj zaujímavo riešené stredové zloženia určené pre stredové domčeky so šírkou 89-92 mm s vnútorným priemerom 41 mm a 24 mm osky, ktoré umožňujú opakované nalisovávanie ložísk. Slogan hlásil vetu: „namontovať a zabudnúť“.


Týmito komponentami výpočet lákavých kúskov nekončí, obdivovať sa tu dali napr. aj nové kľuky vo všetkých odtieňoch alebo karbónové ráfiky a riadítka vlastnej produkcie.


Verím, že vás tieto štýlové komponenty zaujali rovnako ako mňa a zvyškom prezentovaných kúskov sa môžete dokochať vo fotogalérii.

Ďalšie články z výstavy EUROBIKE:
report_problem Našiel si v texte chybu?
bimjeam 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Radenie - moja cesta od mechaniky až po elektroniku

Radenie - moja cesta od mechaniky až po elektroniku

Aký je prínos a nevýhody prechodu z 27 na 12 rýchlostí? Poďme spolu túto dilemu rozlúsknuť.
Test: TATZE MC-AIR – poctivý kus železa na trail

Test: TATZE MC-AIR – poctivý kus železa na trail

Keď niekto povie poriadne flat pedále, už viem, čo si pod týmto pojmom predstaviť. TATZE MC-AIR nie sú tie najmenšie ani najľahšie, svoju dominanciu majú inde.
Test: Pedále BBB Enigma – pre učenie nových zručností

Test: Pedále BBB Enigma – pre učenie nových zručností

Neexistujú platformové pedále, ktoré by sadli každému. Rovnako na tom sú aj testované pedále BBB, ktoré sú vhodné práve pre špecifickú skupinu jazdcov.
keyboard_arrow_up