Zdroj: pinkbike.com

Pozrite si najlepšie momenty z majstrovstiev sveta v XCO a DH, ktoré sa konali v austrálskom Cairns.

Muži XCO

Zrejme nikto nepochyboval, kto je po tzv. „dokonalej sezóne“ najväčší favorit a svoju úlohu Schurter splnil na 100%. Ale nemal to vôbec jednoduché, najväčšou prekážkou bol tradičný rival na veľkých podujatiach – Jaroslav Kulhavý. Opäť sa bolo na čo pozerať a nakoniec sa rozhodlo až v poslednom kole, kde stačila menšia chyba Kulhavého, ktorú Schurter dokázal využiť, pridať nejaké sekundy v zjazde a doviezť náskok do cieľa. Tretie miesto patrilo ďalšiemu Švajčiarovi – Thomasovi Litcherovi, pre ktorého to bol životný výsledok.


Ženy XCO

Medzi ženami situácia nebola tak dramatická, pretože pre svoj prvý titul medzi elitou si prišla doslova suverénne Švajčiarka Jolanda Neff. Tá využila najmä svoje technické schopnosti a nedala nikomu šancu, keď na náročnej trati zvíťazila s náskokom 2:23 min. pred objavom tejto sezóny – Annie Last z Anglicka. Tretie miesto patrí Pauline Ferrand Prevot, ktorú postihol navyše aj defekt. Celkovo defekty a hlavne pády postihli mnohé favoritky a mali veľký vplyv na poradie.


Zjazd

V zjazde si pre svoj druhý titul došiel francúzsky reprezentant Loic Bruni. Dlho dúfali domáci Austrálčania, že by víťazstvo mohol vybojovať Mick Hannah. Ten sedel v „horúcom kresle“, no nakoniec mu chýbali 3 desatiny. Tretie miesto bral Američan Aaron Gwin, ktorý si tak na vytúžený titul bude musieť opäť počkať. Medzi ženami všetkých zaskočila Miranda Miller z Kanady, pretože doteraz sa nikdy ani vo „sveťákoch“ neumiestnila v top 3. Druhá skončila Myriam Nicole z Francúzska a tretia Tracey Hannah z Austrálie.


[Foto na úvode: pinkbike.com]

report_problem Našiel si v texte chybu?
Imroman 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Od základu: XC, TR, AM, EN, DH - kde je rozdiel?

Od základu: XC, TR, AM, EN, DH - kde je rozdiel?

Horská cyklistika sa delí na viacero disciplín – od bežného lesného/asfaltového jazdenia do kopcov až po extrémne náročné zjazdy. Ktoré disciplíny poznáme a ako sa volajú?
Reklama na downhill - 3 pamätné jazdy (Gwin, Hart a Bruni)

Reklama na downhill - 3 pamätné jazdy (Gwin, Hart a Bruni)

Downhill - kráľovská disciplína mountainbikingu. Jeden pokus, jedna jazda, napätie a nervozita. Prinášam vám 3 legendárne jazdy, po ktorých budete mať zimomriavky.
Moja dokonalá sezóna

Moja dokonalá sezóna

Je tu koniec pretekárskej sezóny a teda čas bilancovania splnených alebo nesplnených cieľov.
keyboard_arrow_up