Crono – tretry pre náročných s charakteristikou „made in Italy“

Tretry ako kontaktný bod majú vždy výrazný vplyv na celkový pocit z jazdy. Crono má v tomto smere čo ponúknuť a sedieť budú najmú športovo orientovaným jazdcom.

Značka Crono sa špecializuje na výrobu tretier už dlhú dobu – konkrétne viac ako 40 rokov. Celkom zaujímavá je skutočnosť, že sa u nich šili aj tretry ďalšej talianskej značky - SIDI. Pri výrobe sa spoliehajú na osvedčenú kombináciu kvality a dizajnu, a to všetko s dôrazom na výdrž – práve tá je charakteristická pre označenie „made in Italy“.


Kolekcia je prehľadne rozdelená a vyberú si z nej rekreační, ale aj poriadne nároční jazdci – či už z radu bikerov alebo milovníkov „cesty“. V ponuke nechýba ani špecifický zimný model ideálny pre nadchádzajúce obdobie.

MTB kolekcia

Crono CX 4

Topánka, ktorá ponúkne komfort a rovnako nesklame pri náročných športových výjazdoch. Hodí sa na každodenné jazdenie a nie je v nej problém ani pri občasnom presune po „vlastných“. Všetko má na starosti jednoduchý, ale účinný design, navyše v kombinácii so zapínaním na 3 suché zipsy – vďaka nim si môžete presne nastaviť upnutie pre každú časť nohy a tento systém preferuje množstvo cyklistov. Pre maximálnu odolnosť má päta plastovú ochranu, podrážku nie je problém doplniť o hroty. DPMOC je približne 99 €.


Crono CX 3

Ak preferujete výrazne športové výjazdy, kde je potrebný kvalitný prenos sily, no s rozumným kompromisom a dávkou komfortu počas bežného jazdenia, môže byť vhodným kandidátom model CX3. Tuhú podrážku tvorí nylon spevnený karbónovými vláknami, zapínanie má na starosti viac-polohová pracka a dvojica suchých zipsov. Materiál je veľmi odolný, priedušný a lesklý, takže sa ľahko udržuje v dobrom stave. Celkový „fit“ je viac komfortný a nechýba ani špecifická ženská verzia. DPMOC je približne 139 €.


Crono CX2

Niečo pre skutočných pretekárov ponúka model s označením CX2. Základom tretej najľahšej tretry na trhu je užší celkový „fit“ a tuhá, no pritom ľahká podrážka spevnená karbónom. Jej index tuhosti na hodnote 7 umožní spoľahlivý prenos sily, ale aj občasnú chôdzu. Práve celková nízka váha je hlavným benefitom. Nechýba výrazné spevnenie na päte a v oblasti špičky, zapínanie má na starosti systém BOA L6 s oceľovým lankom. Vrchná časť tretry je tvorená z ľahkého mikrovlákna s ochranou proti oderu. Maximálny komfort poskytuje materiál a tvar jazyka, rovnako ako anatomicky tvarované vnútro. Laserom vytvorené dierky umožnia lepšiu ventiláciu počas horúcich dní. DPMOC je približne 239 € a viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


Cestná kolekcia

Crono CR3

Pri tomto modeli máte na výber z dvojice podrážok, karbónová má index tuhosti 9, nylonová ponúka hodnotu 7. Upínanie pomocou dvojice suchých zipsov a hlavnej pracky umožní dokonalé prispôsobenie, navyše topánka ponúka komfortný „fit“ a tiež špecifickú dámsku verziu. Vďaka konštrukcii má chodidlo potrebnú oporu a jedná sa o model určený na rekreačné jazdenie, bez problémov použiteľný aj na intenzívne výjazdy alebo občasné preteky. DPMOC je približne 199 € pre karbónovú podrážku a 139 € pre nylonovú. Viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


Crono CR2

Výrazne športový charakter podporený celkovým užším „strihom“ ponúka model CR2. Opäť je na výber dvojica podrážok pre prispôsobenie jazdnému štýlu, zapínanie má na starosti systém BOA L6. Päta má vyšší profil a spoľahlivo drží chodidlo vo svojej polohe, anatomicky prispôsobený jazyk sa postará o maximálne pohodlie. Váha s karbónovou podrážkou je 250 g, s nylonovou 285 g. Ako pri ostatných modeloch, kde je možnosť výberu podrážky, platí, že tie s karbónovou sú dostupné do veľkosti 46, nylonové do veľkosti 48. DPMOC je približne 279 € pre karbónovú podrážku a 209 € pre nylonovú.


Crono CR1

Vrchol ponuky obstaráva model CR1, na vývoji ktorého sa pracovalo skutočne dlhú dobu – cieľom bolo poskytnúť čo najnižšiu hmotnosť, extrémnu tuhosť, no zároveň komfort pre tých s najvyššími ambíciami. Základ tvorí karbónová podrážka s indexom tuhosti 10 +, zaujímavosťou je inovatívny systém MULTI CONTACT v spolupráci s upínacím mechanizmom Boa® IP1-S. Vďaka nemu je možné upnutie dokonale prispôsobiť, a to aj pre rôzne tvary chodidla, čo zaručí jeho stabilnú polohu pre maximálnu efektivitu. Zároveň zabráni tzv. zdvíhaniu chodidla pri zábere bez pocitu, že máte extrémne stiahnutú nohu. Samozrejmosťou je celkový „užší“ fit a nízka váha, iba 240 g. DPMOC je približne 329 € a viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


Pre väčšinu spomínaných modelov, či už v rámci cestnej cyklistiky alebo MTB platí, že sú dostupné v širokej škále rôznych farebných prevedení.

Crono CW1 – proti vode a chladu

Ak sa jazdenia nevzdávate ani v horšom počasí a hlavne počas zimných mesiacov, sú zimné tretry veľmi dobrá investícia. Crono ponúka variant ako pre MTB, tak aj pre cestné pedále. Podrážka je spevnená karbónom a má index tuhosti na hodnote 7, tretry sa teda stále hodia aj na športovú jazdu. Topánka má dvojitú konštrukciu - materiály vo vnútri sa postarajú o tepelný komfort, ochranu pred počasím obstará vonkajšia ochrana z vodeodolnej lycry. Vďaka vodeodolnému zipsu je systém upínania stále veľmi ľahko dostupný a manipulácia s ním je ľahká aj v rukaviciach. DPMOC je približne 179 € pre obe verzie.


Detailné informácie o ponuke a dostupnosti modelov tretier Crono sa dozviete na stránkach dovozcu realsport.sk/cyklistika/topanky.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Blíži sa obdobie trenažérov - čo všetko u nás nájdete? PR článok

Blíži sa obdobie trenažérov - čo všetko u nás nájdete?

Počasie ešte stále praje výjazdom, no pomaly sa blíži ten čas, keď je tma priskoro a teploty spadnú opäť nižšie. Vtedy sa už oplatí vytiahnuť aj trenažér. Že nemáš? Pozri našu ponuku…
Video: Svalovica po bicyklovaní - čo na ňu pomáha?

Video: Svalovica po bicyklovaní - čo na ňu pomáha?

Čo to je svalovica a ako sa jej vyhnúť alebo ju zmierniť? Čo hovorí odborný svet na masážny valec, pištoľ alebo lymfodrenážne nohavice?
Video: 10 zásad pri plánovaní sezóny - ako na cyklistické ciele a predsavzatia?

Video: 10 zásad pri plánovaní sezóny - ako na cyklistické ciele a predsavzatia?

Ako prekonať lenivosť a nevytvárať si prekážky na ceste do stanoveného cieľa? Čo naopak pomôže, aby sme boli so sezónou spokojní?
keyboard_arrow_up