EUROBIKE 2017: Technické zaujímavosti - pokračovanie

Po kratšej prestávke tu máme pre vás ďalšiu várku technických zaujímavostí a komponentov z EUROBIKU, ktoré rozhodne stoja za povšimnutie.

Fi´zi:k nasadzuje nové zbrane do boja

Azda jeden z posledných ortodoxných odmietačov sediel s dierami rezignuje a do ponuky pridáva prepracované známe modely sediel, ako aj nové prírastky.


MIPS vládne svetu prilieb

Tieto 4 magické písmená boli spoločným menovateľom takmer všetkých stánkov, kde sa vystavovali prilby. Počítajte s tým, že tento bezpečnostný systém bude horúcim hitom novej sezóny všetkých enduro/trail/freeride prilieb.


Klenotníctvo KMC

Na prvý pohľad by sa mohlo zdať, že značka KMC si v hale rozložila klenotníctvo, no jedná sa len o ekeftne naštelované 12-rýchlostné reťaze, ktoré sú horúcou novinkou kompatibilnou so sadami Eagle.


Rock Machine dopĺňa katalóg

Poriadnu dávku rockovej muziky sľuboval nový, z karbónu upečený model Blizz, ktorý je dôkazom, že sparťansky osadené trailbiky s agresívnou geometriou boli predajným hitom tohto roka.


Hurikán el Nino

Ninovi Schurterovi tento rok karta naozaj ide a svedčí o tom suverénna zbierka šiestich prvenstiev zo všetkých kôl svetového pohára. Omamnú arómu úspechu bolo cítiť aj v blízkosti custom biku Scott Scale RC, ktorý sedlal sám veľký Nino.


Že basketball s cyklistikou nejde dokopy?

Tento predsudok by vám vyvrátil napr. aj Shaquille O’Neal, pre ktorého garážovka menom Dirty Sixer, zvára na mieru 36-palcové MTB, ktoré bolo na EUROBIKU jediné svojho druhu.


Wilier - mäkko pod zadkom

Trend nástupu endurance cestákov a špeciálov určených na jarné klasiky je evidentne na vzostupe. Tak ako Specialized má svoj Rubaix, Trek IsoSpeed, tak aj Wilier prišiel so zaujímavo riešeným elestomerovým odpružením pripomínajúcim systém MTT od BMC.


Wood - je libo triesky v zadku?

Keď už som začal z tohto konca, bola by škoda neopomenúť tento zaujímavý mučiaci nástroj vystrúhaný z jedného kusa exotického dreva. Či sa vám to pozdáva alebo by vaše zadné partie zažili stredovek, posúďte sami.


Excelent pump

Kvalitne remeselne spracované kúsky nás vždy trochu chytia za srdce a výstavka príslušenstva s nádychom retra od Excelent mala rozhodne niečo do seba.


Spank sa dal vypchať

Žhavou novinkou, s ktorou prišiel do Nemecka Spank, bola integrácia špeciálnej peny pohlcujúcej vibrácie do svojich ráfikov a riadítok, pod názvom VIBRO CORE. Hmotnosť ráfika sa tým navýši cca o 50 gramov, no na oplátku by ste mali pocítiť rozdiel v úrovni komfortu jazdy.


Acros - kafé a zváračka

Je veľa spôsobov, ako sa dajú zaujať návštevníci, no dať na jeden stôl kávovar, zváraciu stolicu a kyticu lúčnych kvetov, možno predpokladať len veľmi ťažko .


Maxxis – Ikon v objemovke

Rozbehnutý vlak pluskových plášťov dobieha aj Maxxis, ktorý do ponuky zaradil svoj obľúbený model Ikon v šírke 2,80“.


Zdalo by sa, že po troch pokračovaniach sa chuťovky budú pomaly míňať, no v dvanástich natrieskaných halách toho bolo k videniu naozaj dosť a určite sa nejakého tematicky zameraného pokračovania ešte dočkáte.

Ďalšie články z výstavy EUROBIKE:
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?
bimjeam 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Test: Kärcher OC 6-18 Premium – už neumývajte bicykle v kúpeľni

Test: Kärcher OC 6-18 Premium – už neumývajte bicykle v kúpeľni

Veľkorysé riešenie, ktoré má dostatočnú zásobu vody a výdrž batérie aj pre tých, ktorým pri umývaní záleží na detailoch.
Oblečenie do dažďa aj vetra - v pohodlí aj v nepohodlí PR článok

Oblečenie do dažďa aj vetra - v pohodlí aj v nepohodlí

Jar sa veľakrát nesie nielen v znamení otepľovania, no i nepríjemných prehánok a studeného vetra. A do týchto podmienok treba správne oblečenie.
Test: Thule Paramount – hybridný ruksak zo Švédska

Test: Thule Paramount – hybridný ruksak zo Švédska

Rovnako dobrá na bicykli ako aj mimo neho. Presne takto nejako by sa dala jednou vetou opísať táto taška. Ide totiž o hybridný model, ktorý spája ruksak a tašku na nosič.
keyboard_arrow_up