Briko – prilby, okuliare a oblečenie od špecialistu na rýchlosť

Pozrite si kolekciu značky, ktorá sa presadila v lyžovaní a rovnako aj v cyklistike – teda v športoch, ktoré sú Talianom veľmi blízke a majú aj niečo spoločné.

Talianska značka Briko začala svoju históriu v roku 1985 v Miláne a spojila svoje meno s lyžovaním, najmä, čo sa týka prilieb a okuliarov. Keďže sa jedná o ochranné prvky, je potrebná kvalita a rovnako dôraz na detail. Mená ako Alberto Tomba, Bode Miller alebo v prípade bežeckého lyžovania, Bjorn Daehlie, patria už medzi legendy, ktoré so značkou spolupracovali. Neskôr sa Briko presunulo aj do cyklistického segmentu, kde si ho môžete spojiť s Marcom Pantanim alebo Mariom Cipollinim, čo sú v podstate 2 veľké ikony svetovej cyklistiky. Na niektoré základné doplnky v cyklistickom segmente sa bližšie pozrieme.


Prilby

Výrobou prilieb to celé začalo, a tak práve niektoré z nich si trochu predstavíme. Briko sa zameriava hlavne na športové modely, kde vyniká najmä nízka hmotnosť, ventilácia a rovnako dôraz na aerodynamiku.

Veľmi dobrým pomerom ceny a úžitkových vlastností sa prezentuje model Quarter. Prilba má až 28 vetracích otvorov, prepracovaný upínací systém a nízku hmotnosť – 270 g. Výstelku tvorí materiál Polygiene, ktorý je prirodzene antibakteriálny a vydrží dlhú dobu bez nepríjemného zápachu. Potešia detaily ako sieťka proti hmyzu alebo odnímateľný štítok, technológia In-Mould je samozrejmosť. Dostupná je v 2 veľkostiach a viacerých farebných prevedeniach, s cenou 65 €.

Ak sa cyklistiky nevzdávate ani v chladnejších podmienkach, môže byť veľmi vhodným doplnkom na prechodné obdobie prilba Fiamma Aero. Je z veľkej časti uzavretá, čo ma výrazný vplyv na celkovú aerodynamiku a zároveň lepšie zvládne aj nižšie teploty a nepriaznivé počasie. Upínací systém X-Light Roll Fit umožní nastavenie aj na výšku, takže si ju ľahko prispôsobíte podľa potrieb. Váha prilby je 240 g, nájdete ju v 2 farebných prevedeniach a cena je 90 €.


Kompaktný dizajn, maximálna bezpečnosť a dôraz na aerodynamiku, tak to sú hlavné výhody modelu Fuoco. Tvar predných vetracích otvorov vytvára tzv. Venturiho efekt, ktorý umožňujúce výborné prúdenie vzduchu, čo príde vhod najmä počas horúcich dní alebo pri vysokej intenzite. Celkovo má prilba 22 vetracích otvorov a vnútro z materiálu Polygiene. Systém upínania X-Light Roll Fit umožní doladenie aj vo vertikálnom smere, vďaka čomu sa dá veľmi dobre prispôsobiť tvaru hlavy. Váha prilby je okolo 270 g a sú dostupné 2 veľkosti a rôzne farebné kombinácie. Cena je 110 €.

Model Gass poskytne v prvom rade maximálnu aerodynamiku, no zároveň aj potrebný komfort a odvetranie. Bude vhodná najmä pre ambicióznych pretekárov alebo triatlonistov, kde sa uplatní aj namiesto klasickej „časovkárskej“ prilby. Túto prilbu najčastejšie využívajú aj jazdci tímu Bardiani CFS.


Maximálna možnosť prispôsobenia, nízka hmotnosť 270 g a 11 strategicky umiestnených vetracích otvorov, sa postará o dostatočný komfort aj počas dlhých výjazdov. Opäť sú dostupné 2 veľkosti a rôzne farebné kombinácie. Cena je 150 €.

Kompletný modelový rad prilieb nájdete na tomto odkaze.


Okuliare

S ochranou, ktorú poskytujú prilby, úzko súvisa aj okuliare. Nesú podobné vlastnosti, teda dôraz na kvalitu, komfort a tiež originálny dizajn.

Univerzálne okuliare s výborným pomerom ceny a ponúkaných vlastností kombinuje model Trident 2 Lenses. Môžete ich použiť na viacero športov, niekomu bude vyhovovať aj menej nápadný dizajn, ktorý ale spĺňa to hlavné – ochranu a komfort. Na výber sú rôzne verzie skiel, tie sa navyše dajú aj meniť. Cena je 55 €.

Maximálnu ochranu, nízku hmotnosť a veľmi dobré prispôsobenie, nájdete v podobe modelu Endure Pro Team. Okuliare majú vymeniteľné sklá a ich konštrukcia umožní priamu ventiláciu. Ohybný rám a prispôsobivý nosník sa postarajú o spoľahlivé usadenie aj pri agresívnej jazde. Celkovo vážia iba 25 g a sú dostupné v rôznych farebných prevedeniach. Cena je 64 €.


Vysokú odolnosť voči nárazom predurčuje model Uragano Polar, k použitiu aj pre náročné MTB. Pritom majú stále nízku hmotnosť - len 32 g. O komfort sa stará nastaviteľný nosník a ohybná zadná časť doplnená o protišmykový materiál. Predné štrbiny rámu a vzduchové kanály uľahčujú prúdenie vzduchu pre stále dokonalé videnie. Cena je 140 €.

Okuliare Cyclope Photo sú z ohybného a odolného nylonu a sklá tvorí jeden kus - nenájdete tu ani stredový stĺpik, ktorý by mohol obmedzovať periférne videnie. Jedná sa o tzv. polovičné rámy, a teda zo spodku skiel sú okuliare bez rámu. Táto konštrukcia poskytuje lepší a ničím nerušený pohľad. Okuliare vážia iba 28 g. Dostupné sú vo viacerých farebných prevedeniach. Cena je 130 €.


Všetky okuliare Briko spĺňajú vysoké štandardy kvality, ktoré sú pri sklách dôležité. Nielen z pohľadu kvalitného a verného zobrazenia, ale aj v rámci maximálnej ochrany - a to aj v prípade silného nárazu. Kompletnú ponuku nájdete na tomto odkaze.


Oblečenie

Briko sa výrazne zameriava aj na oblečenie, ktoré pokrýva potreby športových jazdcov, ale aj milovníkov náročného terénu. V kolekcii nájdete „kúsky“ určené v podstate do každého počasia.

Voľné krátke nohavice patria do skupiny univerzálneho oblečenia, pretože nájdu využitie počas celého roka. Či už ich nosíte samostatne v lete alebo vďaka nim môžete výrazne zvýšiť tepelný komfort počas chladnejších dní. Model MTB tvorí strečová tkanina s úpravou ripstop, takže vydržia aj drsnejšie zaobchádzanie. Majú voľnejší strih a ich súčasťou je aj odnímateľná výstelka. Cena je 80 €.

Ako ideálna ochrana pred vetrom a prehánkami poslúži bunda Packable Piuma. Jej veľkou výhodou je najmä skladnosť a nízka hmotnosť, takže, ak nie je potrebná, dá sa veľmi ľahko odložiť aj do zadného vrecka. Na bunde nájdete aj reflexné prvky, ktoré zvýšia vašu bezpečnosť pri pohybe na cestách. Dostupné sú viaceré farebné prevedenia a cena je 59.90 €.

Kompletnú ponuku oblečenia nájdete na tomto odkaze.


Briko začal výrobou prilieb a okuliarov, kde sa vďaka svojej kvalite presadilo vo svete lyžovania a postupne preniklo aj do cyklistiky. Tam stavia na rovnakých princípoch, či už v rámci prilieb, okuliarov alebo oblečenia. Ako lyžovanie, tak aj cyklistika sú v podstate talianske národné športy, čo je viditeľné v prístupe a celkovom dizajne. Viac informácií sa dozviete na stránke dovozcu realsport.sk/cyklistika.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Oblečenie do dažďa aj vetra - v pohodlí aj v nepohodlí PR článok

Oblečenie do dažďa aj vetra - v pohodlí aj v nepohodlí

Jar sa veľakrát nesie nielen v znamení otepľovania, no i nepríjemných prehánok a studeného vetra. A do týchto podmienok treba správne oblečenie.
Test: Vesta, dres a nátelník Isadore - jar a jeseň v pohode

Test: Vesta, dres a nátelník Isadore - jar a jeseň v pohode

Čo na seba, keď je teplo, zima, sucho aj mokro? Dlhý dres Isadore Signature v kombinácii so spodnou vrstvou a vestou.
Funkčné oblečenie z rastlín? Značka UYN a ich originálny prístup

Funkčné oblečenie z rastlín? Značka UYN a ich originálny prístup

Čisté merino je menej príjemné na pokožke, syntetika horšie odoláva baktériám a preto zapácha. Nastal čas na použitie vlákna z rastlín?
keyboard_arrow_up