Doplnky na „boj“ s vodou

Počasie si nevyberáme, ale niekedy nám vhodne zvolené doplnky pomôžu absolvovať výjazd aj vtedy, keď to vonku na bicyklovanie veľmi nevyzerá...

Samozrejme, jazdenie v daždi nepatrí medzi veľmi populárne, ale mať vhodné doplnky pre tento prípad sa vyplatí – najmä, ak jazdíte veľa a často. Keďže väčšinou nemôžeme vyraziť podľa toho, kedy chceme, pretože sa musíme prispôsobiť práci, rodine a iným povinnostiam. Ak vyjde čas, veľmi často je proti práve počasie. S vhodnou výbavou sa dá vyraziť, aj keď nie je úplne ideálne, čo prináša navyše aj množstvo celkom jedinečných zážitkov. Úplne iný pohľad majú zrejme tí, ktorí bicykel denne využívajú na dochádzanie, kde iná možnosť nie je. Niektoré vhodné doplnky si predstavíme v článku.

Endura MTR Shell

Ako stvorená pre jazdenie na traili v každom počasí je bunda MTR Shell od škótskej Endury. Medzi najväčšie výhody patrí skladnosť, kompletná ochrana a zároveň priedušnosť, ktorú má na „svedomí“ 3-vrstvový materiál Exoshell40™. Bunda sa prispôsobí jazdeckej pozícii vďaka elastickým častiam na rukávoch, bokoch a ramenách – celkovo je fit viac športový, ale nie extra tesný. Samozrejmosťou sú kompletne podlepené švy a univerzálnosť použitia zvyšuje odopínateľná kapucňa. Navyše, bundu môžete ľahko zložiť vďaka ukrytému pútku, takže v batohu zaberie minimum miesta. Dostupná je v oranžovom a modrom prevedení s cenou okolo 165 €. Viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


Lezyne Smart Energy Caddy

V prípade, že jazdíte v zhoršených podmienkach a hľadáte miesto, kam odložiť cennosti a hlavne mobil tak, aby boli okamžite a ľahko k dispozícii, veľmi dobre môže poslúžiť Smart Energy Caddy od Lezyne. Montuje sa na hornú rámovú trubku a pred hlavové zloženie, takže je stále na očiach a hlavne vrchná priesvitná časť, v ktorej je uložený telefón, umožní pohodlné ovládanie dotykovej obrazovky. Základom púzdra je pevná spodná časť z materiálu EVA s odolným nylonovým krytom. Vnútri je sieťovaná priehradka, aby všetko držalo na svojom mieste. Veľkou výhodou je vysoká odolnosť voči vode, takže mobil aj ostatné veci zostanú v suchu. Cena sa pohybuje okolo 35 € a viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


BBB Waterflex

Čo najviac udržať nohy v suchu aj počas tých najhorších podmienok, majú za úlohu návleky na tretry BBB Waterflex. Základ tvorí 2 mm hrubý materiál Waterflex - z vonku pogumovaný polyuretánom a z vnútra zateplený materiálom MicroFleece. To zaručí vysokú úroveň odolnosti proti vode, flexibilitu a tiež trvanlivosť. Spodok je otvorený a doplnený suchým zipsom, takže ich môžete dobre použiť na rôzne typy podrážok vrátane MTB, čomu napomáha spevnenie kevlarom na špičke. Všetky švy sú podlepené nepremokavou páskou, reflexná grafika sa postará o väčšiu bezpečnosť. Sú dostupné v čiernej a „fluo“ verzii v cene cca 32 €. Viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


GORE One GTX Active Bike

Základom bundy je materiál GORE-Tex, ktorý nastavil najnovší štandard v nízkej hmotnosti a priedušnosti. Pri váhe cca 107 g vo veľkosti L je bunda stále kompletne nepremokavá, vysoko priedušná a môžete ju zbaliť do miniatúrnych rozmerov. Nemusíte sa rozhodovať, či ju vziať alebo nie – jednoducho ju máte stále pri sebe, keď treba a v prípade potreby poskytne ochranu pred vodou alebo vetrom bez kompromisov. Vďaka Shake-dry technológii po daždi len oklepete zvyšok vody, ktorý zostal na povrchu a môžete pokračovať. Bunda má ergonomický strih, vyšší golier, reflexné prvky a tiež vrecko na mobil alebo cennosti. Samozrejmosťou sú vodeodolné zipsy opatrené putkami pre lepšiu manipuláciu. Tento materiál je dostupný len v čiernej verzii, cena sa pohybuje okolo 260 €. Viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


SKS Velo 65 Mountain 29 Zoll

Najlepšiu ochranu pred vodou a blatom do terénu ponúknu vždy blatníky. Model Velo 65 Mountain 29 od nemeckého SKS je určený pre 29-palcové kolesá. Vďaka praktickým a univerzálnym držiakom je veľmi jednoduché ich uchytiť v podstate na takmer každý rám. Dodávaný U-držiak poskytne výrazná stabilitu a blatníky je možné vďaka konštrukcii použiť až do rozmeru pneumatík 2,35. Vážia cca 290 g so šírkou 35 mm. Cene sa pohybuje okolo 20 € a viac informácií s dozviete na tomto odkaze.


SMS Santini Guard 3.0

Odpoveďou talianskeho výrobcu SMS Santini na tréning v daždi, je bunda Guard 3.0. Je vytvorená z elastického materiálu, vďaka čomu sa výborne prispôsobí pohybom a nikde nebude zbytočne prekážať alebo obmedzovať. Celkový strih je viac tesný a bude vyhovovať najmä športovým jazdcom, ktorí v nej môžu trénovať aj v nepriaznivých podmienkach. Nechýbajú jej dôležité detaily ako vyvýšený golier, predĺžený zadný diel a reflexné prvky. Vnútorná strana goliera a zakončenia rukávov sú doplnené o jemný fleece pre vyšší komfort. Dostupné sú 3 farebné verzie, cena sa pohybuje okolo 170 € a viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


Polaris Thermatek

V daždivom a sychravom počasí treba nohy chrániť pred vodou a keď sa pridá ešte trochu väčší chlad, tak sa jedná naozaj o nepríjemnú kombináciu. V takýchto podmienkach veľmi dobre funguje neoprén, ktorý dokáže držať teplo aj vo vlhkom stave. Návleky Polaris Thermatek tvorí 3 mm hrubý neoprén, ktorý sa postará o dostatočne silnú izoláciu, podrážku tvorí odolný materiál, takže prejsť v nich pár metrov peši nebude problém. O spoľahlivé usadenie a pohodlné obliekanie sa postará odolný zips YKK poistený na vrchu suchým zipsom. Návleky majú množstvo reflexných prvkov, ktoré výrazne zvyšujú bezpečnosť v zhoršených podmienkach. Cena sa pohybuje okolo 38 € a viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


Dainese Atmo-Lite 3L

Ak požadujete kompletnú ochranu pri jazdení v náročných podmienkach, ideálne poslúžia dlhé nohavice Atmo-Lite 3L od Dainese. Sú vodeodolné, priedušné a navrhnuté tak, aby poskytli kompletnú ochranu. O tieto vlastnosti sa postará membrána D-DRY a 3-vrstvový materiál, ktorý z vonkajšej časti dopĺňa špeciálne nylonové vlákno s bavlnenou textúrou. Nohavice majú zúžený strih, takže nebudú zavadzať na stehnách sú doplnené o dva vetracie otvory, s ktorými môžete ľahko manipulovať pomocou utesnených zipsov. Cena sa pohybuje okolo 199 € a viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


Sportful Hot Pack Norain Ultralight

Ak to myslíte s jazdením v zhoršených podmienkach vážne počas celého roka, vhodným doplnkom je bunda Hot Pack Norain Ultralight. Priedušný a elastický materiál RainLite spolu s vodeodolným zipsom a podlepenými švami poskytne kompletnú ochranu pred vodou a vetrom a ak nie je bunda potrebná, môžete ju ľahko zložiť do zadného vrecka svojho dresu. Vďaka vysoko priedušnému materiálu nájde využitie v podstate počas celého roka pri vhodnom vrstvení podľa podmienok. Celkovo má bunda športový strih, kratšiu prednú časť a predĺžený zadný diel, aby ideálne sedela v jazdeckej pozícii a nevytvárala zbytočný „odpor“ pri boji s vetrom. Dostupná je vo „fluo“ verzii alebo v sivom prevedení, cena sa pohybuje okolo 200 €. Viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


WOWOW obal na ruksak 2.0

Veľmi často potrebujete v daždi ochrániť nielen seba, ale aj svoje veci – najmä tie v batohu. Obal na batoh od WOWOW je kompletne vodeodolný a má aj podlepené švy, aby voda nemala kade preniknúť. Výhodou je extrémne vysoká „viditeľnosť“, pretože WOWOW používa reflexné materiály od 3M a tento obal ponúka reflexnú zónu 560 cm2. Vďaka tomu je viditeľný na vzdialenosť 100 metrov. Veľkosť obalu je 83 x 61 cm, cena sa pohybuje okolo 16 € a viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


Kellys Aura

Ochrániť svoje veci pri preprave môžete aj pomocou expedičnej tašky Kellys Aura na riadítka. Je vytvorená z kombinácie materiálov nylon 600D a nylon 1200D, vďaka čomu je veľmi pevná a odolná. Vyberateľná vnútorná časť je vodeodolná, takže vaše veci zostanú v suchu aj v nepriaznivých podmienkach. Taške nechýbajú rôzne pútka na pripevnenie príslušenstva a reflexná páska od 3M sa postará o zvýšenú bezpečnosť na cestách. Celkový objem je 9 l a upevníte ju na každý typ riadítok. Dostupná bude už čoskoro na stránkach výrobcu na tomto odkaze.


To bola len malá časť ponuky v prípade doplnkov určených do nepriaznivého počasia. Pre kompletné informácie prosím navštívte stránky jednotlivých výrobcov/dovozcov.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Oblečenie do dažďa aj vetra - v pohodlí aj v nepohodlí PR článok

Oblečenie do dažďa aj vetra - v pohodlí aj v nepohodlí

Jar sa veľakrát nesie nielen v znamení otepľovania, no i nepríjemných prehánok a studeného vetra. A do týchto podmienok treba správne oblečenie.
Jesenná výbava - zvládni blato a dážď s prehľadom PR článok

Jesenná výbava - zvládni blato a dážď s prehľadom

Kto povedal, že októbrom sa končí sezóna? Ani väčší chlad, občasné blato a dážď nemusia byť so správnou výbavou žiadny problém.
Svetlá - vidieť a byť videný je základ bezpečnosti PR článok

Svetlá - vidieť a byť videný je základ bezpečnosti

Ako prilba patrí na hlavu, na bicykel patria svetlá. Zvlášť vtedy, ak jazdíte po cestách s premávkou alebo v „mestskej džungli“. Potrebujete ich? Môžete vyberať u nás.
keyboard_arrow_up