Ochrana pred vetrom ako základ

V prechodnom období platí, že najdôležitejšia je v prvom rade ochrana pred vetrom, s čím vedia moderné materiály veľmi ľahko pomôcť.

Hovorí sa, že práve vietor je najväčší nepriateľ cyklistu a s týmto tvrdením sa dá zrejme jedine súhlasiť. Navyše, ak sa jedná o studený vietor, je to ešte horšie – práve ten stláča pri jazde pocitovú teplotu častokrát poriadne nízko. Našťastie, moderné materiály s tým vedia pomerne ľahko pomôcť a poskytnúť vysoký komfort, vďaka zachovaniu vysokej priedušnosti. Ak sa hýbeme, vystačíme si v podstate len so spodnou a ochrannou vrstvou, teplo si už naše telo bez problémov vytvorí, a to platí aj pre veľmi nízke teploty. Takéto oblečenie preto nájde využitie nielen v prechodnom období, ale aj v zimných mesiacoch. Základom je v prvom rade dobrá bunda, no vhodných doplnkov je samozrejme na výber oveľa viac...

BBB BBW-266 POCKETSHIELD

Táto, funkčná bunda do dažďa nápadnej farby, vás chráni v zlom počasí. Možno ju zložiť do malých rozmerov, načo slúži zadné vrecko s extra priestorom. Je priliehavého strihu, vetru vzdorná, priedušná a vode odpudivá, a to vďaka povrchovej úprave. Na prednej i zadnej strane ju zdobia reflexné prvky, čo ocení azda každý cyklista, ktorý dbá o svoju bezpečnosť. Zips YKK, ktorý je šitý po celej dĺžke predného dielu s garážou, eliminuje prefukovanie a dráždenie krku. Výhodou je minimalistická veľkosť, keď ju zbalíte, tak sa vám zmestí do dlane. Váži iba 83 gramov a cena sa pohybuje okolo 70 €. Viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


Alpina - čiapka pod prilbu

Funkčnú vlastnosť čiapky značky Alpina ocenia všetci aktívni cyklisti. Jej hlavný význam spočíva v ochrane proti vetru a chladu, a to sú faktory, ktoré môžu vašu jazdu značne znepríjemniť, preto by kvalitná čiapka nemala chýbať v žiadnom cyklistickom vybavení. Materiál je elastický a tenký, ale napriek tomu príjemne teplý. Je určená pre všetkých cyklistov na ochranu pred chladom počas jazdy v zime. Čiapka neprefukuje, chráni čelo a uši. Strih, vďaka plochým stenám a lemu v spodnej časti, umožňuje priliehavé a komfortné usadenie aj pod prilbou. Má univerzálnu veľkosť a je dostupná v čiernom prevedení, cena sa pohybuje okolo 6 €. Viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


Kellys Pro Sport Windblocker

Bunda od značky Kellys disponuje jednoduchších vzhľadom a je vyrobená z funkčného membránového materiálu Wind blocker®, ktorý je odolný proti vetru a vlhkosti. Na strane chrbta a vnútornej strane rukávov je šitá z elastického termo materiálu JGrong®. Materiál má termo-regulačné vlastnosti, je priedušný a odvádza prebytočné teplo, pot a vlhkosť na vonkajšiu stranu. Bunda má na prednej strane rozopínateľný zips a okolo krku zvýšený ochranný golier. Vrecko je ukryté na zadnej strane taktiež so zipsom a reflexným pásikom, pre vyššiu bezpečnosť. Cena sa pohybuje okolo 80 €. Viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


Polaris Strata

Bunda odolná voči vetru, ktorá sa hodí pre väčšinu ročných období. Obsahuje 2-vrstvový polyesterový ripstop s potlačou do vnútra na kontrolu vlhkosti a má ergonomický tvar, aby sedela pri jazde. Na prednej strane sú dve praktické vrecká zo sieťoviny pre rýchly prístup, čo oceníte počas jazdy. Na zadnej strane sa nachádza odvzdušňovací systém pre zlepšenie cirkulácie vzduchu. Lemovacie šnúrky, ktoré majú jednoduché ovládanie, slúžia na dotiahnutie bundy podľa potreby a pre vyšší komfort. Nezabudlo sa ani na bezpečnosť, preto obsahuje reflexné lemy na zadných bočných švoch pre lepšiu viditeľnosť. Cena tejto bundy sa pohybuje okolo 95 €. Viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


Sportful Windstopper essential

Tieto cyklistické rukavice sú určené na jazdenie v miernych podmienkach v jesennom a zimnom období, keď už teplota klesne a pocit chladu na rukách začne byť nepríjemný. Vďaka použitým materiálom sú rukavice zateplené a poskytujú skvelý komfort a hrejivosť. Vrchná vrstva je vyrobená z priedušného materiálu Gore Windstopper® 4 Way Warm, ktorý spoľahlivo odvádza pot a zabraňuje prehriatiu. Vnútro je z česaného flísu na udržiavanie tepla počas chladných dní. Dlaňová časť je špeciálne anatomicky tvarovaná a jemne polstrovaná. Pre príjemnejšie utieranie nosa je oblasť palca vyrobená z mäkkého Ultrasuede® materiálu. Dotykový bod, ktorý sa nachádza na ukazováku, umožňuje používanie dotykovej obrazovky. Reflexné logo zabezpečuje lepšiu viditeľnosť na cestách aj v horšom počasí. Majú strečovú manžetu a zapínanie na suchý zips. Sú dostupné v štyroch farebných kombináciách a cena sa pohybuje okolo 45 €. Viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


Gore Bike Wear WS

Pánska cyklistická bunda, ktorá spoľahlivo ochráni pred vetrom a miernym dažďom. Vhodná je na nosenie počas celého roka. Tvorí ju materiál Windstopper Soft Shell, takže je kompletne odolná voči vetru, a pritom stále veľmi dobre priedušná (za 24 h prepustí 30 000 g vodnej pary na m2). Je komfortná, udržuje optimálnu mikroklímu, a preto je vhodná aj pre intenzívnejší pohyb. Dôležitým aspektom je elasticita bundy, čo vždy zaručí pohodlie bez ohľadu na pozíciu počas jazdy a nebude vás pri nej obmedzovať. Na prednej strane má vrecká pre rýchly prístup a reflexné prvky pre bezpečnosť sú už samozrejmosťou. Dostupná je v neónovej farbe alebo v čierno-neónovej farebnej kombinácii. Cena sa pohybuje okolo 110 €. Viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


Endura PAKAJAK II

Funkčná bunda do dažďa, ktorá na dlhých výjazdoch nikdy nesmie chýbať. Je ľahká a skladná. Nájdete na nej laserom vyrezávané prekrytia zipsu, čo nedovolí prepustiť žiadnu vodu. Bunda má reflexné pásy na ramenách, rukávoch a chrbáte, a to z dôvodu viditeľnosti počas jazdy za každých podmienok. Sieťové otvory v podpazuší slúžia na lepšiu ventiláciu, keď sa intenzita trochu zdvihne. Má elastické okraje rukávov, stojačiku a spodného okraju bundy pre lepší komfort. Dostupné sú štyri farby, a to červená, čierna, žltá a modrá. Cena bundy sa pohybuje okolo 50 €. Viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


Santini Wind Jacket

Bunda je aerodynamického strihu, ktorý zaručí, že sa materiál nebude trepotať vo vzduchu, ani počas rýchlej športovej jazdy. Je vhodná v prípade neočakávaného dažďa alebo pri nápore studeného vetra. Vysoký golier a termoflexné manžety taktiež izolujú pred chladom a sľubujú vysoký komfort. Je vyrobená z veľkej časti z materiálu Breezewall, ktorý je ľahký o trvácny a v prednej časti ho dopĺňa AcquaZero – ten tvorí vodeodolná membrána a zabezpečí ochranu pred vetrom a miernym dažďom. Bunda je vyrobená v Taliansku a dostupná v červenej farbe. Cena sa pohybuje okolo 120 €. Viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


Dainese Zero Wind Vest

Ak ste sa vybrali jazdiť a hrozí vietor, tak vždy sa oplatí vziať si so sebou vestu – najmä, ak chcete ísť skutočne naľahko. Táto je vyrobená z extrémne ľahkého materiálu s DWR úpravou a je kompletne vetru odolná. Odpudzuje vodu a materiál je odolný voči roztrhnutiu. Jej nenápadný ergonomický strih zaručí komfort počas jazdy a prítomné otvory v podpazuší so sťahovacím lemom sa postarajú o priedušnosť, v prípade vyššej intenzity. Samozrejme, nesmú chýbať reflexné prvky pre vyššiu bezpečnosť na cestách. Vesta je dostupná v čiernej farbe s výrazným červeným zipsom na prednej strane. Cena sa pohybuje okolo 60 €. Viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


Wowow Superlight

Ak hľadáte nielen funkčnosť, ale aj bezpečnosť, tak môže byť vhodnou voľbou táto cyklovetrovka. Obsahuje rozsiahlu reflexnú zónu, ktorá sa nachádza vpredu, vzadu, na bokoch a na rukách. Bunda je elastická a spoľahlivo ochráni pri vetre. Rovnako je vhodná v prípade, ak hrozí dážď alebo jazdíte v sychravom počasí. Vďaka svojmu materiálu je priedušná a prítomné vetranie v podpaží zabezpečí lepšie odvetranie. Jej prednosťou je nízka hmotnosť a praktické vrecko na poskladanie. Wowow Superlight je dostupná v bielej farbe s červeným zipsom na prednej strane. Cena sa pohybuje okolo 80 €. Viac informácií s dozviete na tomto odkaze.


Vetrovka TEAM HQBC

Ak požadujete čo najlepšiu ochranu pred vetrom, ideálnou voľbou je táto vetrovka vyrobená z ultra ľahkého mikrovlákna v semi – fit strihu. Bunda má zips po celej dĺžke na prednej strane a jedno zadné vrecko na zips so silikónovou úpravou na vnútornej strane, ktoré pevne drží bundu počas jazdy na svojom mieste. Ak ju v danom momente nepotrebujete, ale radi by ste ju mali po ruke, žiaden problém. Výhodou je minimalistická veľkosť, kedy po poskladaní sa hravo zmestí do zadného vrecka vášho dresu. Je dostupná v čiernej a červenej farbe. Cena sa pohybuje okolo 40 €. Viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


Castelli Sorpasso 2 3/4

Ak radi jazdíte na jeseň, jar, jednoducho v prechodom období, sú vhodným doplnkom šatníka 3/4 nohavice. Sú teplejšie ako kombinácia krátkych nohavíc a návlekov a zase nie toľko, ako dlhá verzia. Prednú časť tvorí Thermoflex Core2 pre vyššiu mieru ochrany, zvyšok je v réžii klasickej verzie Thermoflex, čo je lycra s česaným vnútrom. Oblasť krížov je doplnená o 3D oporný pás pre vyšší komfort, rovnaký význam má aj komplet ploché prevedenie švov. Najväčším plusom je výstelka Progetto X2, ktorá patrí na vrchol ponuky a zabezpečí vysoký komfort aj počas dlhých hodín v sedle. Zaujímavým detailom je tieňový nápis na postrannom farebnom páse. Cena sa pohybuje okolo 119 € a viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


To bola len malá časť ponuky v prípade doplnkov určených v prvom rade na „boj“ so studeným vetrom a do prechodných podmienok. Pre kompletné informácie prosím navštívte stránky jednotlivých výrobcov/dovozcov.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Pitný režim - hydratuj, regeneruj, doplň energiu PR článok

Pitný režim - hydratuj, regeneruj, doplň energiu

Príjem tekutín a dopĺňanie energie je nesmierne dôležitou súčasťou športu, ale aj bežného života. Či už si bežec, cyklista, alebo turista, vyber si z našej ponuky.
Oblečenie do dažďa aj vetra - v pohodlí aj v nepohodlí PR článok

Oblečenie do dažďa aj vetra - v pohodlí aj v nepohodlí

Jar sa veľakrát nesie nielen v znamení otepľovania, no i nepríjemných prehánok a studeného vetra. A do týchto podmienok treba správne oblečenie.
Výbava začínajúceho cyklistu - s radosťou na bicykel PR článok

Výbava začínajúceho cyklistu - s radosťou na bicykel

Kúpil si si nový bicykel a uvažuješ, čo ti ešte chýba? Nepotrebuješ hneď to najlepšie na trhu, no hľadáš kvalitu za rozumnú cenu? My ti radi pomôžeme.
keyboard_arrow_up