Úspešná generálka dráharov pred majstrovstvami Európy

Už od zajtra do nedele 22.10., sa v Berlíne začne boj o tituly európskych šampiónov na dráhe. Ako prípravu si naši zaradili Grand Prix Vienna, kde sa im darilo.

Grand Prix Vienna je zaradené do kategórie UCI CL1, patrí k tradičnej zastávke jesenných podujatí našej reprezentácie. Alžbeta Bačíková (Pavlendová, Dukla Bratislava) si až trikrát vychutnala pohľad z pódia, keď vybojovala druhé miesto v bodovačke aj v scratchi a 3.miesto v omniu. „GP Viedeň musím zhodnotiť ako moje najlepšie preteky v sezóne. Umiestniť sa vo všetkých disciplínach v silnej konkurencii a prevahe Nemiek či Češiek, sa mi ešte nepodarilo a neskutočne sa z toho teším. Tretie miesto v omniu je moje kariérne maximum z podujatí Grand Prix. Všetko, na čom sme sa s trénerom a manželom v jednej osobe dohodli, sa mi podarilo uskutočniť. Mrzí jedine pád vo vylučovačke, ktorým teraz pred ME trpím, ale verím,že sa dám do poriadku. Pri srdci na hreje ohromná kopa UCI bodov, ktoré som si zarobila,“ vyjadrila obrovskú radosť Alžbeta Bačíková.

Filip Taragel si v scratchi vybojoval 11.miesto a v omniu skončil dvanásty. Spolu s Andrejom Strmiskom (obaja Firefly) štartovali aj v madisone, v ktorom im vo výsledkovej listine patrila 10.priečka. Štarty medzi Juniormi si vyskúšali aj Marek Gajdula, Jakub Hodás a Richard Coma, ktorí sa v omniu, bodovačke a scratchi delili o 10.-12.miesto.


Viedeň tento rok pritiahla historicky najvyšší počet krajín so zaujímavými menami. „Na Grand Prix Vienna som sa veľmi tešil. Sú to moje obľúbené preteky na dráhe, lebo sú prakticky na „našom“ domácom ovále a vždy sa tam zíde rodina alebo kamaráti, ktorí prídu povzbudiť. Oproti minulým rokom sa zišla vo vytrvalostných disciplínach naozaj skvelá a silná konkurencia. Týždeň pred majstrovstvami Európy to bola skvelá skúška formy. Pri porovnaní s minuloročným tretím miestom v bodovačke nie som celkom spokojný s výsledkami, ale naopak, som rád, že sme si zase s Andrejom vyskúšali disciplínu madison, ktorá je veľmi technická a každý štart v tejto krásnej disciplíne nás posúva ďalej. Teraz nám držte palce, čaká nás náročný týždeň,“ zhodnotil viedenské preteky Filip Taragel.

„Na ME cestuje výprava zložená z päťčlenného tímu športovcov a dvoch ľudí, ktorí sa budú starať o ich zázemie. V elitnej zostave žien na štarte uvidíme skúsenú dráharku Alžbetu Bačíkovú a novicku v tíme Terezu Medveďovú. Bačíková nastúpi v scratchi, vylučovacích pretekoch, bodovačke a omniu. Medveďovú čakajú stíhacie preteky. Mužská reprezentácia sa predstaví nasledovne. Ostrieľaný Filip Taragel štartuje v omniu a scratchi, Andrej Strmiska v bodovačke a stíhacích pretekoch, Tomáš Person vo vylučovačke a 1.km s pevným štartom. Pre prvých dvoch sú to druhé štarty na ME, pre Persona to bude premiéra medzi elitnými jazdcami. Veľmi im prajem, aby minimálne obhájili minuloročné výsledky (Bačíková piate miesto v scratchi, Taragel 10.) a ešte ich vylepšili,“ priblížil nasledujúci program dráhovej reprezentácie Michal Rohoň, reprezentačný tréner.

Program dráhových ME nájdete na tomto odkaze.
report_problem Našiel si v texte chybu?
redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

V Gente sa darilo Metelkovi aj Pavlendovej

V Gente sa darilo Metelkovi aj Pavlendovej

Slovenským reprezentantom v dráhovej cyklistike Jozefovi Metelkovi a Alžbete Pavlendovovej sa darilo na exhibičnom šesťdňovom podujatí v belgickom Gente.
Alžbeta Pavlendová skončila šestnásta v bodovačke na treťom podujatí Svetového pohára v Londýne

Alžbeta Pavlendová skončila šestnásta v bodovačke na treťom podujatí Svetového pohára v Londýne

Slovenská reprezentantka v dráhovej cyklistike Alžbeta Pavlendová obsadila 16. miesto v bodovacích pretekoch žien na treťom podujatí Svetového pohára v Londýne. Na olympijskej dráhe v britskej metropole triumfovala Amy Cureová.
Pavlendová skončila trinásta v scratchi

Pavlendová skončila trinásta v scratchi

Slovenská reprezentantka Alžbeta Pavlendová obsadila 13. miesto v scratchi na majstrovstvách sveta v dráhovej cyklistike v kolumbijskom Cali. V hladkej jazde žien na dráhe triumfovala v hromadnom šprinte po odjazdení 40 kôl (10 km) po trinástich minútach pretekov s priemernou rýchlosťou 46,164 km/h Belgičanka Kelly Druytsová.
keyboard_arrow_up