Plánujete bicykel na chvíľu odložiť?

V tom prípade možno príde vhod niekoľko tipov na doplnky ohľadom „zazimovania“, či skladovania.

Nie každý plánuje jazdiť celoročne, na čom samozrejme nie je nič zlé a záleží to najmä na osobných preferenciách. Druhou možnosťou je, že chcete svoj primárny bicykel ušetriť, odložiť a vytiahnuť na čas záložný „zimák“. V každom prípade môže prísť vhod niekoľko tipov ohľadom doplnkov pre servis a skladovanie, ktoré s tým všetkým viac, či menej súvisia.

Cyklogaráž – plachta na ochranu bicykla

Ak potrebujete bicykel odložiť na dlhšiu dobu a nechcete, aby sa na ňom zbytočne držala vlhkosť, špina alebo prach, môže veľmi poslúžiť táto ochranná plachta. Je vytvorená z pevného materiálu PEVA, takže spoľahlivo ochráni pred snehom, prípadne vodou. Rozmery plachty sú 200 x 110 cm, čo by malo stačiť takmer na každý model bicykla. Cena sa pohybuje okolo 5 € a viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.

Feedback Velo Column

Možno nepotrebujete doma uschovať jeden, ale rovno 2 bicykle. Vďaka držiaku Velo Column môžete ušetriť veľa miesta, a to všetko bez potreby vŕtania alebo iných zásahov. Držiak sa upevňuje pomocou rozperného mechanizmu v rozsahu od 2,1 m až po 3 m. Jednotlivé držiaky sú samostatne nastaviteľné a prispôsobiteľné rôznym uhlom rámových konštrukcií. Hlavná konštrukcia je z anodizovaného hliníka. Cena sa pohybuje okolo 180 € a viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


Kellys Bike Polish Spray

Ak chcete, aby si váš rám a komponenty udržali čo najdlhšie svoj pôvodný lesk, môžete využiť „Matt and Shine“ čistidlo od Kellys. Rýchlo, obyčajnou aplikáciou nastriekaním odstraňuje mastnoty, oleje, nečistoty či brzdové kvapaliny. Následne zanecháva povrch chránený pred UV žiarením a vytvára akúsi ochrannú vrstvu. Cena za 200 ml sa pohybuje okolo 6 € a viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.

BBB BTL-19 Parkinglot II

Ak potrebujete bicykel odložiť a máte problémy s priestorom, môže pomôcť držiak od BBB. Tento odkladací hák umožňuje zavesiť bicykel na stenu alebo trám do zvislej polohy. Šetrí priestor na podlahe a minimalizuje odkladací priestor. Pritom je bicykel stále rýchlo a jednoducho dostupný. Maximálna nosnosť je 15 kg. Cena sa pohybuje okolo 13 € a viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


FINISH LINE Assembly Anti Seize 3 ELT

Aj keď bicykel odkladáte na dlhšiu dobu, nie je vôbec na škodu dopriať mu predtým servis. Toto špeciálne mazivo zabraňuje následnému „zrastaniu“ závitov v kontakte kov na kov. Najmä, ak sú tieto spoje následne vystavené vlhku. Anti-Seize Assembly je zmes syntetických olejov obohatených o rôzne množstvo bronzu, medi a hliníka, pričom veľmi dobre odoláva vode. Môžete ju použiť rovnako na styčnú plochu sedlovky a rámu. Cena sa pohybuje okolo 5 € a viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.

RSP Bearing Buster

Pozornosť je veľmi dôležité venovať aj ložiskám, ak nechcete byť nemilo prekvapený a bicykel po nejakom čase opäť plánujete použiť. Bearing Buster je špeciálna vazelína pre ložiská s obsahom PTFE. Chráni ich pred vlhkosťou a vznikom korózie. Ideálne sa hodí pre použitie s „pištolou“ pre lepšiu aplikáciu maziva na potrebné miesto. Cena sa pohybuje okolo 10 € a viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


TF2 plniaca pištoľ na mazací tuk

Ideálna na presnú aplikáciu maziva v prípade pravidelného servisu, čo sa týka aj toho „posezónneho“. Na jedno stlačenie sa použije cca 0,9 ml maziva, pritom sa zabezpečí čistota práce a najmä vysoká presnosť – najmä, ak nie je miesto tak ľahko dostupné. Ľahká a pevná konštrukcia je zárukou spoľahlivej funkcie po dlhú dobu. Cena sa pohybuje okolo 10 € a viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.

Polaris Cargo bag

Ak chcete naozaj ušetriť miesto, možnosťou je bicykel zložiť. Obal od Polaris využijete následne nielen na uskladnenie, ale tiež v prípade cestovania. Má vystuženú základňu s posuvnými lištami, aby sa zabránilo poškodeniu a 2 masívne kolieska. Konštrukcia umožňuje uskladniť kolesá oddelene od rámu a nechýba ani vrecko na príslušenstvo. Popruhy a rukoväte sú zabezpečené nylonovým závitom a dvojitou lištou upevnenou na kľúčových bodoch. Cena sa pohybuje okolo 165 € a viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


Rex Bike Wash

Než bicykel na dlhšiu dobu odložíte, určite nezaškodí ho poriadne očistiť. Rex Bike Wash je 100% biologicky odstrániteľný a nealkalický (napr. spoločnosť Shimano výrazne neodporúča alkalické čistiace prostriedky pre svoje bicyklové súčiastky). Nepoškodzuje anodizáciu a pritom je vysoko účinný aj na vysoko znečistené časti – je možné ho použiť aj pri čistení častí štetcom (kazety, reťaze). Ako všetky produkty od Rex, je vyrábaný priamo vo Fínsku. Cena za 1 000 ml sa pohybuje okolo 13 € a viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.

Juice Lubes - JL69

Samozrejme, najväčším nepriateľom je vždy vlhkosť, ktorá vo väčšom časovom horizonte spôsobuje koróziu, najmä, ak bicykel nepoužívame. JL69 od Juice Lubes je ideálny prostriedok na jej okamžité odstránenie, a to na poste čapov, ložísk, stredových zložení, reťazí alebo pri kladkách prehadzovačky - jednoducho, všade tam, kde si ju neželáte. Taktiež sa veľmi dobre hodí, ak potrebujete povoliť po čase zahrdzavené súčiastky. Cena sa pohybuje okolo 11 € a viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


Pre bližšie informácie o jednotlivých produktoch, navštívte prosím stránky daných výrobcov/dovozcov.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Oblečenie do vetra a chladu - nedaj chorobe šancu PR článok

Oblečenie do vetra a chladu - nedaj chorobe šancu

Zimné obdobie mnohí označia ako ideálne na to, aby človek po výjazde ochorel. No dobre zvolené oblečenie spraví obrovský rozdiel a prinášame opäť niekoľko tipov.
Zimné rukavice na bicykel - aby sme neprimrzli k riadidlám PR článok

Zimné rukavice na bicykel - aby sme neprimrzli k riadidlám

Jazda na bicykli môže byť príjemná aj v zime, základom je samozrejme tepelný komfort. Prinášame vám niekoľko tipov na ochranu rúk pred chladom.
Zimné cyklistické bundy - chránia, hrejú a čo ešte? PR článok

Zimné cyklistické bundy - chránia, hrejú a čo ešte?

Jazdenie v zime má svoje čaro. No dôležitým faktorom je ochrana pred chladom, zrážkami, ale aj vhodné odvetrávanie a viditeľnosť. Opäť prinášame niekoľko tipov.
keyboard_arrow_up