Predstavenie: Trelock - tradičné aj revolučné zámky pre váš bicykel

Ak máte zafixovanú dogmu, že ku každému zámku patrí kľúč, musím vás trochu sklamať. Existuje totižto zámok, ktorý kľúčom, ani číselnou kombináciou kódu rozhodne neotvoríte, no nástroj na jeho odomknutie nosí pri sebe s najväčšou pravdepodobnosťou drvivá väčšina z vás.

Kde bolo, tam bolo, bol raz jeden zámok. Do toho zámku nepasoval žiaden kľúč a predsa šiel odomknúť... Takto nejako by asi začínala rozprávka o bájnom zámku. Takýto nevšedný zámok však reálne existuje a jedná sa o zariadenie určené pre bicykle, ktorý je možné otvárať pomocou smartfónu. Jedná sa konkrétne o produkt nemeckej značky Trelock, ktorý nesie jednoduchý a príznačný názov - Smartlock. A neboli by to Nemci, keby sa to celé končilo samotným zamykaním a odomykaním. Poďme si bližšie povedať, čo všetko zvládne tento inteligentný hi-tech zámok.


Prešpekulované ovládanie a možnosť administrácie

Ako už bolo spomenuté, zámok možno odomykať pomocou „múdreho telefónu“ prostredníctvom technológie NFC. Je nutné mať nainštalovanú aplikáciu výrobcu v telefóne a ostatné funguje podobne jednoducho ako bezkontaktná platobná karta. Do aplikácie sa zaregistrujete pomocou priloženia NFC karty k telefónu, čím sa vám otvoria možnosti v oblasti prideľovania prístupu ostatným užívateľom s touto aplikáciou. Možnosť odomknúť zámok, tak môžete podľa vášho uváženia poskytnúť (a rovnako aj zrušiť) rodinným príslušníkom, známym, zamestnancom, alebo každému, kto využíva bicykel s týmto zámkom k pohybu a má nainštalovanú túto aplikáciu.


Vybitý, zabudnutý ani stratený mobil nie je problém

Každý, kto sa nad týmto inovatívnym konceptom zamyslí, si iste položí otázku, čo bude robiť v prípade, že sa mu mobil vybije, nepodporuje NFC alebo mobil s nainštalovanou aplikáciou stratí, zabudne alebo rozbije. Vývojári Trelocku mysleli naozaj na všetko, a preto v balení nájdete aj malú hardwareovú NFC kľúčenku, ktorou dokážete zámok otvoriť aj bez mobilu. Využívať ju môžete ako rezervu, alebo aj ako plnohodnotný nástroj na odomykanie a zamykanie v prípade, že by vám z nejakého dôvodu ovládanie smartfónom nevyhovovalo.


Štýlové zariadenie so širokými možnosťami využitia

Ak ste fanúšikmi filozofie zdieľanej ekonomiky, potrebujete bicykel napr. vo firme, ktorý by mohla využívať len úzka skupina ľudí alebo nechcete nosiť pri sebe ďalšie zbytočné kľúče, Smartlock je zaujímavou technologickou alternatívou k bežným zámkom. Nevyžaduje žiadne nabíjanie, je robustný, odolný a máte nad ním plnú kontrolu. Rovnako ho bez náradia nie je možné z bicykla odmontovať ani v odomknutom stave.



Jedná sa teda o dômyselne prepracovaný produkt, ktorý v porovnaní s bežnými zámkami má omnoho väčšie možnosti využitia. Ak vás zámok zaujal, odporúčaná maloobchodná cena je stanovená na 119,99 € a E-Key 69,99 € a viac informácií sa dozviete na stránke výrobcu trelock.de. Prípadne si môžete počkať aj na redakčný test, v ktorom podrobne preveríme funkcie tohto inteligentného zámku.

Klasické zámky z ponuky značky Trelock – široká ponuka a precízne spracovanie

Hoci doteraz bola reč iba o modernom inteligentnom zámku, história značky Trelock sa datuje od roku 1854 a za ten čas prišla na trh s množstvom inovácii, no stále ponúka aj štandardné typy zámkov. Z ponuky tejto stálice dávame do pozornosti nasledujúce kúsky.

Skladacie zámky Trelock FS 300/85 TRIGO a Trelock FS 200/100 TWO.GO™

Skladacie zámky sa vyznačujú veľmi dobrým pomerom odolnosti, pevnosti a kompaktnosti. Kĺbová konštrukcia umožňuje zámok rozložiť až na dĺžku 85 cm v prípade zámku TRIGO a 100 cm v prípade zámku TWO.GO. Dajú sa prakticky uchytiť ku košíku na fľašu, alebo kamkoľvek na rám bicykla pomocou pások. Oceľové segmenty zámku sú poplastované, aby sa zabránilo poškriabaniu vášho bicykla a oderu laku. Cylindrická vložka s ochranou proti korózii a prachu spolupracuje s obojstranným kľúčom, pre maximálne uľahčenie odomykania a zamykania. Cena zámkov sa pohybuje zhruba na úrovni 47.90 € za TWO.GO a 57.90 € za model TRIGO.


Pancierový zámok Trelock PK 340/80/19

Pancierový zámok Trelock PK 340 má priemer 19 milimetrov a celkovú dĺžku 0,8 metra. Úroveň ochrany je ešte o triedu až dve vyššie ako v prípade skladacích zámkov, vďaka použitiu kombinácie vysokopevnostných laniek z TREDUR® ocele a povrchovým pancierovaním ARMADON®, ktoré je odolné voči prepíleniu. Vďaka ohybným lankám je zámok možné jednoducho zbaliť. Na pripevnenie zámku k bicyklu je k dispozícii praktický držiak. Tohto pancierového strážcu si môžete zadovážiť za cca 39.50 € na tomto odkaze.


Reťazový zámok Trelock BC 340 / 85 CM

Reťaz je z hľadiska ochrany bicyklov osvedčená nadčasová klasika, ktorou nikdy nič nepokazíte. Reťazové zámky na bicykel ponúkajú relatívne vysoké a flexibilné zabezpečenie. Jednoduchý dizajn v kombinácii s osvedčenou kvalitou značky Trelock zastupuje model BC 340, ktorý má dĺžku 85 cm. Reťaz zámku sa nachádza pochopiteľne v odolnom textilnom puzdre. Ak by sa vám pozdával tento populárny zámok. Jeho cena sa pohybuje okolo 37.90 €.


Zámok špirálový Trelock SK 222 FIXXGO

Špirálový zámok Trelock SK 222 FIXXGO s priemerom 10 mm a dĺžkou 180 cm síce neposkytuje takú vysokú úroveň ochrany ako vyššie uvedený kúsky, no vyznačuje sa zaujímavým prvkom, ktorým je novinka v podobe integrovaného držiaka FIXXGO®. Spomínaný držiak umožňujem rýchlu, univerzálnu a jednoduchú montáž na bicykel. Nepotrebujete žiadny ďalší diel, ani úchyt. Zámok Trelock SK 222 FIXXGO má rovnako cylindrickú vložku s obojstranným kľúčom a váš môže byť za 20.60 €. Viac informácií nájdete na tomto odkaze.


Ak ste teda investovali do kvalitného bicykla, nemali by ste zabúdať ani na kvalitný zámok, ktorým ho dokážete náležite ochrániť pred potencionálnymi zlodejmi.
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Suunto Race – osvedčené funkcie aj v nových farbách PR článok

Suunto Race – osvedčené funkcie aj v nových farbách

Pre tento rok Suunto rozširuje modely hodiniek Suunto Race o ďalšie tri farebné variácie. Nájdeme medzi nimi modely s titánovou aj nerezovou lunetou. Nechýba ani novinka pre milovníkov hudby počas tréningu.
Predstavenie: RockShox Psylo, Domain a Rudy 2025 – trojlístok nových vidlíc

Predstavenie: RockShox Psylo, Domain a Rudy 2025 – trojlístok nových vidlíc

RockShox patrí dlhoročne medzi lídrov na trhu s odpružením. Po minuloročnom update vidlíc Pike, Lyrik a ZEB prišli na rad aj cenovo dostupnejšie alternatívy.
Test: Kärcher OC 6-18 Premium – už neumývajte bicykle v kúpeľni

Test: Kärcher OC 6-18 Premium – už neumývajte bicykle v kúpeľni

Veľkorysé riešenie, ktoré má dostatočnú zásobu vody a výdrž batérie aj pre tých, ktorým pri umývaní záleží na detailoch.
keyboard_arrow_up