Medzinárodný festival Cyklocestovanie 2017 už čoskoro v Trnave

Štvrtý ročník festivalu Cyklocestovanie sa tento rok bude konať opätovne v priestoroch mestskej radnice v Trnave, v sobotu 11. novembra 2017. Pozrime sa bližšie, do akých destinácií nás zavedú cyklocestovatelia teraz...

Od deviatej hodiny rána budú na účastníkov čakať prednášky od skúsených cyklocestovateľov zo Slovenska, ale aj zo zahraničia, ktorí už precestovali na bicykli takmer celý svet. Niektorí aj doslovne.


Festival bude tematicky rozdelený na dva bloky:
  • V prvom, Európskom bloku, sa vám predstavia Občianske združenie HorSa, Peter Klučka a páni Ivan Prpič a Roman Bakoš. Na úvod festivalu zamierime zo Slovenska rovno do Čiernej Hory, vzápätí si prejdeme cyklistickú trasu EuroVelo 6 spájajúcu Atlantický oceán a Čierne more a napokon sa po stopách jedného zo spoluorganizátorov festivalu, Miloša Majka, vydáme s „Prpom a Bakym“ na Zakarpatskú Ukrajinu plnú milých prekvapení.
  • Druhý blok pútavých prednášok, tentokrát ten svetový, nás zanesie na takmer všetky kontinenty. Prvú časť prednášok odštartuje Peter Provazník, ktorý v detaile popíše svoju dvojmesačnú cestu po Kube, ktorú absolvoval so svojou manželkou a len 5-ročnou dcérkou v cyklovozíku.


Náš ďalší český hosť, Matěj Balga, nám v takisto 90-minútovej prednáške priblíži svoju cestu okolo sveta na bicykli a kajaku, na ktorú sa vydal hľadať stratenú lásku tam, kde ožívajú romány Jacka Kerouaca a každý deň začína skôr ako ten predošlý. Keďže Matěj sa vybral na cestu s osemsto dolármi z českého Hodonína smerom na východ, svoju cestu pomenoval príznačným názvom „I, Cycleast“.

Priamo do Ázie zamierime v ďalšej časti prednášok, kde nám naša najodvážnejšia cyklocestovateľka, Eva Novotná, prinesie zážitky zo svojej 500-kilometrovej sólo cesty divokým Nepálom. Ďaleko neodídeme ani s našim ďalším dobrodruhom, Ondrejom Izakovičom, ktorý sa tentokrát vydal do Indie. Tá len pred tohoročnou sezónou cudzincom sprístupnila vojensky uzavreté územia, cez ktoré zatiaľ neprešlo žiadne auto a prejazdy cyklistov možno zrátať na prstoch jednej ruky.


A nakoniec, ako zlatý klinec minuloročných, ale aj tohoročného programu festivalu Cyklocestovanie, nám zakladateľ a patrón českého festivalu Cyklocestování, Martin Stiller, v nesmierne pútavom rozprávaní prinesie svoje dvojmesačné cykloputovanie po západnej Britskej Kolumbii a štáte Washington v USA.

Cestu absolvoval tentokrát s manželkou Renčou a štvorročnou dcérkou Stellkou. Martin precestoval už takmer 40 krajín sveta a je každoročne zárukou zábavného a pritom napínavého dobrodružstva.


Aby sa nezabudlo na praktickú stránku festivalu Cyklocestovanie, pripravili sme tento rok pre návštevníkov aj workshop pod názvom - „Ako sa správne zbaliť na cestu“ so skúseným cestovateľom Ondrejom Izakovičom, kde sa určite aj ostrieľaní cestovatelia priučia novým nápadom a tipom. Vstupenky na festival nie je potrebné vopred rezervovať, budú k dispozícii priamo pri vstupe. Pre návštevníkov budú pripravené aj cyklistické časopisy, fotosúťaž, tombola a iné zaujímavé veci.
report_problem Našiel si v texte chybu?
Enriko111 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Rozhovor: Prečo na Slovensku potrebujeme zákon o turistických trasách?

Rozhovor: Prečo na Slovensku potrebujeme zákon o turistických trasách?

Ako je to na Slovensku s turistickým značením? Prečo je zákon o turistických trasách dôležitý a aké zmeny má priniesť?
Reportáž: Svätojurský MTB maratón v podaní WLRMcc – v jednote je sila

Reportáž: Svätojurský MTB maratón v podaní WLRMcc – v jednote je sila

Typické aprílové počasie ukázalo všetky svoje tváre a potrápilo účastníkov na každej trati. S WLRMcc tímom sme sa 20. 4. postavili na štart prvého kola Škoda Bike Open Tour 2024 vo Svätom Jure.
Video: Aby výber a nakupovanie gélov a tyčiniek mali hlavu aj pätu

Video: Aby výber a nakupovanie gélov a tyčiniek mali hlavu aj pätu

Ako pristúpiť k nákupu športovej výživy? Kupovať postupne, alebo si spraviť zásobu? Vybrať si len jeden obľúbený produkt? Na veci z potravín úplne zabudnúť?
keyboard_arrow_up