Basso sa na dva roky upísal Discovery Channel

Americký cyklistický tím Discovery Channel sa zrejme dopingových podozrení tak ľahko nezbaví. Dva týždne po tom, ako disciplinárna komisia Talianskeho olympijského výboru odporučila zbaviť Ivana Bassa obvinení z účasti na dopingovej afére v Španielsku, sa víťaz Giro d´Italia 2006 dohodol na dvojročnej zmluve s bývalým tímom sedemnásobného šampióna z Tour de France Lanca Armstronga, ktorý dodnes čelí rôznym útokom na čistotu svojej cesty za unikátnou zbierkou titulov.

Discovery Channel angažoval dopingovu aférou poškvrneného Ivana Bassa

AUSTIN 9. novembra (SITA, AP) - Americký cyklistický tím Discovery Channel sa zrejme dopingových podozrení tak ľahko nezbaví. Dva týždne po tom, ako disciplinárna komisia Talianskeho olympijského výboru odporučila zbaviť Ivana Bassa obvinení z účasti na dopingovej afére v Španielsku, sa víťaz Giro d´Italia 2006 dohodol na dvojročnej zmluve s bývalým tímom sedemnásobného šampióna z Tour de France Lanca Armstronga, ktorý dodnes čelí rôznym útokom na čistotu svojej cesty za unikátnou zbierkou titulov. "Som šťastný, že môžem Ivana privítať v našom tíme. Počas Lancovej poslednej Tour (v roku 2005 - pozn. SITA) Ivan posunul Armstronga svojím výkonom na novú úroveň a v roku 2007 od neho čakáme veľké veci," povedal na účet Bassa generálny manažér Discovery Channel Bill Stapleton. Taliansky cyklista v roku 2004 na Tour skončil tretí a v nasledujúcom roku druhý, v poslednom ročníku prišiel o možnosť pokračovať v stúpajúcom trende už pred štartom pretekov, keď ho na základe dohody tímov a organizátorov vylúčili zo štartového poľa pre podozrenie z kontaktov so španielskym lekárom Eufemianom Fuentesom. Ten bol na základe krvných konzerv nájdených na madridskej klinike prakticky usvedčený z dodávania zakázaných preparátov športovcom. Pred tromi týždňami sa Basso dohodol na rozviazaní kontraktu s dánskym tímom CSC. "Už som pokojnejší. Teraz môžem rozmýšľať o svojej budúcnosti. O tejto voľbe som nemal žiadne pochybnosti. Zmluva s Discovery Channel mi zabezpečuje všetko, čo potrebujem," vyjadril sa 28-ročný Talian, ktorý by mal podľa predstáv Stapletona zaujať na Tour de France 2007 post tímovej jednotky. Okrem toho by chcel Basso, ktorý už v decembri začne trénovať v Austine v drese nového zamestnávateľa, obhájiť aj titul z Gira. Stapleton síce otázky na margo finančnej stránky zmluvy ponechal nezodpovedané, taliansky denník Gazzetta Dello Sport však prišiel so sumou 6 miliónov dolárov.
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Tip na výlet: Je vám zima? Poďte sa zohriať na horúce Lanzarote

Tip na výlet: Je vám zima? Poďte sa zohriať na horúce Lanzarote

Dramatické scenérie, sopečná krajina, horúce slnko a svižný vietor. Cyklodovolenka na Lanzarote je ideálnym útekom do tepla počas chladných zimných mesiacov.
Giant TCR - 28 rokov pretekárskych ambícií PR článok

Giant TCR - 28 rokov pretekárskych ambícií

Giant, jeden z lídrov v cyklistických technológiách, predstavuje už 10. generáciu svojho ikonického radu cestných bicyklov TCR. Čo sa dá ešte vylepšiť na vylepšenom?
Video: Výber bicykla online vs. realita - 3x slušný cesťák Bianchi, Pinarello a Orbea

Video: Výber bicykla online vs. realita - 3x slušný cesťák Bianchi, Pinarello a Orbea

Porovnali sme 3 podobné cestné bicykle, najprv podľa online ponuky eshopu a potom naživo.
keyboard_arrow_up