Ďalšie zábery z projektu Catching Breath

Pozrite si ďalšie fotografie z akcie, ktorá si vzala za úlohu pokoriť legendárny priesmyk Khardung La v Himalájach v novom rekorde.

Je to síce už nejaký čas, čo tento projekt došiel k úspešnému koncu, no zážitkov bolo viac než dosť a stále pretrvávajú. Pre tých, čo nevedia, Catching Breath mal za cieľ pokoriť rekord na segmente v sieti Strava. Tým segmentom bol najvyšší priesmyk na svete dostupný autom bez vojenského povolenia - Khardung La v Himalájach vo výške 5 359 metrov nad morom. Pre viac detailov odporúčame pozrieť tento článok Catching Breath: Himalájske preteky, ktoré vám doslova vyrazia dych.


Rekord bol v držaní Rakúšana Christopha Klugeho z roku 2012 a nakoniec sa ho podarilo pokoriť trom jazdcom a medzi nimi nechýbala ani žena. Najrýchlejší bol Bartosz Huzarski, ktorý porazil porazil starý rekord o 27 minút a 50 sekúnd. Cca 5 minút po ňom sa na vrchole objavil aj Andrea Schiliro, ktorému sa tiež podarilo prekonať rekord a následne Eva Lindskog. Tá nielen že vytvorila ženský rekord, ale rovnako prekonala aj hodnotu Klugeho času. Prekročila totiž cieľovú čiaru len pár sekúnd pred sprievodným vozidlom ŠKODA KAROQ – to tvorilo akúsi hranicu starého rekordu. Štvrtý jazdec - Valentí Sanjuan - rekord síce neprekonal pre zdravotné problémy, ale na vrchol sa po poriadnej dávke sebazaprenia predsa len dostal.

Nižšie nájdete niekoľko záberov zo zákulisia nádhernej krajiny a mesta Leh, ktoré slúžilo ako základňa. Pre kompletnú galériu navštívte galériu na stránkach We Love Cycling.





report_problem Našiel si v texte chybu?
redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Rozhovor: MUDr. Milan Kulkovský – o cyklistike a zdraví v kocke

Rozhovor: MUDr. Milan Kulkovský – o cyklistike a zdraví v kocke

Ako jazdiť s čo najväčším profitom? Je strečing zbytočnosť? Platí, že dokážem chorobu „vybicyklovať“?
Pozvánka: Škoda Svätojurský MTB Maratón 2024 - jarná nakopávačka

Pozvánka: Škoda Svätojurský MTB Maratón 2024 - jarná nakopávačka

Jarná klasika vo Svätom Jure bude otváracím podujatím v rámci série Škoda Bike Open Tour. Čo nás čaká počas 15. ročníka?
Ako schudnúť – naše jednoduché a overené tipy

Ako schudnúť – naše jednoduché a overené tipy

Udržať si hmotnosť na uzde nie je výhoda len v rámci cyklistiky, ale aj v bežnom živote. A niekedy stačí pár jednoduchých zmien, ktoré spolu prinesú veľké výsledky.
keyboard_arrow_up