Cestné a gravel bicykle aj do náročných podmienok na kotúčových brzdách v cene do 2 500 €

Cestné a gravel bicykle aj do náročných podmienok na kotúčových brzdách v cene do 2 500 €

Či sa to niekomu páči alebo nie, kotúčové brzdy na cestných a gravel bicykloch majú svoje opodstatnenie a zrejme veľmi sľubnú budúcnosť. Pozrite sa na prehlaď zaujímavých kúskov v tejto cenovej hladine...

Kotúčové brzdy ponúkajú v porovnaní s klasickými ráfikovými brzdami niekoľko výhod. Z tých najzásadnejších treba spomenúť konzistentný brzdný výkon za akéhokoľvek počasia a veľmi dobrú dávkovateľnosť. Aj preto viac a viac výrobcov ponúka svoje bicykle osadené hydraulickými kotúčovkami, a to vrátane výrazne športových modelov. Dnes si predstavíme niekoľko cestných bicyklov vybavených hydraulickými brzdami, kde sa cenou zmestíte do 2 500 €.

Giant Tcr Advanced 1 Disc

Tento cestný bicykel tvorí rám vyrobený z karbónového kompozitu s názvom Giant Advanced-grade a ktorý je navrhnutý s kompaktnou cestnou geometriou. Ponúka tak výborný pomer medzi pohodlím a efektívnym prenosom sily. Kompozitná sedlovka spolu s vidlicou zabezpečujú súhru s rámom a navodzujú tak pocit pretekárskeho stroja. Kotúčové hydraulické brzdy Shimano RS505 sú uchytené systémom flat mount a kolesá sú uchytené pomocou 12 mm pevných osiek. O pohon sa starajú kľuky Shimano Ultegra s kompaktnými prevodníkmi 50/34 a kazetou Shimano 105 s rozsahom 11x28 zubov. Radenie majú na starosti prešmykač a prehadzovačka Shimano Ultegra v kombinácii s pákami Shimano RS505. Kolesá Giant PR-2 Disc sú obuté do bezdušových plášťov Giant Gavia 1 so šírkou 25 mm. Bicykel ako celok je ideálnym spoločníkom do každého počasia a pre každé podmienky. Cena sa pohybuje okolo 2 199 € a viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


Bianchi Impulso Allroad

Tento taliansky univerzál, už ako názov napovedá, sa nezľakne takmer ničoho. Je to skôr gravel ako čisto cestný bicykel, a preto ho bez obáv môžete zobrať okrem spevnených ciest aj do ľahkého terénu. Bicykel je postavený na hliníkovom ráme. Zaujímavosťou je možnosť použitia až 40 mm plášťov, blatníkov alebo nosičov batožiny, čo z tohto bicykla robí aj vhodného adepta na turistiku a cestovanie. Pevné 12 mm osky na uchytenie kolies sú samozrejmosťou. Hydraulické brzdy Shimano RS405 sú k rámu uchytené pomocou flat mount systému. Radenie je Shimano Tiagra a ponúka optimálny rozsah prevodov 2x10. Kľuky Shimano FC-RS400 v kombinácií s kompaktnými prevodníkmi 50/34 zubov spolu s kazetou 11x34 zubov sa nezľaknú ani prudších stúpaní. Bicykel je celoročný univerzál, ktorý okrem použitia na asfalte vie poskytnúť dostatok zábavy aj v teréne. Cena sa pohybuje okolo 2 099 € a viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


Ghost Nivolet X7

Komfortný a stále športovo orientovaný karbónový cestný bicykel na kvalitných komponentoch. Bicykel je vhodný na každodenné užívanie si nekonečných tréningových kilometrov. Je jedno, či sú to dlhé rovinky, horské stúpania alebo zjazdy, v ktorých sa môžete spoľahnúť na kvalitné kotúčové brzdy, a to aj v prípade nepriaznivého počasia. Bicykel je kompletne osadený na sade Shimano Ultegra vrátane hydraulických bŕzd. Pohon majú na starosti kľuky so semi-komaktnými prevodníkmi 52/36 a kazetou 11X28z. Radiace a brzdové páky spolu s prešmykačom a 11-rýchlostnou prehadzovačkou Shadow Design nesú tiež označenie Ultegra. Brzdové kotúče sú v rozmeroch 160 mm vpredu a 140 mm vzadu. 2 piestikové brzdy Ulregra sú uchytené pomocou flat mount systému. Na bicykli nájdete kolesá Fulcrum Racing 400DB obuté do plášťov Grand Prx 4000S Black Chilli so šírkou 25 mm. Bicykel je vzhľadom na použité prevody a kvalitné komponenty vhodným adeptom aj na amatérske pretekárske použitie. Cena sa pohybuje okolo 2 399 € a viac informácií s dozviete na tomto odkaze.


Kellys Urc 50

Všestranný cestný bicykel slovenského výrobcu ponúkajúci osvedčené komponenty na kvalitnom karbónovom ráme spolu s karbónovou vidlicou. Môžete ho zobrať takmer kamkoľvek, či už na cestu, do práce, víkendový výjazd s priateľmi alebo na preteky. Rám je vyrobený z karbónu s označením iCAD RC Carbon composite. Na bicykli prevažujú komponenty od Shimana, a to rada 105. V tejto rade tu nájdeme kľuky s kompaktnými prevodníkmi 50/34, radiace a brzdové páky, prešmykač, prehadzovačku a kazetu s rozsahom 11-32z. Brzdy sú hydraulické Shimano RS505 a oba brzdové kotúče majú rozmer 160 mm. Kolesá na bicykli sú Mavic Aksium Disc, obuté do plášťov Schwalbe Durano v šírke 23 mm. Vzhľadom na zvolený rozsah prevodov, nie je problém na tomto bicykli vyraziť aj na výjazdy s poriadnymi kopcami a následne si bezpečne užiť zjazdy. Cena sa pohybuje okolo 2 199 € a viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


Felt VR4

Pohodlný bicykel, ktorého základ tvorí karbónový rám a karbónová vidlica. Bicykel určený pre všetkých, ktorí hľadajú pohodlie vďaka vzpriamenejšej geometrii. Ideálny je preto aj na celodenné výlety. Bicykel je osadený 10-rýchlostnou sadou Shimano Tiagra v kombinácií s hydraulickými brzdami Shimano RS405. Kľuky sú tu použité od výrobcu FSA, a to konkrétne model Omega Adventure. Zaujímavosťou na týchto kľukách sú použité prevodníky, ktoré sú s rozsahom 48/32z. Tieto prevodníky sú použité v kombinácii s 10r. kazetou s rozsahom 11x34z. Prehadzovačka aj prešmykač sú zo sady Tiagra. O zvolenom rozsahu prevodov môžeme povedať, že je ideálny či už pre ženy, začiatočníkov alebo pre použitie v naozaj prudkých kopcoch. Ich rozsah ocenia aj tí, ktorí by tento bicykel chceli použiť v kombinácii s vhodnými pneumatikami v ľahšom teréne (šotolinové a spevnené cesty). Cena sa pohybuje okolo 2 339 € a viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


Canyon Endurace CF SL 7.0 Disc

Cestný bicykel, ktorého už jeho názov predurčuje k vytrvalostným disciplínam. Model Endurace sa vyznačuje hlavne výborným pomerom pohodlia a výkonu. To všetko má na starosti vhodne navrhnutá kombinácia karbónového rámu a vidlice. Aj napriek ponúkanému komfortu, ide stále o pretekársky bicykel so športovejšou geometriou. Je osadený kompletnou sadou Shimano 105, vrátane hydraulických bŕzd. Prevodníky tu nájdete semi-kompaktné s rozsahom 52/36 zubov, ktoré dopĺňa 11r. kazeta s rozsahom 11x32z. Na bicykli sú kolesá DT Swiss E1800 Spline DB obuté do plášťov Continental Grand Prix SL. Samozrejmosťou je použitie pevných osiek. Komponenty ako riadítka, omotávka, predstavec a sedlovka sú z dielne Canyonu. Tento bicykel je ideálnym spoločníkom pre všetkých, športovejšie zameraných cyklistov, ktorí spolu s vysokým výkonom hľadajú aj patričnú dávku komfortu. Cena sa pohybuje okolo 1 999 € a viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


Lapierre Xelius SL 500 DISC MC

Xelius je vyslovene cestný bicykel určený pre horské stúpania. Na tomto karbónovom ráme Thibaut Pinot bral svoje najväčšie víťazstvá. Celý bicykel, ktorého základ tvorí ľahký karbónový rám s karbónovou vidlicou, vytvára v kombinácii s vhodne zvolenými komponentmi veľmi dobrý základ pre všetkých nadšencov cestnej cyklistiky. Vzhľadom na rozsah použitých komponentov, tak môže byť ideálnym spoločníkom pre tých športovejšie založených cyklistov, pre ktorých sú náročné stúpania výzvou. Bicykel je osadený sadou Shimano 105. Kľuky sú opatrené semi-kompaktnými prevodníkmi v počtom zubov 52 a 36, čo v kombinácií s 11-rýchlostnou kazetou s rozsahom 11x28 zubov dáva veľmi slušný rozsah. Brzdenie majú na starosti hydraulické kotúčové brzdy Shimano BR-RS505, ktorých brzdná sila je dávkovaná pákami Shimano 105. Na bicykli sú kolesá Mavic Aksium Disk na pevných oskách a obuté do plášťov Continental Ultra Sport 2SL so šírkou 25 mm. Ak sú teda kopce to, čo vás na cestnej cyklistike láka, Lapierre Xelius SL 500 Disc môže byť pre vás vhodnou voľbou. Cena sa pohybuje okolo 2 599 € a viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


Liv Avail Advanced 1

Liv je dámskou značkou výrobcu Giant a zameriava sa na potreby ženskej cyklistiky. Nielen v rámci dizajnu, ale vďaka celkovej geometrii a koncepcii bicykla. Je zameraný predovšetkým na komfort a vhodný aj pre dlhšie/celodenné výjazdy. Bicykel je postavený na kvalitnom karbónovom ráme a karbónovej vidlici spolu s karbónovou sedlovkou, ktorá svojou mierou prispieva k zvýšenému komfortu. Nájdete tu použitý overený mix komponentov, ktorý vsádza na väčšinu z rady Shimano Ultegra. Od Ultegry je tu prešmykač, prehadzovačka, kľuky s kompaktnými prevodníkmi 50/34 zubov a kazeta s rozsahom 11x34 zubov. Radiace a brzdové páky sú zo sady Shimano 105. Brzdy sú tu použité hydraulické Giant Conduct, ktoré brzdia v spolupráci so 140 mm kotúčmi. Rovnako ako brzdy, aj kolesá sú z dielne Giantu, a to konkrétne Giant PR-2 Disc s pevnými oskami, na ktorých sú bezdušové pneumatiky Giant Gavia AC 1 v šírke 25 mm. Ako bolo už spomenuté, toto je bicykel, ktorý môže byť kvalitným základom pre všetky ženy, ktoré majú chuť komfortne zdolávať každodenné výzvy. Cena sa pohybuje okolo 2 199 € a viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


Ak vás niektorý model zaujal, prípadne sa chcete dozvedieť viac, navštívte prosím stránky jednotlivých výrobcov/dovozcov.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Vyber si svoj cestný alebo gravel bicykel PR článok

Vyber si svoj cestný alebo gravel bicykel

V našom eshope nájdeš viac ako 250 bicyklov zameraných na jazdu po asfaltových, spevnených, či poľných a štrkových cestách. Pozri si menší redakčný výber z našej ponuky.
Unboxing: Giant Revolt Advanced 3 - rýchly a flexibilný

Unboxing: Giant Revolt Advanced 3 - rýchly a flexibilný

Ľahký rám, možnosť prispôsobenia rázvoru kolies a mnoho ďalšieho. Ak sa nevieš rozhodnúť, či chceš na cestu alebo do terénu, Revolt „berie" oboje rovnako dobre.
Cestné bicykle do 3 000 € - prvé kilometre s radosťou PR článok

Cestné bicykle do 3 000 € - prvé kilometre s radosťou

Tritisíc eur je suma, za ktorú si už dokážeš zaobstarať naozaj slušný cestný bicykel. Aké modely stoja za zváženie?
keyboard_arrow_up