Pinarello DOGMA F10 v novom kabáte pre „nebeských“ jazdcov

Pozrite si nový dizajn, s ktorým budú jazdci tímu SKY zbierať ďalšie víťazstvá. Nie je nad to, keď bicykel vyzerá rýchlo, aj keď stojí na mieste...

Spojenie talianskej značky Pinarello a tímu SKY už mnohí berú ako jeden celok a nie je sa čomu čudovať. Veď túto sezónu už to bude deviaty rok spolupráce a zrejme môžeme povedať, že veľmi úspešnej. Za ten čas prešiel model DOGMA viacerými zmenami a vylepšeniami, no jedno bolo takmer vždy nemenné – elegancia reprezentovaná charakteristickou matnou čiernou. Na sezónu 2018 sa pridajú aj prvky bielej a modrej, čo vo výsledku bude dokonalá kombinácia, s novým dizajnom oblečenia. Nezabudlo sa ani na tradičnú schému, ktorá reprezentuje všetky dôležité a cenné víťazstvá tímu. Či už sa jedná o celkové triumfy na Grand Tours, v kratších etapových pretekoch alebo tých jednodňových.


Celý tento „kód“ je reprezentovaný pomocou rôzne dlhých čiar. Výsledkom je stroj, ktorý už na „papieri“ vyzerá poriadne rýchlo. Veď, posúďte sami...


Čo je nové?

To, čo charakterizuje nový model F10 oproti predchodcovi F8, je najmä ladenie detailov, ktoré pri tak vyrovnanej konkurencii aká v súčasnosti panuje, bude mať vždy svoje opodstatnenie. Rám váži iba 820 g (F8 mala 875 g), pričom tuhosť vzrástla o 7%. Zaujímavý údaj je na strane aerodynamiky, kedy sa vďaka konkávnej spodnej trubke podarilo na tomto mieste ušetriť cca 13% a prepracované pätky vidlice si polepšili o 10%. Inšpirácia pritom pochádzala z časovkárskeho špeciálu Bolide TT.


Čo profesionálni jazdci ocenia možno najviac, je zachovanie ovládateľnosti a celkového pocitu z jazdy, charakteristického pre rodinu DOGMA. Vďaka tzv. Junction boxu, je riadiaca jednotka sady Shimano DuraAce Di2 ukrytá v ráme, kde neprekáža, a pritom je ľahko dostupná. Všetky káble sú ukryté a nič neruší prúdenie vzduchu, no a samozrejme ani celkový dizajn. Pritom zostáva model F10 kompatibilný so všetkými súčasnými sadami na trhu, vrátane tých mechanických.


MOST doplnky vo výbave SKY

Po novom sa jazdci tímu SKY budú spoliehať aj na doplnky MOST, ktoré patria pod materskú značku Pinarello. Patrí sem najmä „kombo“ riadítok a predstavca alebo sedlovka. Tie tvoria spolu s rámom dôležitú súčasť v ponímaní aerodynamiky ako celku.



Spojenie britského tímu a talianskej značky píše už dlhú históriu a nejaký čas ju písať ešte bude. Partnerstvo je totiž potvrdené až do roku 2020.
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Pinarello séria X a nová Dogma X - to najlepšie na dlhú jazdu PR článok

Pinarello séria X a nová Dogma X - to najlepšie na dlhú jazdu

Nové modely od Pinarella s označením X sú na svete a ich hlavná prednosť je pohodlnejší posed a komfort. A ešte aj dobre vyzerajú.
Cestné bicykle do 3 000 € - prvé kilometre s radosťou PR článok

Cestné bicykle do 3 000 € - prvé kilometre s radosťou

Tritisíc eur je suma, za ktorú si už dokážeš zaobstarať naozaj slušný cestný bicykel. Aké modely stoja za zváženie?
Pinarello novinky 2023 - nové, dostupnejšie a aj elektrické modely

Pinarello novinky 2023 - nové, dostupnejšie a aj elektrické modely

Nový modelový rad F a X zjednodušuje názvoslovie a správnu záťaž ustráži hybridné NYTRO.
keyboard_arrow_up