Lapierre cestná kolekcia 2018 – svieži francúzsky dizajn

Značka, ktorá ponúka viaceré vlastné konštrukčné riešenia, prináša aj do sezóny 2018 rozmanitosť s dávkou elegancie a netradičným vzhľadom.

Lapierre je už dlhé roky známy svojou spoluprácou s francúzskym tímom FDJ a nie je tomu inak ani v roku 2018. Vďaka tomu nájdete v ponuke aj modely pre skutočne náročných športových jazdcov, ktoré boli konštruované tak, aby zvládli aj využitie na najvyššej úrovni. Z týchto skúseností sa následne čerpá aj pri bicykloch, kde nejde výhradne o výkon a prvotným zámerom je najmä pohodlie a komfort pre každodenné jazdenie. Poďme sa pozrieť, čo si Francúzi pripravili v segmente cestných bicyklov na sezónu 2018.


Race – žiadne kompromisy

Začať môžete rovno kategóriou, kde hrá hlavnú úlohu výkon bez kompromisov. Preč sú už doby, kedy sa jazdilo s jedným modelom na každých pretekoch. Vyrovnanosť štartového poľa vyžaduje vysokú špecializáciu, ktorá umožní získavať cenné sekundy na svoju stranu. Výhodou pre hobby jazdcov je širšia možnosť výberu a jasné zameranie. Ak je cieľom v prvom rade rýchlosť na rovinách, jasného adepta nájdete v modeli AIRCODE. Rovnako bude sedieť napr. aj triatlonistom, ktorým príde dôraz na aerodynamiku vhod. Samozrejmosťou je agresívna geometria, pričom môžete vyberať z celkovo 5 veľkostí rámov. Na tomto ráme uvidíte aj hviezdu hromadných dojazdov - Arnauda Démara.

AIRCODE SL 900 ULTIMATE

  • Výbava - Shimano Dura-Ace Di2
  • Kolesá - Mavic Cosmic Pro Carbon SL
  • Karbónové doplnky - Zipp a Lapierre
DMOC je 7 199 €.


V prípade, že vás to ťahá čo najviac do kopcov, spoločníka nájdete v modeli XELIUS. Ten bol vytvorený pre Thibauta Pinota, ktorý patrí medzi najlepších vrchárov v profi pelotóne a s týmto bicyklom získal nejedno víťazstvo. Nízka hmotnosť a maximálny prenos energie sú tým hlavným atribútom. Okrem verzie s klasickými ráfikovými brzdami, nájdete v ponuke aj model postavený na tých kotúčových. Tie si získavajú postupne čoraz väčšiu priazeň aj v radoch profesionálov.

XELIUS SL 700 DISC ULTIMATE

  • Výbava - Shimano Ultegra Di2
  • Kolesá - Mavic Ksyrium Elite Disc
  • Karbónové doplnky - Zipp a Lapierre
DMOC je 4 299 € a viac informácií nájdete na tomto odkaze.


Endurance – pohodlie, ale aj rýchlosť

Nadpis na tomto modelovom rade môže znieť, že sa jedná o bicykle pre turistov na nekonečné výlety krajinou. To je však len jedna kategória, v skutočnosti toho v sebe skrýva oveľa viac. Dôkazom je rad PULSIUM, vytvorený pre tie najťažšie kockové klasiky ako slávna francúzska pýcha Paríž-Roubaix.


Vďaka premyslenej konštrukcii karbónového rámu s umiestneným elastomerom je umožnené spracovanie nepríjemných rázov bez vplyvu na tuhosť v zábere. Aj v prípade, že nemáte ambície na podobných podujatiach, nájdu výborné využitie pri pohybe na našich cestách a s prehľadom zvládnu aj tie rozbité, šotolinové či spevnené. Je to aj vďaka možnosti využitia širokých plášťov, čo ešte umocňuje použitie kotúčových bŕzd.

PULSIUM 500 DISC

  • Výbava - Shimano 105 vrátane bŕzd
  • Kolesá - Mavic Aksium Disc
  • Doplnky - Lapierre
DMOC je 2 899 €.


Najmä pre začínajúcich cyklistov, ktorí požadujú kvalitný karbónový rám pre univerzálne použitie, poslúži modelový rad SENSIUM. Kladenie karbónových vlákien sa postará o pohlcovanie vibrácií a zvolená geometria umožní stráviť v sedle dlhý čas aj menej skúseným jazdcom. Opäť máte na výber aj z prevedenia na kotúčových brzdách.


SENSIUM 500 DISC

  • Výbava - Shimano 105 vrátane bŕzd
  • Kolesá - Shimano RX010
  • Doplnky - Lapierrre
DMOC je 2 599 € a viac informácií nájdete na tomto odkaze.


Sport – ideálne pre začiatočníkov

Vychutnať si cestnú cyklistiku a jej krásy nie je potrebné výhradne na karbónovom ráme. Dobre spracovaný hliník má stále čo ponúknuť a navyše v spojení s dostupnou cenou. Modely AUDACIO sú výborné pre tých, ktorí nechcú veľa investovať, no stále požadujú dobré jazdné vlastnosti. Vychutnať si stúpania v tempe alebo rýchle zjazdy nebude žiaden problém. Geometria je prispôsobená viac rekreačne a svojím zameraním sa hodí pre nováčikov a tiež „celodenných jazdcov“. Fanúšikov francúzskeho tímu FDJ poteší špeciálna farebná kombinácia aj v tejto kategórii.

AUDACIO 200 FDJ

  • Výbava - Shimano Sora
  • Kolesá - Mach1 CFX/Shimano RS300
  • Doplnky - Lapierre
DMOC je 969 €.


Gravel

Kategóriu s označením gravel zrejme netreba detailne predstavovať a pre mnohých môžu tieto bicykle vyriešiť problém s tým, aký model vlastne zvoliť. Ak totiž máte radi pocit svižnej jazdy na ceste, no pritom vás to láka na spevnené cesty a chodníčky mimo civilizácie, siahnite po niektorom z týchto modelov. Nehovoriac o tom, že sa ľahšie dostanete mimo hlavné cesty a rovnako bez problémov zvládnu aj celoročné použitie, vrátane zimných ciest. Stačí si len zvoliť vhodné plášte. Lapierre CROSSHILL ponúka rám z odľahčenej hliníkovej zliatiny Supreme 5 s geometriou pre vyššiu stabilitu a lepšie držanie stopy. Kotúčové brzdy sú v podstate už v tejto kategórii štandard a len zvyšujú použiteľnosť v náročných podmienkach a rovnako sa veľmi hodí aj široký rozsah prevodov.

CROSSHILL 500

  • Výbava - SRAM Rival
  • Kolesá - Lapierre
  • Doplnky - Ritchey
DMOC je 2 299 €.


Dámske modely

Lapierre nezabúda ani na dámy, ktoré majú predsa len trochu odlišné požiadavky – najmä, čo sa týka geometrie a špecifických komponentov. Rámy sú charakteristické kratším posedom a rovnako sú dostupné aj v menších veľkostiach.


Dámske modely nesú prívlastok „W“ a nájdete ich pri prevedení XELIUS, AUDACIO či SENSIUM. Vďaka tomu si na svoje prídu náročné cyklistky požadujúce športový stroj a rovnako aj tie, ktorých cieľom sú v prvom rade pohodové výlety a relax.

XELIUS SL 500 W

  • Výbava - Shimano 105
  • Kolesá - Shimano RS10
  • Doplnky - Lapierre
DMOC je 2 149 € a viac informácií nájdete na tomto odkaze.


Ako vidíte, Francúzi si opäť pripravili širokú škálu modelov v podstate pre všetky kategórie cyklistov v tradičnom dizajne značky Lapierre. Predstavené bicykle tvoria len stručný prierez kolekcie, všetky podrobnosti a dostupné varianty nájdete na tomto odkaze.
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Pinarello séria X a nová Dogma X - to najlepšie na dlhú jazdu PR článok

Pinarello séria X a nová Dogma X - to najlepšie na dlhú jazdu

Nové modely od Pinarella s označením X sú na svete a ich hlavná prednosť je pohodlnejší posed a komfort. A ešte aj dobre vyzerajú.
Cestné bicykle do 3 000 € - prvé kilometre s radosťou PR článok

Cestné bicykle do 3 000 € - prvé kilometre s radosťou

Tritisíc eur je suma, za ktorú si už dokážeš zaobstarať naozaj slušný cestný bicykel. Aké modely stoja za zváženie?
Pinarello novinky 2023 - nové, dostupnejšie a aj elektrické modely

Pinarello novinky 2023 - nové, dostupnejšie a aj elektrické modely

Nový modelový rad F a X zjednodušuje názvoslovie a správnu záťaž ustráži hybridné NYTRO.
keyboard_arrow_up