Continent Expedition

PRVÁ EXTRÉMNA AFRICKÁ EXPEDÍCIA XXI. STOROČIA! Od 10. marca 2007 do 9. augusta 2007 - peši, behom, bicyklom, štvorkolkami, kolieskovými korčuľami, kajakom naprieč Afrikou od Kapského Mesta až po Alexandriu. Buďte pri tom prostredníctvom MTBiker.sk!

MTBiker.sk sa stal mediálnym partnerom tejto famóznej expedície. Ako jeho návštevníci budete mať pravideľne k dispozícii novinky, reportáže a fotografie z jednotlivých etáp expedície. A to všetko už od zajtra, 10. marca až do 9. augusta!

Africa
Objavitelia XXI. storočia

Dnes už na mape neexistuje biely fľak. Naši predkovia už každé malé územie zafarbili. V čase našich veľkých objaviteľov bol svet ďaleko divokejší, ale aj napriek tomu sa znovu a znovu púšťali do objavovania, a dostali sa až do najvzdialenejších miest na našej zemeguli. Peši, loďou, na koňoch, na ťavách, na vozoch...

Znovu musíme spoznať a objaviť svet! Objavitelia 21. storočia dokážu, že sa nie je čoho báť. S rozsiahlymi vedomosťami, s primeranou prípravou a so zreteľom na maximálnu bezpečnosť sa dá dostať všade. Treba sa dotknúť kameňov, privoňať k zemi, vnímať nočné výkriky vtákov, ochutnať soľ na našich perách. A v tom nám nepomôže internet, televízor, dokonca ani viachviezdičkové hotely a luxusné kempingy. Takéto pohľady a pocity sa nám naskytnú len, ak to uskutočníme ako naši predkovia. A preto veslujeme cez rieky a jazerá, na vhodných miestach používame korčule, vrchy a skaly zlezieme, do vodopádov a priepastí sa spustíme, program v púšti Kalahari okoreníme ultramaratónom, dlhšie vzdialenosti zdoláme s bicyklom, a aby sme nevynechali ani technické športy, tempo niekoľko stokilometrového úseku zrýchlime štvorkolkou. Nakoľko najdôležitejšou je pre nás bezpečnosť, expedícia v mnohých štátoch automaticky dostane ozbrojených sprievodcov. Tam, kde to bude nutné, to budeme zvlášť vyžadovať. Na vládnej úrovni udržiavame medzinárodné kontakty.

Africa
Misia expedície

- ukázať nielen turistické ciele, ale aj menej známe, skryté hodnoty, nepoznané oblasti a štáty, faunu a flóru a s nimi v harmónii spolužijúceho človeka a kultúru,
- odbúrať strach a predsudky obyčajných ľudí z neznámych miest, priblížiť im tamojší svet a podnietiť ich k jeho poznaniu,
- podporou škôl a novej generácie prispieť k zlepšeniu budúcnosti,
- v spolupráci s dobročinnými organizáciami a s využitím kontaktov v médiách nazbierať dary a priviezť ich do tých škôl a dedín, kadiaľ povedie trasa expedície.

Africa
Prečo práve Afrika?

Lebo Afrika je kontinent superlatívov a kontrastov. Toto miesto je kolískou ľudskej civilizácie, kde už 205 miliónov rokov žije spolu človek a zviera v symbióze azda na najkrajších miestach sveta. V dnešnej dobe však kvôli čoraz drsnejšiemu zápasu o nerastné bohatstvo, pokojné spolužitie zaniká. Kontinent je potrestaný vojnami, hladom, chorobami a vyhynutím kmeňov. Napriek tomu sú mnohé dôkazy o obnovovaní. Afrika stelesňuje najväčšiu výzvu pre ľudstvo. Ako môžeme vytvoriť v harmónii s prírodou lepší život? Africká krajina je oveľa rozmanitejšia, pestrejšia, ako krajiny hociktorého iného kontinentu. Pahorkatiny, takmer 6-tisíc metrov vysoký vrch, vulkány, kaňony, vodopády, jazerá a najdlhšia rieka sveta, Níl - všetky tieto krásy spestrujú túto krajinu. Striedajú sa tu listnaté lesy, púšť, savana, džungľa. 104 afrických ekooblastí je jedinečných z geografického a klimatického hľadiska pre typické druhy rastlín a živočíchov. Tento kontinent je domovom piatich najväčších divokých zverí.

Africa
Historické obdobia žijú vedľa seba až do dnešného dňa. Kmeňové rituály a národné kroje citujú prvobytne pospolitú spoločnosť, pyramídy egyptských a nubijských faraónov alebo kostoly v Gíze a Karnaku citujú pravek. A o kontrast sa postará aj 11 do kameňa vyrytých kresťansko-ortodoxných stredovekých kostolov v Etiópii v porovnaní s mrakodrapmi 21. storočia v Nairobi. Vediac, čo všetko sa môže stať, tento kontinent si zaslúži väčšiu pozornosť.

Africa
Extrémna Africká Expedícia od 10. marca 2007 do 9. augusta 2007

8 pre všetko odhodlaných extrémnych športovcov sa vydá na 13 500 kilometrov dlhú cestu. Táto trasa sa rozloží na 2224 km na kajaku, 300 km v behu, 8847 km na bicykli a 200 km na rafte a kolieskových korčuliach, a 150 km na štvorkolkách. Športovci zdolajú aj dva najvyššie vrchy Afriky, Kibu v pohorí Kilimandžáro a pohorie Keňa.

Pre športovcov s vynikajúcimi fyzickými zdatnosťami bude týchto 5 mesiacov predovšetkým psychickou skúškou. Každý štát - Slovensko, Česko, Chorvátsko, Slovinsko, Rusko, Ukrajina - bude reprezentovaný jedným účastníkom v skupine. Maďarsko bude zastúpené dvomi členmi.

Vydaniu sa na cestu predchádza kontrola zdravotného stavu, fyzický test, psychologické vyšetrenie, pravidelné sedenia, vypracovanie na deň presného harmonogramu, koncepcie počítajúcej s každou možnosťou a následne zadanie špeciálnych osobných úloh.

http://www.continentexpedition.com/

Slovak info: Ing. Zoltán Bujna +421/908/133364, bujnazol@yahoo.com

tu nájdete detailný itinerár expedície

Africa
report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up