Hardtaily do 1 500 € - osvedčená klasika, s ktorou prakticky niet čo pokaziť

Horské bicykle s pevnou zadnou stavbou majú ešte stále čo ponúknuť a svojou univerzálnosťou sa hodia do terénu, na pekné signletracky, zvážnice, ale aj poľné a asfaltové cesty. Stačí si vybrať vhodný model.

V cenovej hladine okolo 1 500 € si navyše môžete byť istí, že za svoje peniaze už dostanete kvalitne osadené stroje, ktoré niečo znesú a zároveň ich nebude problém „odlepiť“ od zeme. Prípadný neskorší upgrade napr. na poste ľahších kolies ich posunie opäť na ďalší level a smelo sa môžete postaviť aj na štart niektorého maratónu, či XC. Rovnako je možné vyberať bicykle, ktoré majú viac trailovú geometriu a v technickom teréne poskytnú viac zábavy.

GHOST Kato 7.9

Ostro profilované elegantné trubky 29-palcového rámu vyrobeného z hliníkovej zliatiny, ktorý má navyše kovaný spoj stredu a reťazových vzpier, vyniká svojou tuhosťou a efektivitou záberu. Vzduchová vidlica RockShox 30 Silver s externým lockoutom, poskytne 100 mm zdvihu, zatiaľ čo komponentové osadenie prehadzovača Shimano XT M8000, kľúk SLX v kombinácii prevodníkov 34/24 a kazety SLX, sľubujú hladký chod a precízne radenie. Príprava na montáž teleskopickej sedlovky a výborne zvolené plášte Continental X-King v šírke 2,2“ v zmesi Pure Grip, sú ďalším pomyselným plusovým bodom. Cena sa pohybuje okolo 1 100 € a viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


Bianchi Grizzly 29.2

Taliansky plnokrvník s menom šelmy v názve ponúka okrem dravosti aj špeciálne tvarované SASTM vzpery zadnej stavby, ktoré pohlcujú vibrácie. Vzduchová vidlica RockShox Recon s 15 mm pevnou osou a tapered krkom je v tejto cenovej hladine samozrejmosťou, rovnako ako spoľahlivý pohon Shimano zostavený z komponentov radu XT a SLX. S 2x11 prevodmi a kazetou 11-42, vás nezaskočí žiadny sklon terénu a tubeless ready kolesá z dielne WTB hravo prerobíte na bezdušový systém. Cena sa pohybuje okolo 1 499 € a viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


Felt DISPATCH 9-50

29“ HT model DISPATCH od americkej značky Felt, ponúka okrem kvalitnej vzduchovej vidlice RockShox 30 Silver, rozumne navrhnutý hydroformovaný rám zo zoslabovanej zliatiny hliníka, ktorý spája pohodlie a zároveň dlhú životnosť. Osadený je komponentami Shimano Deore v prevedení 2x10, brzdami Shimano M635 a štýlovými, za studena kovanými kľukami Praxis Cadet. Zaujímavosťou je, že komponenty ako predstavec, sedlovka a kľuky svojou dĺžkou zohľadňujú narastajúcu veľkosť rámu. Cena sa pohybuje okolo 999 € a viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


Giant Terrago 29er 2 GE

Ľahký hliníkový rám s výbornou geometriou šitou na mieru pre 29“ bicykle, je základom tohto rýchleho biku osadeného vzduchovou vidlicou RockShox Judy Gold RL a komponentovým mixom Shimano XT /SLX. Moderná geometria robí z tohto modro-sivého elegána aj výborný hravý bicykel na všetky rýchle singláče a lesné cestičky. Väčšina ostatných doplnkov, vrátane kvalitných kolies, je z vlastnej produkcie Giant. Cena sa pohybuje okolo 1 319 € a viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


Kellys Gibon 30

Gibon je zástupcom širších kolies v rozmere 27,5+, čo znamená viac hravosti, zábavy z jazdy, pohodlia a excelentnej priechodnosti terénom na úkor maximálnej rýchlosti v jazde po rovine. Odolný hliníkový rám z 3-krát zoslabovanej zliatiny hliníka, ponúka hravú trailovú geometriu. Vzduchová vidlica RockShox Judy Silver v širšom štandarde Boost, v kombinácii so skoro „čistokrvnou“ sadou komponentov Shimano Deore (vrátane kľúk a side swing prešmykača), sú vstupnou bránou do sveta zábavy na singletrackoch. Cena je nastavená na 999 € viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


Orbea ALMA H30

Matný čierny rám v dizajne „stealth“ so zaujímavým oblým prechodom hornej rámovej trubky do zadných vzpier, je poznávacím znakom modelu Orbea ALMA zo španielskej produkcie. Vzduchová vidlica RockShox Recon RL, tubeless ready kolesá Mach1 a plášte Maxxis Ikon s duálnou zmesou zaisťujú dostatočné pohodlie a rýchlosť, zatiaľ čo mohutný stred Press-fit a tapered kónická trubka ponúkajú vysokú tuhosť. Radenie Shimano SLX a prešmykač typu Side-Swing s prehadzovačom XT M8000 a s dvojprevodníkovými kľukami poskytnú spoľahlivé radenie bez ohľadu na podmienky. Cena sa pohybuje okolo 1 600 € a viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


Rock Machine Torrent 90-29

Trailovo orientované odolné HT-čko od českej značky Rock Machine, ponúka predné odpruženie RockShox Recon so 120 mm zdvihom, výbavu Shimano SLX a prehadzovačku XT v kombinácii 2x11. Geometria je pekne hravá a pobáda k divokej jazde lesom, rýchlosť krotia hydraulické brzdy Shimano s kotúčmi 180/160 mm. Vnútorné vedenie káblov, hydroformovaný rám s integrovaným úchytom post-mount s dizajnom sharkspine EVO zaručia, že sa vám do rúk dostane tuhý a odolný bike, ktorý len tak niečo nerozhádže. Cena sa pohybuje okolo 1 390 € a viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


Marin Bobcat Trail 5-29

Už na prvý pohľad zaujme výrazná modrá farba rámu na modeli Bobcat Trail 5-29 od americkej značky Marin. Pohonný systém ponúka 10 prevodov s kazetou SunRace 11-42, v kombinácii s 32-zubovými kľukami nesúcimi logo výrobcu. Predná vidlica RockShox Recon Silver ponúka osu širšieho štandardu boost 110x15. Z väčšiny komponentov nesúcich logo Marin vytŕčajú tubeless ready ráfiky s 27 mm vnútornou šírkou napletené na nábojoch Formula. Výbava je Shimano Deore a o dobrý grip na trailoch sa starajú plášte Shwalbe Though Tom v šírke 2,25“. Cena sa pohybuje okolo 940 € a viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


Cannondale Trail 2

Ako už naznačuje názov modelu Trail 2, využijete ho najlepšie na trailoch, čomu zodpovedajú aj moderné technológie použité pri stavbe rámu ako hydroforming, boost zadná stavba, flat-mount úchyt strmeňa, vidlica RockShox Judy Gold s tapered hlavovou trubkou. Vnútorné vedenie kabeláže sa postará o ničím nerušený dizajn. Ráfiky WTB s vnútornou šírkou 25 mm sú pripravené na bezdušové použitie. Doplníme len, že komponentové osadenie je mix zo sád Shimano XT, SLX, Deore, ale aj značiek FSA, KMC, SunRace, WTB a vlastných Cannondale komponentov. Cena sa pohybuje okolo 1 199 € a viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


Mondraker LEADER R 29

Pretekársky orientované HT-čko s 29-palcovými kolesami a koreňmi z Pyrenejského polostrova, zaujme najmä jedenásťrýchlostnou sadou SRAM NX, ktorej spoľahlivo sekunduje kazeta SunRace so širokým rozsahom 11-46 zubov. Vidlica RockShox 30 Silver ponúka vzduchové odpruženie so zdvihom 100 mm. Pretekárske ambície dopĺňajú tubeless ready ráfiky MDK-X1 a kvalitné obutie Maxxis Ikon, s ochranou bočníc proti prerezaniu EXO v extra šírke 2,35“. Cena sa pohybuje okolo 1 365 € a viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


KTM Ultra Ride 29.22

Hliníkové HT na „veľkých obručiach“ rakúskej značky KTM, stavilo na minimalistický čierny dizajn s bielymi logami, ktorý rozhodne nikoho neurazí. Vzduchová vidlica, komponenty Shimano XT, SLX a Deore kľuky s asymetrickým unášačom znesú aj maratónske nasadenie a rovnako podržia aj ráfiky Mavic zapletené na nábojoch Shimano. Kotúčové brzdy sú rovnako japonskej produkcie a kombinácia kotúčov o veľkosti 180 mm, znesie aj dlhšie a prudšie zjazdy. Cena sa pohybuje okolo 1 200 € a viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


Lapierre PRORACE 329

Pre rok 2018 prichádza francúzsky Lapierre s novým hliníkovým rámom zo zliatiny Supreme 5, ktorá vyniká pomerom nízkej hmotnosti a vysokej tuhosti. Pracovalo sa aj na geometrii a tá ponúkne v súlade s moderným trendom viac kontroly aj v technických úsekoch – jazda bude jednoducho zábavnejšia. Na ráme nájdete všetky moderné prvky, vrátane štandardu boost. Vpredu pracuje vidlica RockShox Judy Gold RL so zdvihom 100 mm a diaľkovým ovládaním uzamykania z riadítok. Prevody sú v rukách výrobcu SRAM, konkrétne v 11-rýchlostnom prevedení NX, kľuky sú od Race Face vo verzii Aefect s 30z prevodníkom. Brzdy dodalo Shimano, doplnky nesú logo Lapierre. Cena sa pohybuje okolo 1 399 € a viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


Ak vás niektorý model zaujal, prípadne sa chcete pozrieť na tie ďalšie, navštívte prosím stránky jednotlivých výrobcov/dovozcov.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Trailovo ladené hardtaily – pre zábavu aj vycibrenú techniku PR článok

Trailovo ladené hardtaily – pre zábavu aj vycibrenú techniku

V dobe, kedy všetci brázdia traily na celoodpružených bikoch, vie stále dobre poslúžiť aj hardtail. Veď práve na ňom sa najlepšie buduje technika a nevyžaduje ani toľko údržby...
Celoodpružené bicykle do 3 000 € - k šťastiu stačí málo PR článok

Celoodpružené bicykle do 3 000 € - k šťastiu stačí málo

Pre začiatky v náročnejšom teréne netreba hneď čo najviac „nadupaný“ stroj. Osloviť dokážu aj lacnejšie modely do 3 000 €.
Enduro bicykle – skroť tie najťažšie traily PR článok

Enduro bicykle – skroť tie najťažšie traily

Skoky, technické pasáže a členitý terén sú pre teba rajom, ale vieš sa do toho aj oprieť, keď bojuješ o sekundy na rýchlostnej skúške? Tieto bicykle ťa budú zaujímať.
keyboard_arrow_up