Výbava na trail, all mountain a enduro – sezóna začína

Vonku sa pomaly otepľuje a nejaké to blato či mokro nie je dôvod zostať doma. Prinášame niekoľko tipov na vhodnú výbavu od terénu.

Nie, žeby sme chceli cyklistov zbytočne deliť na kategórie, ale predsa, len ak vás láka najmä jazdenie v teréne, máte trochu iné požiadavky na výbavu, komponenty a doplnky. Kladie sa dôraz na odolnosť, pohodlie a spoľahlivosť, no rovnako je dôležitá aj nízka hmotnosť, keďže väčšinou sa na kopec treba dostať za vlastné. Sezóna sa pomaly rozbieha a možno vás inšpiruje niekoľko typov na vhodnú výbavu, ktorá vydrží aj náročné používanie...

Camelbak K.U.D.U. Protector 10


Na sezónu 2018 si Camelbak pripravil inovovanú verziu batohu K.U.D.U. Ten v sebe kombinuje batoh pre jednodňové výpady v horách a tiež spoľahlivý chrbtový chránič. Celý úložný systém sa dá odzipsovať a zostane iba chránič s pár vreckami na drobnosti pre šantenie v bikeparku, alebo na nevyhnutnú výbavu počas enduro pretekov. Na výber sú 2 veľkosti chrbtového systému. Cena sa pohybuje okolo 165 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Roeckl Mileo


Rukavice od špecialistu Roeck sú vzdušné a svoje miesto si nájdu ako počas jarných, tak aj neskorších letných výpadov na trail. Tam poskytnú potrebnú kontrolu vďaka technológii All-weather-grip na dlaňovej časti. Rovnako budú na ruke sedieť aj kompletne premočené od vody alebo blata a gélové polstrovanie sa postará o pohlcovanie nepríjemných vibrácií. Cena sa pohybuje okolo 43 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

BBB BBW-269 DeltaShield


Pri jazdení v teréne plnom vody a blata si spodná časť tela skutočne užije. To najdôležitejšie môžete ochrániť pomocou nepremokavých, ale pritom priedušných krátkych nohavíc. Samozrejme sú aj neprefúkavé a výrazne sa tak zvýši váš tepelný komfort. Základom je flexibilný materiál s membránou Aquatec. Nechýba im zosilnená oblasť sedu a kompletné podlepenie švov. Cena sa pohybuje okolo 65 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Endura MT500 Protector


Pády k horskej cyklistike jednoducho patria a veľmi často končia nepríjemne narazeným a odretým bokom – práve táto časť nebýva extra chránená. Tomu môžu pomôcť vnútorné elastické nohavice Endura, ktoré sa obliekajú pod klasické voľné a okrem komfortu poskytnú aj ochranné panely na kritickým miestach. Výstelka zo série 400 sa postará o pohodlie v sedle počas stúpaní k trailom. Cena sa pohybuje okolo 70 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Exustar E-PM823


Kombináciu obojstranného upínacieho mechanizmu a širokej platformy s pinmi, ponúkajú all-mountain pedále Exustar. Ich systém je kompatibilný s populárnym štandardom SPD od Shimana, vonkajšiu časť tvorí CNC opracovaný zliatina hliníku. Povrchovú úpravu tvorí anodizácia, v prípade opotrebovania pinov ich nie je problém vymeniť. Hmotnosť páru je 516 g. Cena sa pohybuje okolo 62.90 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Polaris Discovery


Krátke nohavice v sebe kombinujú pohodlie elastických materiálov pre aktívnu jazdu a ochranu v miestach, ktoré sú najviac vystavené vode. Nepremokavé panely nájdete na sedacom diele, vnútornej časti nôh a spodnej časti chrbta a v týchto miestach sú prelepené aj švy. Systém trakov je nastaviteľný a rovnako ľahko odnímatelný. Nájdete na nich dve vrecká na ruky a jedno na zips. Cena sa pohybuje okolo 99 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Karpos LOT


Aj keď sa radí bunda LOT do outdoorovej kolekcie značky Sporful s názvom Karpos, výborné použitie nájde aj pri technickom jazdení. Vďaka strihu a kapucni poskytne ochranu v prípade, ak vás zaskočí nepriaznivé počasie alebo studený vietor v zjazde. Ak ju nie je treba zaberie skutočne minimum miesta a váži len 130 g. Je tvorená priedušným materiálom K-Shell. Cena sa pohybuje okolo 130 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Answer Enduro


Odolné rukavice pre tie najťažšie akcie majú zosilnenú vrchnú časť a koženú dlaň. Vďaka tomu poskytnú aj dobrý pomer ochrany v miernom chlade a stále dostatok priedušnosti, ak sa oteplí. Prstom nechýba anatomické tvarovanie a navyše sú kompatibilné s dotykovou obrazovkou. Sú dostupné vo viacerých farebných prevedeniach. Cena sa pohybuje okolo 36 € a viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.

ELEVEN Aida


Kompresné podkolienky poslúžia nielen na regeneráciu, ale môžu poskytnúť aj dobrú ochranu na traili v prípade chladu a najmä, ak používate chrániče. Vďaka kompresnému „fitu“ budú veľmi dobre sedieť na mieste a použitý materiál sa postará o dobrý odvod vlhkosti. Komfort podporuje aj bezšvové prevedenie špičky a komfortný lem. Cena sa pohybuje okolo 23 € a viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


Briko MTB Pants


Krátke nohavice voľného strihu, ktoré sa dajú použiť v kombinácii s dodávanými vnútornými nohavicami pre celodenný komfort v sedle a rovnako samostatne pri iných aktivitách. Strih oceníte najmä pri technickom jazdení, rovnako ako vysoko elastické materiály s rip-stop úpravou, takže znesú aj nešetrné zaobchádzanie. Materiál veľmi rýchlo schne a udrží vás v komfortnej zóne aj počas aktívneho pohybu. Cena sa pohybuje okolo 80 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Dynaplug Air Kit


Ak používate bezdušové plášte s tmelom, je riziko defektu oveľa nižšie, no stále hrozí. Najmä, ak narazíte na skutočne ostrý predmet a plášť prerazíte. Vtedy príde na rad Dynaplug, vďaka ktorému nemusíte dávať dole koleso a vyberať dušu. Tento doplnok oceníte najmä vďaka rýchlosti a spratnosti celého systému. Celok je kvalitne spracovaný v hliníku a súčasťou sú aj náhradné knôty a 2 ks bombičiek. Cena sa pohybuje okolo 78 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Craft X-over Conver


Celorozopínacia bunda určená do veterného jarného počasia, ktorá v prípade, že nie je potrebná, nezaberie v batohu takmer žiadne miesto a môžete ísť na trail naľahko. Anatomický strih sa postará o to, aby dobre sedela aj pri aktívnom pohybe a predlžený zadný diel ochráni citlivú časť spodného chrbta. Navyše z nej môžete veľmi ľahko vytvoriť vestu rýchlym odopnutím rukávov. Cena sa pohybuje okolo 94 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Michelin WILDRACE"R Enduro


Špeciálny plášť vytvorený pre použitie na zadnom kolese, kde poskytne potrebnú kontrolu, trakciu a pritom stále veľmi dobré odvaľovanie. Zmes Magi-X je najnovší prírastok a bol vytvorený výhradne pre enduro a využívaný počas EWS (enduro world series). Technológia Reinforced zvyšuje odolnosť voči prerazeniu a rovnako spevňuje celkovú konštrukciu pri nižších tlakoch. V ponuke nájdete aj plášte pre predné koleso. Cena sa pohybuje od 25 € a viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.

Pre podrobnejšie informácie o predstavených produktoch, prosím navštívte stránky jednotlivých výrobcov / dovozcov.
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Enduro bicykle – skroť tie najťažšie traily PR článok

Enduro bicykle – skroť tie najťažšie traily

Skoky, technické pasáže a členitý terén sú pre teba rajom, ale vieš sa do toho aj oprieť, keď bojuješ o sekundy na rýchlostnej skúške? Tieto bicykle ťa budú zaujímať.
Enduro a trail výbava - odolnosť a bezpečnosť PR článok

Enduro a trail výbava - odolnosť a bezpečnosť

Jazda na trailoch či enduro má isté špecifiká. Drsný terén vyžaduje vyššiu odolnosť komponentov aj výbavy a nemenej podstatná je tiež bezpečnosť. Nechýba ti nič?
Celoodpružené e-biky aj do náročného terénu PR článok

Celoodpružené e-biky aj do náročného terénu

Ak poškuľuješ po „high-end“ bicykli a nechceš sa nechať zastaviť žiadnym typom terénu, zaujať dokážu aj tieto celoodpružené modely.
keyboard_arrow_up