Výbava pre športovú cyklistiku – začnite hltať kilometre naplno

Výbava pre športovú cyklistiku – začnite hltať kilometre naplno

Jar je symbolom tradičného najazdievania, výletov a rozbehu do sezóny. Nech to nazvete akokoľvek, hlavne budete tráviť viac času v sedle, a tak prinášame niekoľko vhodných tipov na výbavu.

Cestná, resp. športová cyklistika má množstvo fanúšikov a rovnako svoje špecifiká. Základom je dôraz na nízku hmotnosť, komfort a ničím nerušený výkon. Tieto atribúty oceníte najmä s pribúdajúcimi hodinami v sedle, čo zrejme najviac charakterizuje aj jarné obdobie. S dobrou výbavou sa môžete sústrediť v prvom rade na samotnú jazdu a pomaly sa pripravovať na letný vrchol...

Fizik R4


Model tretier R4 v sebe kombinuje nízku hmotnosť, komfort a potrebnú tuhosť pre prenos energie. Práve o to sa vo veľkej miere stará celokarbónová podrážka. Zapínanie prebieha pomocou kolieska Boa IP1-A, ktoré v prednej časti dopĺňa dvojica suchých zipsov. Vrchnú časť tvorí flexibilné mikrovlákno a o dostatočnú ventiláciu sa postará perforácia. Okrem bielej je dostupný aj čierny variant. Cena sa pohybuje okolo 199 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

ALPINA FEDAIA


Univerzálna prilba pre cestnú a športovú cyklistiku, ktorá v sebe kombinuje nízku hmotnosť, kvalitu spracovania a priaznivú cenu. Má štíhly tvar a samozrejmosťou je technológia Inmold, ktorá priamo spája ochranný plášť s vnútrom. Upínanie prebieha pomocou Run System Ergo Classic, nechýba výškové nastavenie - Custom Fit. Všetky okraje sú zaoblené pre maximálnu ochranu. Cena sa pohybuje okolo 99 € a viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.

Endura FS260-PRO Thermo


Budete ich využívať viac než si myslíte. Zateplené krátke nohavice patria medzi najviac univerzálnu výbavu a oceníte ich najmä v prechodom období, ale aj počas chladných letných dní. Stačí ich skombinovať s vhodnými návlekmi podľa podmienok. Základom je materiál Thermoroubaix s úpravou PFC Free DWR M™, takže prehánky nebudú prekážka. Výstelka je zo série 600, pružná a komfortná. Cena sa pohybuje okolo 110 € a viac s dozviete na tomto odkaze.

Castelli Perfetto Light 2


Tento dres vychádza so známeho a populárneho „konceptu“ Gabba, no je zameraný viac do tepla. Vďaka tomu nájde širšie využitie, ak neholdujete iba jazdám v daždi a chladnom počasí. Celú prednú časť tvorí ľahký GORE® WINDSTOPPER® 150, zadná časť je bez membrány a v úprave Nano Light, takže voda okamžite stečie dole. Nechýba predĺžený zadný diel a množstvo farebných prevedení. Cena sa pohybuje okolo 130 € a viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.

Sportful Fiandre Knit


Na jar a v prechodnom období netreba extra zateplenie nôh, no určitý stupeň ochrany sa pri dlhých výjazdoch hodí – najmä, ak sa počasie stále mení. Presne taký ponúkajú „ponožkové“ návleky Fiandre Knit, vrátane 19 cm dlhej manžety. Vďaka vysokej elasticite ani nebudete vedieť, že ich máte na nohách a veľmi dobre ochránia tretry od nečistôt. Dostupné súfaj vo aj vo výraznej fluo farbe. Cena sa pohybuje okolo 25 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Knog PWR Road


Novinka od značky Knog - cyklistické svetlo s integrovanou powerbankou, vďaka ktorému môžete nabíjať ďalšie prístroje ako mobil, navigáciu, atď. Nájdete na ňom vymeniteľné svetelné hlavice, ktoré môžete medzi sebou zamieňať (silnejšie, slabšie). Má vodeodolné telo, kvalitnú optiku a nechýba indikátor stavu batérie. Môžete ho uchytiť nad riadítka alebo pod predstavec. Cena sa pohybuje okolo 94 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Polaris Fuse


Bunda Fuse je vyrobená z ľahkej strečovej textílie a má športový strih ideálny pre cestnú cyklistiku. Tvorí ju 2,5-vrstvová textília odolná vočí vetru, ale aj vode, s vysokou mierou priedušnosti. Hodí sa ako do veterného, tak aj daždivého počasia. Nechýbajú na nej 3 zadné vrecká a jedno menšie na zips, na hrudi nájdete ďalšie skryté vnútorné vrecko. Bezpečnosti napomáhajú reflexné prvky. Cena sa pohybuje okolo 160 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

SMS Santini Guard 3.0 vesta


Priliehavá vesta športového strihu pre ochranu pred vetrom počas rýchlych výjazdov. Je vyrobená z elastickej látky, ktoá je spojená s priedušnou nepremokavou membránou. Vďaka tomu poskytne ochranu pred vetrom a vodou, pričom ju zložíte do zadného vrecka dresu, ak nie je potrebná. Na zadnej strane nechýbajú reflexné prvky pre vyššiu bezpečnosť. Dostupná je v 2 farbách, cena sa pohybuje okolo 90 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Bianchi Reparto Corse


Tento dres s dlhým rukávom poteší najmä priaznivcov najstaršej značky bicyklov v dizajne, kde nesmie chýbať typická farba celeste. Má výrazne športový strih (racer fit) a hodí sa najmä do mierne chladných podmienok ako vrchná vrstva, alebo ako stredná vrstva pod bundu v zime. Výrobcom dresu je tradičná značka Nalini a na vnútornej strane nájdete jemný flís. Cena sa pohybuje okolo 109 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

TUNAP SPORTS chladiaci športový gél


Po poriadnom tréningu je dôležité sa dať čo najrýchlejšie dokopy a nakopnúť regeneráciu. Na unavené svaly je výborný chladivý gél od Tunap Sports. Ponúka uvoľnenie a úľavu a podporuje relax unavených svalov. Výsledkom je  príjemný a chladiaci efekt na vašej pokožke, ktorý pripomína mikromasáž. Tento gél používajú aj jazdci tímu BORA – hansgrohe. Veľkosť balenia je 125 ml, cena sa pohybuje okolo 13 €. Viac sa dozviete na tomto odkaze.

Briko GASS


Dobrá prilba je základ v každom ročnom období, a Briko GASS poskytuje dokonca okrem aerodynamiky ešte aj niečo navyše. Príde vhod najmä v premenlivých podmienkach alebo v prípade dažďa, kedže vo vrchnej časti je krytá. Premyslené vetracie otvory umožnia použitie aj v teplejších dňoch a najmä v prípade, ak vám ide o každú sekundu. Cena sa pohybuje okolo 150 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

CRAFT AX2.0 WS SS


Na jar je najväčším nepriateľom cyklistu práve studený vietor, s čím vie výborne pomôcť spodné tričko CRAFT AX2.0 WS. Najmä vtedy, ak nechcete na dres obliekať vestu alebo bundu. To využijete napríklad aj v prípade pretekov. Predná časť vrátane ramien je tvorená materiálom GORE® WINDSTOPPER®. Hlavným základom je rýchloschnúci materiál Coolmax Air. Cena sa pohybuje okolo 65 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Fidlock Bottle Twist set


Nepáčia sa vám klasické košíky, no nechcete používať batoh, alebo nebodaj zostať bez vody? Riešením môže byť Fidlock Bottle Twist, ktorého základom je silný magnet. Vďaka tomu ho takmer nie je vidieť a rovnako poslúži aj v prípade veľmi malých rámov, kde šetrí priestor. V cene je set držiaku a fľaška o objeme 600 ml. Sú dostupné aj ďalšie farebné verzie ako tmavá, zelená a transparentná. Cena sa pohybuje okolo 40 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.


Pre podrobnejšie informácie o predstavených produktoch, navštívte prosím stránky jednotlivých výrobcov / dovozcov.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Oblečenie do jarných podmienok – nech ťa nič neprekvapí PR článok

Oblečenie do jarných podmienok – nech ťa nič neprekvapí

Jar sa nám začala tento rok skôr, no nič to nemení na tom, že počasie je vrtkavé. Raz je teplo, potom chladno, fúka vietor, občas prší. Nechýba ti niečo z nášho výberu?
Doplnky na posilnenie a regeneráciu po náročných výjazdoch PR článok

Doplnky na posilnenie a regeneráciu po náročných výjazdoch

Dopĺňanie minerálov a energie je dôležité nielen počas výjazdu, ale aj po ňom. Vybrať si môžete medzi rôznymi druhmi doplnkov, na ktoré sa dnes pozrieme.
Regenerácia - rovnako dôležitá ako samotný tréning PR článok

Regenerácia - rovnako dôležitá ako samotný tréning

Či pravidelne trénujete, alebo si doprajete dlhú a náročnú jazdu, nezabúdajte, že vaše telo potrebuje oddych, načerpať novú silu. Čo mu pomôže rýchlejšie sa zotaviť?
keyboard_arrow_up