Doplnky výživy – ako si počas jazdy rýchlo doplniť energiu?

Energetické gély, tyčinky a nápoje vám podajú pomocnú ruku, ak potrebujete rýchlo doplniť energiu, a to bez toho, aby ste zaťažovali trávenie.

Reč je najmä o dlhších výjazdoch a pretekoch, počas ktorých sa ide vo vysokom tempe. Na trhu je dostatočné množstvo produktov, ktoré sa líšia svojim zložením. Ich spoločným ukazovateľom je vysoký obsah cukrov, čo zabezpečí najrýchlejšie doplnenie energie. Niektoré dodajú navyše základné elektrolyty, prípadne kofeín a ďalšie účinné látky na podporu výkonu.

X - FUEL energetický gél – maraton


Energetický gél s obsahom ideálnej kombinácie glukózy, fruktózy, maltodextrínu, L-carnitínu, MCT a Amino BCAA pre ľahké a rýchle doplnenie energie počas fyzického výkonu. Jedná sa o gél vhodný najmä počas maratónov, čomu je prispôsobené aj praktické balenie. Podáva sa cca 30 min. pred výkonom a následne počas pretekov. Gél s objemom 70 ml je v ponuke v dvoch príchutiach - čierna ríbezľa a jablko v cene cca 2,50 €. Viac informácii nájdete na tomto odkaze.

X - FUEL energetický gél – speed


Na rovnakom princípe je založený aj gél s prívlastkom „speed“. Je vhodný pri rôznych aeróbnych aktivitách vrátane cyklistiky, keď sa je potrebné nakopnúť pri vyčerpaní. Kombinácia glukózy, fruktózy, taurínu a guarany zabezpečí okamžitý nástup energie. Praktické uzatvárateľné balenie umožní rozdeliť si gél na viac dávok. Je v ponuke s príchuťou čučoriedky s objemom 60 ml. Cena gélu sa pohybuje okolo 2,50 € a viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.

OTE energetický gél s kofeínom


Kofeín je dôležitý pre stimuláciu počas tréningu, bez toho, aby došlo k zníženiu výkonu. OTE energetický gél ho obsahuje vysoké množstvo z guarany aj vyvážený obsah elektrolytov. Je vyrobený z ovocných koncentrátov z pravého ovocia, vďaka čomu zbytočne nezaťažuje žalúdok. Jeho praktický obal je použiteľný počas tréningu alebo pretekov. Nájdete ho v príchuti čierna ríbezľa a cena sa pohybuje okolo 2,50 €. Viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.

OTE energetický nápoj


Počas tréningu nezabúdajte na pitný režim, pretože aj malá dehydratácia môže mať negatívny vplyv na celkový výkon. Vyvážené elektrolyty podporujú príjem tekutín a pomôžu dostatočnej hydratácii, zatiaľ čo sacharidy dodávajú energiu pracujúcim svalom. Nápoj je vyrobený bez umelých sladidiel, farbív a konzervačných látok. Je dostupný v štyroch príchutiach a jeho cena sa pohybuje okolo 33 €/1 200 g. Viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.

PowerBar energetická tyčinka


Doplnenie chýbajúcej energie počas pretekov alebo náročného tréningu bez zaťaženia trávenia, to je úlohou tyčinky PowerBar. Obsahuje mix sacharidov (glukózy a fruktózy) a zároveň jeden z najdôležitejších elektrolytov, ktorý strácame potením – sodík. Tyčinka je doplnená prírodnými šťavami a ovsenými vločkami. Obal je prispôsobený ľahkej manipulácii počas vykonávanej aktivity. Cena sa pohybuje okolo 2,50 € a viac informácií nájdete na tomto odkaze.

PowerBar Isoactive


Nápoj, ktorý obsahuje všetkých 5 kľúčových elektrolytov – sodík, chlorid, draslík, horčík a vápnik a zároveň aj dvojitý zdroj sacharidov v podobe glukózy a fruktózy, ktoré sú zastúpené v špeciálnom pomere. Kombinácia elektrolytov a sacharidov sa postará o to, aby telo čo najrýchlejšie absorbovalo vodu, ktorú stráca počas športovej aktivity potením. Je dostupný v troch ovocných príchutiach v 600 g balení za cca 12,50 €. Viac informácií nájdete na tomto odkaze.

Primal Bars


Doplnenie energie na čisto prírodnej báze vo forme ručne vyrábaných paleo tyčiniek, vo forme rýchleho snacku počas výjazdu. Základom je len niekoľko surovín v podobe skutočného ovocia, orechov a semien, ktoré sú za studena lisované, bez pridania akýchkoľvek umelých prísad. Každá z dostupných 5 príchutí je vegánska a bezlepková a kúpite ju za cca 2 €. Tyčinky dováža na Slovensko Procycling. Viac informácií a podrobné zloženie nájdete na tomto odkaze.

GU Roctane energy gel


Ak jazdíte dlhé vzdialenosti alebo podávate extrémne výkony počas pretekov, tak si vďaka nemu viete doplniť potrebné živiny a energiu. Obsahuje 1 220 mg vetvených aminokyselín, ktoré chránia svalové vlákna pri fyzickom výkone a urýchľujú následnú regeneráciu. Obsiahnutý kofeín (35 mg) stimuluje nervovú sústavu k lepšej koncentrácii a je dostupných 6 príchutí. Gél neobsahuje lepok a kúpite za cca 2,50 €. Viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.

GU Roctane energy drink


Instantný nápoj pre vytrvalostné a extrémne športové aktivity, ktorý vďaka kofeínu a taurínu znižuje únavu a svalovú slabosť. Glukóza a fruktóza zabezpečia rýchle doplnenie energie. Aminokyseliny redukujú riziko svalového poškodenia a zároveň zvyšujú koncentráciu. Nápoj je dostupný v príchuti lemon/berry okrem dózy (cca 34 €) aj v jednorazových baleniach, z ktorých spravíte 1-2 fľaše. Viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.

SiS Go Energy Bars


Základ zloženia tyčiniek tvoria ovocie, cereálie, vločky a elektrolyty. Sú ľahko stráviteľné a balenie vo veľkosti 40 g obsahuje cca 26 g sacharidov a aj menšiu dávku proteínov (4,5 g). Dostupná je široká škála príchutí (banán, jablko/čierna ríbezľa, čučoriedka, čokoláda a lesné ovocie). Praktické balenie umožňuje jednoduché použitie pri športovom výkone, prípadne poslúži ako rýchla desiata po tréningu. Cena sa pohybuje okolo 1,40 € a viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.

SiS Go Electrolyte


Go Electrolyte je sacharidový elektrolytický nápoj pre podporu výkonu a hydratáciu počas výkonu. Obsahuje ľahko stráviteľné a rýchle sacharidy pre dodanie energie a dôležité elektrolyty, ako napr. sodík, nutné k správnej hydratácii. Ideálne je vypiť počas výkonu 500 – 1 000 ml pripraveného nápoja podľa návodu. Telo tak dostane dostatočnú dávku sacharidov a zároveň bude hydratované. V ponuke sú tri svieže príchute a cena 1 600 g dózy je cca 26 € a viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.

Pre podrobnejšie informácie o predstavených produktoch, prosím navštívte stránky jednotlivých výrobcov / dovozcov.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Doplnky na posilnenie a regeneráciu po náročných výjazdoch PR článok

Doplnky na posilnenie a regeneráciu po náročných výjazdoch

Dopĺňanie minerálov a energie je dôležité nielen počas výjazdu, ale aj po ňom. Vybrať si môžete medzi rôznymi druhmi doplnkov, na ktoré sa dnes pozrieme.
Regenerácia - rovnako dôležitá ako samotný tréning PR článok

Regenerácia - rovnako dôležitá ako samotný tréning

Či pravidelne trénujete, alebo si doprajete dlhú a náročnú jazdu, nezabúdajte, že vaše telo potrebuje oddych, načerpať novú silu. Čo mu pomôže rýchlejšie sa zotaviť?
Pitný režim - hydratuj, regeneruj, doplň energiu PR článok

Pitný režim - hydratuj, regeneruj, doplň energiu

Príjem tekutín a dopĺňanie energie je nesmierne dôležitou súčasťou športu, ale aj bežného života. Či už si bežec, cyklista, alebo turista, vyber si z našej ponuky.
keyboard_arrow_up