Nevyhnutné drobnosti na výjazd – čo so sebou?

Či už sa chystáte stráviť na bicykli dlhší čas, alebo si len na hodinu vyvetrať hlavu, sú veci, ktoré sa hodí mať vždy so sebou, a pritom nezaberú veľa miesta.

Ak sa chcete vyhnúť zbytočným nepríjemnostiam, prípadne sa nechcete vracať domov po svojich, je potrebné pred výjazdom skontrolovať, či máte so sebou všetko potrebné. Najmä náradie, ktoré vám pomôže odstrániť prípadné technické problémy a samozrejme niečo na opravu defektu. Rovnako môže pohodovú jazdu pokaziť zle nastavenie sedla, alebo nepríjemné zvuky reťaze či brzdových kotúčov. Predstavíme si niekoľko doplnkov, ktoré sa pre takéto prípady hodia každému cyklistovi.

Lezyne RAP 20


Neodmysliteľný spoločník na výjazd v podobe ľahkého multikľúča s 20 funkciami. Kľúč má hliníkové anodizované bočnice. Umiestnenie čapu do stredu jednotlivých bitov zaručuje jeho pevnosť a funkčnosť. Okrem imbusov, skrutkovača a nitovača reťaze, obsahuje aj centrovacie kľúče, montážnu páku či rozťahovač brzdových doštičiek. Cena sa pohybuje okolo 30 € a kompletný zoznam jeho funkcií s ďalšími informáciami nájdete na tomto odkaze.

Cyclon Course Lube


Mazivo s dlhotrvajúcim účinkom oceníte najmä pri dlhých výjazdoch. Preniká aj tými najmenšími otvormi, kde zanecháva ochrannú vrstvu. Odpudzuje vlhkosť a chráni komponenty pred koróziou, čím zvyšuje ich životnosť. Mazivo je účinné vo vlhkých aj suchých podmienkach a nevytvára na povrchu komponentov lepivú vrstvu. Cena sa v závislosti od veľkosti balenia pohybuje od cca 4 € a viac informácií nájdete na tomto odkaze.

SKS TOM 18


V duchu hesla, kto je pripravený - nebude prekvapený, je zostavený aj multifunkčný kľúč od firmy SKS. V štíhlom tele sa ukrýva oceľové náradie s 18 funkciami. Okrem bit imbusov (2,5/3/4/5/6/8 mm) sú jeho súčasťou aj 2 montážne páky, centrovací kľúč G14 a G15, plochý a krížový skrutkovač, či rozťahovač brzdových doštičiek. Súčasťou je aj nitovač reťazí a držiak nitov. Cena sa pohybuje okolo 25 € a ďalšie informácie nájdete na tomto odkaze.

Weldtite SOS kit


Praktická súprava určená na núdzovú údržbu bicykla, ktorá sa hodí na každý dlhší výjazd či aktívnu dovolenku na bicykli. Sada obsahuje dve balenia maziva na reťaz a čistiace obrúsky, či už na odmastenie reťaze alebo brzdových kotúčov. Zároveň sú jej súčasťou základné pomôcky na opravu defektu. Po každom servisnom zásahu sa hodia čistiace obrúsky na ruky, ktoré sú taktiež súčasťou balenia. Cena sa pohybuje okolo 7 € a viac sa dočítate na tomto odkaze.

MOST samolepiace záplaty na dušu


Ak sa vám nechce voziť so sebou náhradnú dušu, nemali by ste zabudnúť na záplaty na dušu. Inak si v prípade defektu užijete namiesto pohodového výjazdu pešiu turistiku. Samolepiace záplaty umožňujú mimoriadne rýchlu opravu duše. Stačí ju zdrsniť priloženým brúsnym papierom, očistiť, pritlačiť záplatu a môžete pokračovať. Balenie obsahuje 6 kusov záplat a brúsny papier. Cena sa pohybuje okolo 9 € a viac sa dočítate na tomto odkaze.

Crankbrothers F15


Vďaka multikľúčom viete ľahko reagovať na mnohé technické problémy. Kompaktné náradie do firmy Crankbrothers má 15 funkcií. Je v magnetickej krabičke, ktorá môže zároveň poslúžiť ako držadlo, keď sa do niečoho potrebujete oprieť s väčšou pákou. Je vyrobené z vysokopevnostnej ocele a obsahuje všetky potrebné funkcie. Váži 164 g a nebude zavadzať v žiadnom drese. Cena je cca 40 € a viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.

Dynaplug Micro Pro


Set náradia na defekty bezdušových plášťov a galusiek. Pomôže tam, kde tmel pri defekte nezabráni poklesu tlaku. Hliníková kapsula obsahuje dve tuby vrátane opravných knôtov s mosadzným hrotom a ďalšie extra tri náhradné kusy. Súčasťou balenia je aj mikroskalpel na odstránenie prebytočného knôtu a zátka, ktorá zabráni poklesu tlaku pri vyťahovaní nežiadúceho predmetu. Cena setu sa pohybuje okolo 63 € a viac informácií nájdete na tomto odkaze.

Pre podrobnejšie informácie o predstavených produktoch, prosím navštívte stránky jednotlivých výrobcov / dovozcov.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Tuning bicykla - keď všetko ostatné už máme PR článok

Tuning bicykla - keď všetko ostatné už máme

Bicykel nie je iba dopravný prostriedok. Je to vášeň, relax, sloboda či únik z reality a zaslúži si „hýčkanie a opateru“. Napríklad v podobe prémiových komponentov.
Kvalita, spoľahlivosť a dostupnosť - výber produktov PR článok

Kvalita, spoľahlivosť a dostupnosť - výber produktov

Pre mnohých z nás je cyklistika sezónnym koníčkom či alternatívnym spôsobom prepravy. Vtedy je údržba a servis hlavne o nižších výdavkoch. Čo by vás mohlo zaujať?
Servisné doplnky - drobnosti, aj veľkí pomocníci PR článok

Servisné doplnky - drobnosti, aj veľkí pomocníci

Ak sa chystáte zazimovať bicykel alebo len potrebujete doladiť nastavenia a detaily po sezóne, pozrite sa s nami, čo by sa mohlo zísť v domácej servisnej výbave.
keyboard_arrow_up