Výbava na trail – ak preferujete v prvom rade terén

Sezóna je v plnom prúde a možno potrebujete doplniť niektorú časť výbavy. Prinášame niekoľko tipov v prípade, že vás to ťahá hlavne do terénu a hôr.

Niekedy je zbytočné deliť cyklistov na kategórie, no výbava s označením „trail“ väčšinou kladie dôraz okrem funkčnosti aj na vyššiu odolnosť – či už sa jedná o oblečenie, doplnky alebo komponenty. Daňou je niekedy o niečo vyššia hmotnosť, ale v prípade, že neriešite sekundy a nejedná sa o žiadne výrazne obmedzenie, môžete sa spoľahnúť na vysokú výdrž v rôznych podmienkach.

BBB BHE-58 ORE


Najnovší prírastok v rodine prilieb BBB. Je určená na all-mountain a enduro vďaka špecifickej konštrukcii s výraznou ochranou v zadnej časti. Má 12 ventilačných otvorov a je výškovo nastaviteľná pomocou systému TriFit jednou rukou. Rovnako si môžete prispôsobiť šilt, na ktorom nájdete hliníkové piny. Dostupné sú viaceré farebné kombinácie a 2 veľkosti, cena sa pohybuje okolo 90 €. Viac sa dozviete na tomto odkaze.


Alpina Twist Five VLM


Moderné športové okuliare patria k najpopulárnejším modelom Alpina. Výborne sedia, neposúvajú sa ani pri prudkých pohyboch počas jazdy a nikde netlačia. Sklá Varioflex sa automaticky prispôsobia intenzite slnečného svetla. Doladenie polohy umožnia nastaviteľné nosníky a tiež si viete doladiť sklon pomocou nastavenia inklinácie. Cena sa pohybuje okolo 108 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.


Ghost 3/4 Team Enduro


Dres pre priaznivcov značky Ghost ponúka 3/4 rukávy poskytujúce vyššiu mieru ochrany ako klasické krátke prevedenie. Hodí sa najmä pre jazdu v náročnom teréne a je vyvedený vo farbách GHOST Racing Riot Enduro Team. Samozrejmosťou je rýchloschnúci materiál, a teda spoľahlivá termoregulácua počas výkonu. Cena sa pohybuje okolo 70 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.


Amplifi Delta Track 8


Nový batoh s unikátnym tvarom stvorený pre náročný terén a enduro – minimalistická a plne nastaviteľná konštrukcia nikde neprekáža, a pritom poskytne všetko, čo potrebuejte, vrátane ochrany chrbtice pomocou chrániča SAS-TEC. Nechýbajú kompresné popruhy, či vrecká na drobnosti a príslušenstvo. Nájdete ho v 2 farebných prevedeniach a veľkostiach, cena sa pohybuje okolo 115 €. Viac sa dozviete na tomto odkaze.


Karpos Rapid Baggy MTB


Voľné MTB kraťasy Rapid Baggy sú vyrobené z ľahkých a odolných elastických materiálov bez vnútornej výstelky. Na prednej strane sa nachádzajú dve vrecká na zips so sieťovaným futrom, vďaka čomu ich môžete využiť aj ako ventilačné otvory. Pre dokonalé prispôsobenie sú kraťasy vybavené pásikmi na suchý zips. Nájdete ich v 2 výrazných farbách, cena sa pohybuje okolo 85 €. Viac sa dozviete na tomto odkaze.


SMS Santini FORGE MTB


Forge MTB sú ľahké a majú tesnejší tvar – budú teda sedieť aj viac atletickým jazdcom, ktorí vyžadujú trochu iný strih. Dostatočnú voľnosť zabezpečí konštrukcia a materiál, ktorým je strech nylon. Majú dve vrecká na zips na kľúče alebo elektroniku, široký popruh pre opasok a reflexné prvky pre vyššiu bezpečnosť pri neskorých návratoch z trailu. Cena sa pohybuje okolo 65 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.


Answer Clash


Odolné rukavice na trail poskytnú komfort a rovnako spoľahlivé ovládanie za každých podmienok. O spoľahlivé usadenie sa postará anatomicky tvarované prevedenie prstov. Majú koženú dlaň doplnenú o silikónovú potlač, takže všetky páčky budete mať pod kontrolou. Nechýba im flís na palci pre utieranie potu a sú dostupné v 2 farebných prevedeniach. Cena sa pohybuje okolo 26 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.


Endura MTR Shell Jacket


Aj v lete vás môže zastihnúť nepriaznivé počasie a najmä pri jazdení v horách. Presne vtedy príde vhod bunda, ktorá v batohu zaberie minimum miesta, so 100% ochranou. Základom je 3-vrstvový Exoshell 40™ a samozrejmosťou sú podlepené švy. Bunda má atletický strih, odnímateľnú kapucňu a množstvo detailov. Nájdete ju v 2 farbách, cena sa pohybuje okolo 165 €. Viac sa dozviete na tomto odkaze.


PRO Koryak


Teleskopická sedlovka už patrí medzi povinnú výbavu v náročnom teréne a kombináciu spoľahlivosti a dostupnej ceny ponúka model Koryak. Zdvih 120 mm je možné zastaviť v akejkoľvek pozícii pomocou ľahko dostupnej páčky na riadítkach – buď univerzálnej alebo priamo na radenie vďaka špecifikácii I-SPEC. Je dostupná v 2 priemeroch (30,9 a 31,6 mm) v dĺžke 400 mm. Cena sa pohybuje okolo 188 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.


CRAFT Reel Graphic


Celorozopínací dres so strihom, ktorý tvorí kompromis medzi voľnejším a vyslovene športovým. Pritom ale výborne sedí a materiál sa postará o vysoký odvod potu aj pri intenzívnejšej jazde (4-kanálikové vlákno). Nechýbajú na ňom 3 zadné vrecká a ukončenie rukávov aj spodnej časti tvorí elastický lem. Je dostupný v množstve farebných prevedení s cenou okolo 73 €. Viac sa dozviete na tomto odkaze.


RockShox YARI RC


O niečo dostupnejšia vidlica k obľúbenému modelu Pike, určená pre enduro a allmountain s Motion Control olejovou patrónou a DebonAir vzduchovým pružením. Je určená pre 27,5 alebo 29-palcové kolesá s rôznymi možnosťami zdvihu (150/160/170/180 mm). Nechýba jej možnosť širokého prispôsobenia – či už pomocou tlaku, odskoku alebo pomocou kompresie. Cena sa pohybuje okolo 800 € podľa špecifikácie a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Pre kompletné informácie o produktoch, prosím navštívte stránky jednotlivých výrobcov/dovozcov.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Enduro a trail výbava - odolnosť a bezpečnosť PR článok

Enduro a trail výbava - odolnosť a bezpečnosť

Jazda na trailoch či enduro má isté špecifiká. Drsný terén vyžaduje vyššiu odolnosť komponentov aj výbavy a nemenej podstatná je tiež bezpečnosť. Nechýba ti nič?
Test: Kellys Dakota – efektívna partnerka na každý výjazd

Test: Kellys Dakota – efektívna partnerka na každý výjazd

Ľadvinka? Veď tam sa mi nič nevojde. No ale mokrý prefúknutý chrbát z batoha už nechcem mať. Tak idem jednu skúsiť a rovno otestovať.
Enduro a trail výbava - bezpečnosť so štýlom PR článok

Enduro a trail výbava - bezpečnosť so štýlom

Rozmach horskej cyklistiky prezrádzajú okrem nových lokalít na jazdenie aj špecifické produkty a výbava. Čo sa vám môže hodiť, ak sa chcete venovať enduru a jazde na trailoch?
keyboard_arrow_up