Výber letných dresov - aby sme sa v lete neuvarili

Počas horúcich letných dní je dôležité zvoliť správne oblečenie na výjazd, obzvlášť, ak v sedle plánujeme stráviť dlhší čas.

Pocit komfortu pri vysokých teplotách či intenzite zvyšujú rôzne funkčné materiály, ktoré dnes výrobcovia používajú. V prípade výberu vhodného letného dresu teda nie je dôležitý len samotný dizajn, farba či strih, ale aj hrúbka materiálu a jeho konštrukcia. Pripravili sme pre vás výber niekoľkých ľahkých modelov, ktoré vám pomôžu užiť si nejeden tréning, letný maratón, bláznenie v teréne alebo „pohodový“ výlet.

Polaris Horizon


Polaris má v ponuke trailový dres Horizon s krátkym rukávom z ľahkého materiálu. Už na prvý pohľad zaujme dominantným nápisom na hrudi “Ride often, ride far”, čo je logo samotnej značky. Voľný strih umožní jazdcovi naplno si vychutnať jazdu na jeho obľúbenom chodníčku. Na zadnej strane sa nachádza malé vrecko na zips, kde si môže schovať dôležité drobnosti. K dispozícii sú 2 farebné verzie a cena dresu sa pohybuje okolo 45 €. Viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


Endura Hummvee


Pánsky dres s krátkym rukávom od značky Endura je vhodný na každodenné nosenie. Voľný strih umožňuje jeho používanie s chráničmi bez obmedzenia pohybu. Rýchloschnúci materiál spolu so sieťovými panelmi sa postará o udržanie jazdca v suchu. Tri zadné vrecká a jedno na zips na dôležité drobnosti, poskytujú dostatok priestoru. Cena dresu Hummvee sa pohybuje okolo 45 € a viac informácií nájdete na tomto odkaze.


FORCE LUX Fluo


Najväčšou výhodou “fluo” farby je dobrá viditeľnosť jazdca na ceste. Má celorozopínací zips a tri zadné vrecká, do ktorých odložíte všetky drobnosti potrebné na výjazd, vrátane pohotovostnej bundy. Elastická guma v páse s protišmykový silikónom zabezpečuje, že dres dobre sedí a neposúva sa smerom nahor. Jeho cena sa pohybuje okolo 24 € a viac informácií nájdete na tomto odkaze.


Castelli CLIMBER"S


Ultraľahký dres s “aero race” strihom vhodný aj do extrémne vysokých teplôt. Materiál Flusso 3D, ktorý je použitý v prednej časti a na ramenách zabezpečuje, že dres je takmer permanentne suchý, aj pri jazde v strmých a dlhých stúpaniach. Má celorozopínací strih a tri zadné vrecká. Príjemný pocit pri nosení znásobujú aj hladko zakončené lemy na rukávoch zo sieťoviny. Cena dresu sa pohybuje okolo 80 € a viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


Nalini Velocita


Ľahký dres so sofistikovanou povrchovou úpravou. Veľké panely a mäkký štruktúrovaný materiál poskytujú dobré vetranie. Široký a mäkký elastický pás na spodnom leme, rukávoch a chrbte zaručuje, že dres dobre sedí na tele. Je vyrobený z veľmi jemného mikrovlákna. Disponuje okrem trojdielneho zadného vrecka aj jedným vodotesným na zips. Jeho cena sa pohybuje okolo 90 € a viac informácií nájdete na tomto odkaze.


Sportful VOLT


Letný dres s krátkym rukávom z funkčnej štruktúrovanej tkaniny nájdete v ponuke značky Sportful. Ľahký polyesterový materiál dobre odvádza pot od pokožky a spolu s anatomickým strihom poskytuje priliehavé sedenie. Samozrejmosťou sú reflexné prvky, priestranné vrecká a celorozopínací zips. Cena dresu sa pohybuje okolo 75 € a viac informácií nájdete na tomto odkaze.


SMS Santini DAMA


Špeciálna edícia dresu venovaná víťazstvu Fausta Coppiho v roku 1953. Je vyrobený z ľahkej tkaniny Kenobi na prednej strane, zadná časť je vyrobená z tkaniny Shantung a v strihu Bodyfit. Štýlový dizajn je znásobený elegantnými dúhovými pásikmi cez celorozopínací zips. V zadnej časti sa nachádzajú tri vrecká s tlačenou etiketou, ktorá popisuje príbeh Cippiho víťazstva. Cena dresu sa pohybuje okolo 95 € a viac informácií nájdete na tomto odkaze.


Pearl Izumi ELITE Escape


Dres v špeciálnej farbe BioViz®, navrhnutej pre dobrú viditeľnosť pri slabom osvetlení. Tkanina In-R-Cool® so systémom Coolplus® zabezpečuje priedušnosť, reguláciu teploty a maximálny komfort počas horúcich dní. Celorozopínací „poloautomatický“ zips s technológiou semi auto lock zabezpečuje, že je v jednom smere zatvorený a v druhom smere otvorený. Dres má tri zadné vrecká. Jeho cena sa pohybuje okolo 72 € a viac informácií nájdete na tomto odkaze.


ELEVEN Fluo F2925


Cyklistický dres s prepracovaným priliehavým strihom, ktorý kombinuje dva materiály pre optimálne vlastnosti. Bočné panely sú vyrobené z materiálu Mondrian, ktorý zlepšuje ventiláciu. Predný a zadný diel je vyrobený z materiálu Micro. Bezpečnosť zvyšujú reflexné prvky. Rukávy sú zakončené voľne, dolný zadný lem dresu je so silikónovou gumou pre dobré usadenie na tele. Cena dresu sa pohybuje okolo 65 € a viac informácií nájdete na tomto odkaze.


CRAFT Reel Graphic


Už názov tohto pánskeho dresu upozorňuje na efektnú sublimačnú podtlač. Je vyrobený z elastického materiálu so 4-kanálikovým vláknom pre rýchly odvod potu. Má voľnejší strih s elastickým stiahnutím spodného lemu. V zadnej časti sa nachádza trojdielne vrecko s otvorom pre sluchátka. Celorozopínací zips má ochranu brady proti oderu. Dres je dostupný v šiestich farebných variantoch a jeho cena sa pohybuje okolo 74 €. Viac informácií nájdete na tomto odkaze.

GORE Alp-X


Tento “high-tech” dres bol špeciálne navrhnutý pre cyklistické maratóny a optimálne reguluje teplotu. Je vyrobený z ľahkej a vysoko elastickej, na dotyk príjemnej a funkčnej tkaniny Lycra. Sofistikovaný a ergonomický strih dopĺňajú čiastočne lepené ploché švy. Dres má trojdielne zadné vrecko, 2 bočné vrecká so sieťovinou a 1 malé na zips. Technológia Firm-Hold Pocket zabraňuje ich kolísaniu. Cena sa pohybuje okolo 120 € a viac informácií nájdete na tomto odkaze.


Ak vás niektorý model zaujal, prípadne sa chcete pozrieť na tie ďalšie, navštívte prosím stránky jednotlivých výrobcov/dovozcov.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Dresy do horúcich letných dní PR článok

Dresy do horúcich letných dní

Sezóna sa rozbieha, teploty stúpajú. Vhodný cyklistický dres chráni a hlavne pomáha pri ochladzovaní a odvádzaní vlhkosti. Vyberte si u nás.
Oblečenie do jarných podmienok – nech ťa nič neprekvapí PR článok

Oblečenie do jarných podmienok – nech ťa nič neprekvapí

Jar sa nám začala tento rok skôr, no nič to nemení na tom, že počasie je vrtkavé. Raz je teplo, potom chladno, fúka vietor, občas prší. Nechýba ti niečo z nášho výberu?
Trailové a all-mountain biky do 2 000 € PR článok

Trailové a all-mountain biky do 2 000 €

Užiť si trail či ťažký terén naplno a „nevysoliť“ za to majland? Tieto modely ti dokážu, že to ide.
keyboard_arrow_up