Gavenda najlepší aj v roku 2006

BRATISLAVA 1. apríla (SITA) - Strieborný medailista z minuloročných majstrovstiev sveta juniorov v cyklokrose Róbert Gavenda sa stal cyklistom roka 2006 a obhájil tak svoje prvenstvo z predošlého ročníka ankety. Za cyklistický talent roka vyhlásili Juraja Sagana, ktorý bol deviaty v pretekoch jednotlivcov na majstrovstvách sveta juniorov na ceste v belgickom Spa-Francorchamps.

Výsledky tradičnej ankety vyhlásili na konferencii Slovenského zväzu cyklistiky v Bratislave. Konferencia tentoraz nebola volebná, prezident SZC Anton Tkáč je v súčasnosti v polovici svojho dvojročného volebného obdobia. Tkáč je na čele SZC od roku 2001. Na konferencii doplnili výkonný výbor, keďže jeho doterajší dvaja členovia Marián Kurčík, ktorý bol zároveň aj viceprezidentom SZC, a Milan Dvorščík sa v priebehu vlaňajška členstva v ňom vzdali. Do exekutívy slovenskej cyklistiky kooptovali delegáti konferencie za cyklokros Miroslava Mikuštiaka a za rozhodcov Zdena Holbu. Ďalšími členmi výkonného výboru sú Pavol Gálik a Milan Novosad za cestu, za dráhovú cyklistiku Peter Malíček, za horskú cyklistiku Karol Mlynár a Natália Bellová, za bikros Zora Fabiánová, za cyklotrial Anna Šidlíková a za sálovú cyklistiku Andrea Hajduová. Na konferencii neprešla zmena štruktúry riadenia slovenskej cyklistiky, ktoré je na odvetvovej báze. Do konca roka by mal vzniknúť nový návrh štruktúry. Delegáti pozmenili stanovy, do cyklistickej rodiny začlenili aj odvetvia cyklistika pre všetkých a telesne postihnutých. V roku 2006 hospodáril SZC s príjmami v celkovej výške 15 898 800 Sk, výdavky boli o takmer polmilióna nižšie a činili 15 411 103 Sk.
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Slovensko nominovalo na ME v cyklokrose 11 pretekárov, ďalší sa predstavia v kategóriách masters

Slovensko nominovalo na ME v cyklokrose 11 pretekárov, ďalší sa predstavia v kategóriách masters

Už nastávajúci víkend otvorí talianske Silvelle svoje brány najlepším európskym cyklokrosárom.
Prezidentom UEC Rocco Cattaneo, Peter Privara prezidentom komisie pre cyklokros

Prezidentom UEC Rocco Cattaneo, Peter Privara prezidentom komisie pre cyklokros

Delegáti 31. kongresu UEC (Európskej cyklistickej únie) potvrdili vo funkcii prezidenta tejto medzinárodnej organizácie Švajčiara Rocca Cattanea. Peter Privara bol oficiálne uvedený do funkcie prezidenta novozriadenej komisie cyklokrosu UEC.
Aj cyklistika potrebuje dobrovoľníkov

Aj cyklistika potrebuje dobrovoľníkov

Začiatkom novembra sa na stránke slovenského zväzu cyklistiky objavil banner, ktorý propagoval ME seniorov v cyklokrose. Keďže bývam len pár km od Trnavy, hneď som sa skontaktoval s organizátormi. Obratom som dostal odpoveď aj s podrobnejšími informáciami.
keyboard_arrow_up