Dámska volenka - aby bola jazda v sedle komfortná

Žien v cyklistike postupne pribúda, čo výrobcov oblečenia a doplnkov motivuje k tvorbe špecifických kúskov.

Vo všeobecnosti platí, že dámy sú citlivejšie a udržať ich v komfortnej zóne je o niečo náročnejšie. Dôležité kritérium, ktoré musia spĺňať doplnky pre ne určené, je aj vizuálna stránka a farebné ladenie. Cieľom výrobcov je predĺžiť čas, ktorý sú ženy ochotné stráviť v sedle bez toho, aby im to spôsobovalo nepríjemné pocity - takže počnúc samotným oblečením, až po doplnky v podobe sedla či tretier. Poďme si niekoľko takýchto kúskov určených pre ženy predstaviť...

Alpina Panoma


Atraktívny športový dizajn a dobrá cena radí model Panoma medzi najpredávanejšie prilby tejto značky. Pri jej výrobe bola použitá technológia IN-MOLD, ktorej výsledkom je úplné spojenie a stabilnosť štruktúry prilby so zachovaním nízkej hmotnosti. Tá je vybavená odnímateľným šiltom, 23 vetracími otvormi a vďaka patentovanému systému nastavovania sedí na každom tvare hlavy. Jej cena sa pohybuje okolo 50 € a viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


Kellys Diversa


Ženská postava je stavaná vo väčšine prípadov na pohodlnejšie a širšie sedlá a presne takýto kúsok má v ponuke aj značka Kellys. Je dizajnované pre ženskú ergonómiu a vďaka výrezu je počas jazdy znížený tlak na citlivé miesta, takže sa nemusíte obávať ani dlhších výjazdov. Komfort zabezpečuje pena s vysokou hustotou. Sedlo má stupnicu pre presné nastavenie a jeho cena sa pohybuje okolo 25 €. Viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


Castelli PRO MESH W


Dôkazom, že spodné prádlo nemusí byť ušité len vo fádnych farbách, je tento dámsky nátelník s krátkym rukávom. Jedná sa o štýlové spracovanie vďaka sublimačnej grafickej potlači. Tričko je vyrobené z 3D sieťoviny pre kvalitný odvod vlhkosti a jeho spodný plochý lem neprekáža. Podarený dizajn robí z neho prijateľnú náhradu dresu v extrémne horúcich podmienkach. Cena nátelníka sa pohybuje okolo cca 55 € a viac informácií nájdete na tomto odkaze.


GHOST dámsky dres


Ženské kúsky sa vyznačujú svojim špecifickým dizajnom a častokrát použitím rôznych farebných vzorov. Presne taký je aj ten s krátkym rukávom od značky GHOST, ktorý zaujme farebnou potlačou v podobe motýľov. Je vyrobený zo 100% polyesteru a má kopírujúci strih na postavu. V zadnej časti sa nachádzajú tri otvorené vrecká. Rukávy a spodný okraj sú potiahnuté silikónovým pásikom, vďaka ktorému lepšie sedí. Cena sa pohybuje okolo 57 € a viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


Polaris Traverse


Dámsky dres vyrobený z obojstrannej textílie Merino, ktorá pomáha pri regulácii teploty a zápachu počas dlhej jazdy v sedle. Zaujme najmä svojim polo golierom, ktorý ponúka možnosť ochrany zadnej časti krku pred slnkom a zároveň dodáva dresu voľnočasový vzhľad a je tak použiteľný aj mimo bicykel. Cena tohto kúska sa pohybuje okolo 80 € a viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


Sportful FIANDRE NORAIN


Zateplené cyklistické kraťasy s trakmi sú ideálnou voľbou na jazdu v chladnom počasí. V suchých podmienkach zabezpečia viac tepla a komfortu, v prípade dažďa alebo nečakanej búrky prekvapia odolnosťou voči vode vďaka úprave NoRain. Komfort jazdy v sedle zabezpečuje Infinity výstelka a bezlemové ukončenie kraťasov silikónovou vrstvou. Cena nohavíc sa pohybuje okolo 90 € a viac informácií nájdete na tomto odkaze.


SMS Santini STELLA


V ponuke talianskej značky Santini sú dámske kraťasy STELLA so sieťovanými trakmi, ktoré spolu s elastickým okrajom zabezpečujú, že držia na svojom mieste. Traky majú tvar T, dizajnovaný špeciálne pre ženy na maximalizáciu pohodlia a lepšie rozdelenie napätia v chrbtici. Sú vyrobené z THUNDERBIKE Power látky a ich pružnosť spôsobuje ľahkú kompresiu na zníženie svalového napätia. Cena sa pohybuje okolo 100 € a viac informácií nájdete na tomto odkaze.


CRAFT Greatness Mid


V prípade športového outfitu je potrebné myslieť na každý detail a aj taký, ako správny výber podprsenky, môže výrazne zvýšiť komfort a pocit pohodlia počas výkonu. Model je vyrobený z kombinácie polyesteru a elastanu, pre rýchly odvod potu a dostatočnú pružnosť. Športová podprsenka poskytuje strednú podporu a dvojitá hustota pleteniny umožňuje jej použitie aj ako samostatného topu. Jej cena sa pohybuje okolo 30 € a viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


Answer Petal


Rukavice určené pre ženy, o čom svedčí už ich farebný dizajn. Majú tvarovanú dlaň z odolnej kože bez gélovej výplne pre bezprostredný kontakt s riadítkami. Pevnosť úchopu zlepšuje silikónová potlač, ktorá má protišmykový charakter. Vrchnú časť tvorí priedušný a strečový polyester, ktorý zabezpečuje odvetranie rúk. Palec je ušitý z mäkkého a savého materiálu, vhodného na utieranie tváre. Cena rukavíc sa pohybuje okolo 26 € a viac informácií nájdete na tomto odkaze.


Light Eleven Horizontal F32 Lady


Ľahká a skladná dámska bunda od značky Eleven. Vyrobená z kombinácie materiálov - na prednej strane vetru odolnej, nepremokavej a mierne zateplenej membrány MISSION a na chrbte z priedušného materiálu CUBE Thermo. Vhodná do chladného počasia a nahrádza zateplené dresy s dlhým rukávom. Celorozopínací zips, reflexné prvky a vzadu 3 vrecká dopĺňajú komfort. Cena bundy sa pohybuje okolo 75 € a viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


GIRO Cylinder W


Ženy chcú vo väčšine prípadov dotiahnuť svoj outfit do absolútnej farebnej dokonalosti a ani tretry nie sú výnimkou. Tieto majú nylonovú podrážku a moderné zapínanie, ktoré kombinuje Boa L6 a suchý zips. Už na prvý pohľad zaujmú výraznou farebnou kombináciou ružovej s čiernou. Zvršok je vyrobený z odolného syntetického vlákna a vložka tretry je z materiálu EVA. Sú dostupné vo veľkostiach 36-41 a ich cena sa pohybuje okolo 130 € a viac informácií nájdete na tomto odkaze.


Endura Hummvee Short II


Vysoko odolné dámske cyklokraťasy s odopínateľnými šortkami s vložkou. Sú ideálne na enduro jazdenie, ale využitie nájdu aj pri ďalších športových aktivitách. Odolnosť materiálu zabezpečuje prímes teflónu. Pre maximálny komfort slúži bezšvový panel v rozkroku a tri vrecká na zips, ktoré poskytujú dostatok miesta. Nohavice sú dostupné v dvoch farebných prevedeniach a ich cena sa pohybuje okolo 65 €. Viac informácií nájdete na tomto odkaze.


Ak vás niektorý model zaujal, prípadne sa chcete pozrieť na tie ďalšie, navštívte prosím stránky jednotlivých výrobcov/dovozcov.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Dámske bicykle do 2 500 € - na cestu aj do terénu PR článok

Dámske bicykle do 2 500 € - na cestu aj do terénu

Pohyb na dvoch kolesách je skvelá a zdravá aktivita spojená s dobrodružstvom. Prinášame výber dámskych bicyklov z našej ponuky pre rôzne kategórie.
Dámske oblečenie - funkčné, pohodlné a štýlové PR článok

Dámske oblečenie - funkčné, pohodlné a štýlové

Dámy, vybavte sa kvalitným, štýlovým oblečením z našej ponuky, alebo posuňte tento článok „vašej polovičke“, ako inšpiráciu k darčeku. Napríklad len tak, z lásky.
Pitný režim - hydratuj, regeneruj, doplň energiu PR článok

Pitný režim - hydratuj, regeneruj, doplň energiu

Príjem tekutín a dopĺňanie energie je nesmierne dôležitou súčasťou športu, ale aj bežného života. Či už si bežec, cyklista, alebo turista, vyber si z našej ponuky.
keyboard_arrow_up