Výbava do dažďa a náročných podmienok

Nepriaznivé podmienky nemusia znamenať, že zostanete doma alebo sa vrhnete na trenažér. Stačí sa vhodne pripraviť a vybaviť.

Všetko treba brať samozrejme s mierou, no niekedy vie byť aj jazda v daždi, alebo prehánkach zábava. Veľmi ľahko sa môže stať, že vás zastihne letná búrka, či rýchla zmena počasia v horách. Prípadne ste tréningový nadšenec a nemôžete si vyberať ideálny čas na svoju porciu kilometrov. Práve vtedy príde vhod dobré oblečenie a doplnky, vďaka ktorým môžete vyraziť, keď potrebujete. Prinášame niekoľko tipov, ktoré vedia jazdu v daždi spríjemniť a ochrániť vás.

Endura MT500 Waterproof Short II


Pri jazde v nepriaznivých podmienkach výrazne zvýši komfort ochrana spodnej časti tela. Tu sa ideálne hodia krátke nepremokavé nohavice, ktorá navyše nebudú obmedzovať v pohybe. Model MT 500 tvorí odolný 3-vrstvový materiál ExoShell60™ a všetky švy sú podlepené. Navyše na nich nájdete strečové zóny pre čo najlepšie prispôsobenie. Cena sa pohybuje okolo 99 € a viac s dozviete na tomto odkaze.


Force X45


Vodoodolná bunda vhodná do dažďa a ako pohotovostná záloha. Má podlepené švy a univerzálny strih – je skôr voľnejší, takže sa pod ňu dá viac vrstviť. Nechýbajú na nej vodoodolné zipsy a možnosť odvetrania v podpazuší. Podlepené švy sa postarajú o to, aby sa voda a vlhkosť nedostali dnu. Bundu je možné zložiť do zadného vrecka so zipsom. Cena sa pohybuje okolo 48 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.


Castelli IDRO 2


Ak to myslíte s jazdou v daždi naozaj vážne, model IDRO 2 je vytvorený práve pre vás. Materiál s technológiou Shakedry od GORE-TEX tvorí v podstate samostatnú kategóriu v kombinácii ochrany a nízkej hmotnosti a extrémnej priedušnosti. Bunda sa dá ľahko zbaliť do vrecka, nechýba jej špecifický a výrazne športový strih a nepremokavý zips YKK Vislon. Cena sa pohybuje okolo 249 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.


SKS VELO 65 MOUNTAIN set


Najlepšou ochranou pred vodou spod kolies sú stále blatníky a model VELO 65 sa hodí pre široké použitie. Pokrývajú rozmer plášťov od 2.1 po 2.35 palca a vďaka univerzálnemu systému prichytenia je možné ich nasadiť na väčšinu rámov a vidlíc – nájdete ich v prevedení pre 26 a 27,5-palcové kolesá a tiež pre 29-palcové. Pritom si zachovávajú stále „športový“ vzhľad. Cena sa pohybuje okolo 26 € za pár a viac sa dozviete na tomto odkaze.


RBS Helmet Cover


Najlepším spôsobom, ako zabezpečiť, aby bola hlava v suchu a pritom stále dostatočné chránená, je tzv. Helmet cover. Ten ju ochráni pred dažďom a výrazne zvyšuje komfort aj pri dlhej jazde. Je vetru a vodoodolný a vďaka univerzálnej veľkosti vhodný na väčšiu športových prilieb. Reflexná potlač zabezpečí zvýšenie vašej bezpečnosti pri zhoršených svetelných podmienkach. Cena sa pohybuje okolo 21.90 € a viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


Sportful HOT PACK NORAIN ULTRALIGHT


Nepremokavá bunda určená na výkonnostné jazdenie vo vlhkých podmienkach počas celého roka. Priedušný a elastický materiál RainLite spolu s vodoodolným zipsom a krytými stehmi predstavuje ochranu pred dažďom a vetrom pri minimálnych rozmeroch. Dá sa ľahko a rýchlo zbaliť do vlastného vrecka a odložiť do zadného na drese. Je ideálna na dlhé výjazdy so striedaním teplôt a na jazdenie v premenlivom počasí. Cena je okolo 199 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.


SMS Santini WALL2 Acquazzero


Milovníci cestnej cyklistiky ocenia doplnok v podobe návlekov na tretry, ktorý umožní, aby mali chodidlá v suchu. Pritom sú aerodynamické a vhodné aj na preteky v skutočne nepriaznivom počasí, vďaka čomu sa komfort výrazne zvýši. Na prednej strane nájdete reflexný prvok vhodný počas zníženej viditeľnosti a sú doplnené o vodotesný zips pre jednoduchšiu manipuláciu. Cena sa pohybuje okolo 60 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.


Bianchi Reparto Corse


Aj keď sa jedná o klasickú cyklistickú čiapku, práve tento nenápadný doplnok sa výborne hodí pod prilbu pri jazde v daždi. Šilt zabezpečí, aby vám voda nepadala priamo do očí a hrubšia bavlna vydrží pomerne dosť. Navyše poskytne aj tepelný komfort vhodný pri športovej jazde v chladnejších podmienkach. Dizajn sa ideálne hodí pre priaznivcov najstaršej cyklistickej značky bicyklov. Cena sa pohybuje okolo 15 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.


GORE Power Trail GTX Active


Pre skutočných „hardcore“ trailových jazdcov sú určené nepremokavé nohavice. Ideálne sa hodia aj na rôzne expedičné výlety alebo bikepacking, kedy potrebujete byť v suchu bez ohľadu na podmienky. Základ tvorí materiál GORE-TEX Active, majú podlepené švy a anatomický strih. Sú vystužené v najviac namáhanej oblasti sedu. Rovnako majú zvýšený pás, aby ochránili aj spodnú časť chrbta. Cena sa pohybuje okolo 215 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.


CRAFT Velo Rain


Bunda vo výraznej fluo-farbe je odolná voči vode a nepriaznivým podmienkam. Základ tvorí 2-vrstvový materiál VentAir a nechýbajú ani podlepené švy pre maximálnu ochranu. Ventiláciu výrazne podporujú otvory v podpazuší, predtvarované rukávy a anatomický strih zabezpečí usadenie aj v športovej pozícii. Je ľahko zbaliteľná, má predĺžený zadný diel a príjemný fleece z vnútornej strany límca. Cena sa pohybuje okolo 82 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.


Pre kompletné informácie o produktoch, prosím navštívte stránky jednotlivých výrobcov/dovozcov.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Oblečenie do dažďa aj vetra - v pohodlí aj v nepohodlí PR článok

Oblečenie do dažďa aj vetra - v pohodlí aj v nepohodlí

Jar sa veľakrát nesie nielen v znamení otepľovania, no i nepríjemných prehánok a studeného vetra. A do týchto podmienok treba správne oblečenie.
Oblečenie do vetra a chladu - nedaj chorobe šancu PR článok

Oblečenie do vetra a chladu - nedaj chorobe šancu

Zimné obdobie mnohí označia ako ideálne na to, aby človek po výjazde ochorel. No dobre zvolené oblečenie spraví obrovský rozdiel a prinášame opäť niekoľko tipov.
Zimné rukavice na bicykel - aby sme neprimrzli k riadidlám PR článok

Zimné rukavice na bicykel - aby sme neprimrzli k riadidlám

Jazda na bicykli môže byť príjemná aj v zime, základom je samozrejme tepelný komfort. Prinášame vám niekoľko tipov na ochranu rúk pred chladom.
keyboard_arrow_up