Dojazdové svetlá – hlavne bezpečne do cieľa

Dni sa budú pomaly skracovať a kompaktné svetlá sú výborný doplnok na skoré ranné tréningy, alebo neskoré návraty.

Ak jazdíte v zhoršených svetelných podmienkach, mali by byť svetlá vo vašej povinnej výbave. Nie vždy sa musí jednať o extra výkonné modely na jazdenie v noci. Veľmi často potrebujeme iba bezpečne doraziť do cieľa a dať o sebe na ceste vedieť. O každodennom dochádzaní do práce alebo školy ani nehovoriac. Prinášame niekoľko tipov na klasické, ale aj menej štandardné prevedenia.

BBB BLS – 127 Spycombo USB


„Modulárnu“ alternatívu ponúka BBB pri tomto sete svetiel – ideálne najmä ak ich nechcete uchytené na bicykli a potrebujete niečo ľahké na bezpečný dojazd. Upevňuje sa na prilbu alebo ruku a kombinuje predné aj zadné svetlo. Môžete využiť aj každé samostatne. Je vodeodolné a nabíja sa pomocou dodávaného Mini USB nabíjacieho kábla. Každé svetlo má 3 režimy a hmotnosť iba 26 gramov. Cena sa pohybuje okolo 49.95 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.


Lezyne Zecto Drive Y11


Kvalitné a vysoko kompaktné svetlo, ktoré obsahuje 3 diódy a maximálnu svietivosť 250 lumenov. Svetlo má sedem módov svietenia, je ľahké a vďaka konštrukcii z hliníka a kompozitu aj odolné. Intelligent Power indikátor zobrazuje životnosť batérie a poskytuje bočnú viditeľnosť. Má pohodlné Micro-USB nabíjanie a univerzálny klip (2v1) umožňuje jeho montáž na riaditká, alebo batoh. Cena sa pohybuje okolo 34.60 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.


MOST RED EDGE LED USB


V prípade, ak máte aerodynamicky tvarovanú sedlovku, oceníte celkový tvar a konštrukciu zadného svetla od MOST so 16-timi jasnými diódami. Ideálne sa dopĺňa s modelmi aero sedloviek na Pinarello Dogma alebo GAN, no dá sa využiť aj na všetky ostatné sedlovky, vrátane tých klasických s kruhovým prierezom. Má 5 svetelných režimov a nabíjanie prebieha pomocou USB. Cena sa pohybuje okolo 33.33 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.


BLACKBURN 2Fer USB Combo


Výhodou svetla od Blackburn je možnosť použiť ho ako predné biele, alebo zadné červené – stačí iba prekliknúť. Ako predné poskytne svietivosť 60 lumenov, ako zadné 20 lumenov pričom sa dobíja cez USB. Viditeľnosť je v uhle až 180 stupňov a vďaka vodeodolnosti štandardu IP – 65 znesie dosť. Montáž je univerzálna bez použitia náradia a váži iba 18 g. Je možné ho dostať aj ako výhodnejší set. Cena za 1 ks sa pohybuje okolo 24.00 € a viac sa dozviete na tomto odkaze .


KNOG PWR Commuter


Viacero funkcií do jedného kombinuje svetlo od KNOG. Maximálna svietivosť 450 lumenov je dostatočná aj na dojazd po tme, môžete ho využiť aj na dobitie mobilu, navigácie a iných zariadení ako „powerbanku“. Prípadne oboje súčasne vďaka rôznym programovateľným módom a aplikácii ModeMaker. Svetelný kužeľ poskytuje široký uhol, telo je z odolného hliníka. Nechýba indikácia stavu batérie a vodeodolnosť. Cena sa pohybuje okolo 54.95 € a viac sa dozviete na tomto odkaz.


Force Bug – 400


Svetlo vďaka ktorému budete nielen dobre viditeľný, ale v prípade potreby budete aj veľmi dobre vidieť. Svietivosť 400 lumenov je dostatočná aj na kratšie jazdenie v tme a vďaka viacerým režimom si môžete všetko regulovať podľa potreby. Nabíjanie prebieha pomocou Micro USB a nechýba indikácia stavu batérie a nabíjania. Hmotnosť vrátane držiaku je 80 g. Cena sa pohybuje okolo 14.00 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.


Fenix HL12R


Ak preferujete čelovku, odpoveďou môže byť Fenix. Svietivosť 400 lumenov je dostatočná na bezpečný návrat a dá sa dobre použiť napr. aj pri behu, či turistike. Nabíjanie prebieha pomocou Micro USB a celok váži iba 73 g. Hlavná LED je usadená v optike, ktorá vytvára široký plynulý kužeľ a k dispozícii je 8 svetelných módov. Čelovka má vodeodolnosť podľa štandardu IP66 a odolá aj silnejšiemu dažďu. Cena sa pohybuje okolo 44.90 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.


Endura LUMINITE 4 IN 1 JACKET


Svetlá nemusia mať len klasické využitie, o čom svedčí aj bunda Endura Luminite II. Ochráni pred nepriaznivým počasím vďaka 2 vrstvovej konštrukcii s membránou a lepenými švami. Ponúka aj vysokú viditeľnosť. Je to dané kombináciou výraznej farby a tiež integrovaného zadného LED svetla, ktoré umožňuje až 3 režimy svietenia, batérie je možné meniť podľa potreby. Cena sa pohybuje okolo 114.99 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.


UVEX City Light


Ďalšou menej štandardnou možnosťou využitia svetla je integrácia do prilby ako v prípade UVEX. Veľkou výhodou je fakt, že svetlo máte v podstate neustále pri sebe. Neobsahuje len klasické zadné svetlo ale aj svetelný pásik z bočnej strany. Dokopy na celej prilbe je až 32 LED diód. Svetlá sa dobíjajú pomocou USB a nechýba ani indikácia stavu batérie. Prilba je ľahko nastaviteľná pomocou upínacieho systému. Cena sa pohybuje okolo 160 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Pre kompletné informácie o produktoch, prosím navštívte stránky jednotlivých výrobcov/dovozcov.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Doplnky na nočné jazdy – bezpečne mestom aj lesom PR článok

Doplnky na nočné jazdy – bezpečne mestom aj lesom

Jeseň je typická sychravým počasím, šerom a skorým stmievaním. Od jazdenia to však mnohých neodradí. Čo by sa mohlo zísť na takéto neskoré jazdenie?
Svetlá - vidieť a byť videný je základ bezpečnosti PR článok

Svetlá - vidieť a byť videný je základ bezpečnosti

Ako prilba patrí na hlavu, na bicykel patria svetlá. Zvlášť vtedy, ak jazdíte po cestách s premávkou alebo v „mestskej džungli“. Potrebujete ich? Môžete vyberať u nás.
Svetlá ako priorita pre celoročné jazdenie PR článok

Svetlá ako priorita pre celoročné jazdenie

Radi by ste jazdili celoročne? Vtedy sa zrejme nevyhnete ani jazde v noci, či v zhoršených podmienkach. Preto sme pre vás vybrali 8 svetiel, z ktorých si vyberie naozaj každý.
keyboard_arrow_up