Doplnky na prechodné obdobie pre športových jazdcov

Leto sa pomaly končí, čo ale nie je dôvod obmedziť počet kilometrov, alebo výškových metrov. Stačí doplniť výbavu a vychutnať si jeseň naplno.

V podstate tým hlavným rozdielom je nevyspytateľné počasie, vietor, vysoké rozdiely teplôt a samozrejme výrazne kratšie dni. To všetko treba zohľadniť pri plánovaní výjazdov a výborne vedia pomôcť aj vhodné doplnky, aj vďaka ktorým to bude oveľa jednoduchšie. Prinášame niekoľko tipov. 

Castelli Nelmezzo RoS

Skratka RoS znamená pri Castelli „rain or shine“ a označuje produkty vytvorené pre jazdenie v suchých podmienkach s dostatočnou ochranou proti vode. Úpletový materiál s vodeodolnou povrchovou úpravou a nízkou priepustnosťou vzduchu - Nano Flex Xtra Dry. Je hrejivejší ako normálny termo-dres, ale priedušnejší ako vetruodolná bunda. Má 3 zadné vrecká a kryté vrecko na kľúče, pričom nechýbajú reflexné pruhy na ramenách a spodnej časti chrbta. Cena sa pohybuje okolo 169 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Lezyne Lite Drive 800 XL

Svetlo Lite Drive má ľahké a odolné CNC opracované hliníkové telo s výrezmi pre bočnú viditeľnosť. Vďaka jeho svietivosti 800 lúmenov budete schopný dôjsť do cieľa vašich neskorších výjazdov, prípadne budete veľmi dobre viditeľný v nepriaznivom počasí. Svetlo obsahuje špeciálny mód OverDrive, kde užívateľ prepína iba medzi režimom OverDrive a Economy. Cena sa pohybuje okolo 59 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Kellys Windpack 

Windpack je ultraľahká vetruvzdorná a vodeodpudivá bunda, ktorá sa dá kompletne zbaliť do svojho zadného vrecka. Je ušitá z funkčného, ľahkého materiálu s povrchovou úpravou rip-stop (proti páraniu) a doplnená priedušnými časťami, ktoré zabezpečujú ideálnu ventiláciu pri jazde. Rukávy a spodok bundy sú zakončené elastickými časťami pre lepší komfort, usadenie a dostatočnú ochranu. Cena sa pohybuje okolo 50 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Alpina Twist Four Shield VL+

Prechodné obdobie je charakteristické rýchlymi zmenami svetelných podmienok, čomu sa výborne prispôsobia fotochromatické okuliare. Zdokonalenie samostmavovacích skiel Varioflex u okuliarov Alpina označuje nenápadné "plus". Znamená kombináciu dvoch technológii: automatického tónovania skiel Varioflex podľa intenzity slnečného svetla a Fogstop mechanizmu proti zahmlievaniu. Rozdiel v zmene farby skiel Varioflex je cca 20%. Cena sa pohybuje okolo 105 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

SKS Raceblade Pro

Ak niečo dokáže výrazne spríjemniť jazdu po mokrej ceste, sú to rozhodne blatníky. Tie od SKS sú špeciálne určené pre športové cestné bicykle vďaka tvaru a možnosti rýchlej montáže/demontáže. Navyše budú pasovať aj do „aero“ vidlíc, poradia si s kotúčmi, pevnými oskami aj direct mount brzdami. Dĺžka sa dá prispôsobiť, aby dokonale sedeli s rádiusom kolies a poskytovali maximálnu ochranu. Cena sa pohybuje okolo 33 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

BBB Pocketvest

Ľahká a skladná vesta je doslova povinná výbava pre športových jazdcov, pretože do kopca pri vysokej intenzite ju ľahko odložíte a následne v zjazde máte dostatočnú ochranu. BBB Pocketvest je odolná voči vetru s vode odpudivou povrchovou úpravou a dostatočnou priedušnosťou, pričom odvetraná zadná časť ju ešte zvyšuje. Má hmotnosť iba 55 g a ľahko sa zbalí do malého vrecka. Cena sa pohybuje okolo 50 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

R.S.P. Black Oil

Najmä pre vlhké a náročné podmienky je určený olej od rakúskeho R.S.P s označením Black. Vďaka jeho hustejšej konzistencii vydrží na reťazi aj v extrémnych podmienkach a bude vhodný najmä na dlhé a náročné výjazdy bez ohľadu na počasie a množstvo zrážok. Pridané aditíva sa postarajú, aby zbytočne nechytal prach a špinu a nevytvárala sa brúsna pasta. Cena sa pohybuje okolo 6.50 € za 50 ml a viac sa dozviete na https://www.rsp.at/#produkte">tomto odkaze.

Polaris Fuse

V podstate neexistuje počasie, ktoré by prekvapilo bundu Fuse. Vďaka dva a pol vrstvovej konštrukcii s membránou je odolná voči vetru, no rovnako aj proti vode vrátane poriadnych zrážok. Pritom si zachováva priedušnosť a tvorí ju ľahká strečová textília. To spolu s ergonomickým strihom poskytuje výborné usadenie aj v agresívnej jazdeckej pozícii. Tri zadné vrecká a jedno malé na zips sa postará, že budete mať všetko potrebné so sebou. Cena sa pohybuje okolo 159 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Dainese Zerowind

Vetru odolná bunda vyrobená z extrémne ľahkého materiálu s DWR úpravou, ktorá odpudzuje vodu a je odolná voči roztrhnutiu. Ergonomický strih bundy zaručí ešte lepší komfort počas jazdy v sedle aj vďaka bedrovému vrecku na drobnosti. Nechýbajú ostro vyznačené reflexné prvky, vďaka ktorým budete 100% viditeľný. Bunda, ktorá nezaberie v podstate žiadne miesto, ale keď treba, dokáže doslova zachrániť výjazd a najmä vaše zdravie. Cena sa pohybuje okolo 79 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Eleven Long

Doslova ako stvorené na prechodné podmienky a pre vyššiu intenzitu sú ľahké dlhoprsté rukavice Eleven Long. Veľmi dobre preklenú podmienky, kedy sú klasické letné rukavice málo a zimné ešte netreba. Majú prepracovaný tvar pre dobré usadenie na ruke, takže umožnia ľahko brzdiť, či radiť.  Dlaň je polstrovaná a poskytuje maximálne pohodlie a istotu pre úchop riadidiel. Vrchnú časť tvorí príjemný hrejivý priedušný elastický materiál. Cena sa pohybuje okolo 23 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Kompava Glutamín

Prechodné obdobie a horšie počasie nemusí znamenať, aby ste prestali jazdiť, len kladie trochu väčšie nároky na imunitný systém. Tvorí až 60% voľných aminokyselín vo svalových bunkách, kde je hlavným zdrojom dusíka. Práve ten vie výborne podporiť glutamín, ktorý sa rovnako postará o dobrú regeneráciu po výkone. Zabezpečuje ochranu svalových bielkovín pred potréningovým katabolizmom (alebo v prípade vysokého stresu) a podporuje regeneráciu svalového tkaniva. Cena za 500g balenie sa pohybuje okolo 31 €. Viac sa dozviete na tomto odkaze.

Gore Alp-X 3.0 GT

Ak je poriadne mokro, prípadne prší, je stále možné vychutnať si obľúbenú trasu, len je potrebné zamerať sa a ochrániť dôležité časti tela. Práve spodnú časť vedia výborne ochrániť krátke nohavice od GORE vyrobené z materiálu GORE-TEX Active. Sú teda kompletne nepremokavé, no pritom priedušné a spratné. Využitie nájdu aj ako dodatočná ochrana pred vetrom cez vaše klasické krátke nohavice. Nechýba im ergonomický strih a zosilnenie namáhaných častí. Cena sa pohybuje okolo 149 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

RH+ Prime Evo LS 

Ideálny ľahký dres s dlhým rukávom pre mierne chladné podmienky, ktorý sa dokonale prispôsobí tvarom vášho tela. Tomu napomáha celkový „slim fit“ a tiež výrazne strečový materiál. Navyše límec je tvarovaný tak, aby poskytol ochranu, no pritom nezavadzal pri jazde v agresívnej pozícii. Usadeniu pomáha aj silikónové protišmykové prevedenie v páse. Vzadu nájdete 3 veľké vrecká plus jedno menšie na zips a celok charakterizuje aj elegantný dizajn. Cena sa pohybuje okolo 82 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Finish Line Wax Krytech

Ak sa veľmi často striedajú podmienky a pritom chcete mať čo najčistejší pohon, je ideálnou formou mazivo na báze vosku. To ľahko prenikne medzi články reťaze, kde vytvorí na povrchu klzký film Krytox® od DuPont™. Reťaz je tak vo vnútri dostatočne lubrikovaná a na povrchu suchá, takže nechytá nečistoty. Vhodné, ak neviete, ako vlastne bude a chcete sa následne vyhnúť zbytočnej údržbe mastnej reťaze. Cena sa pohybuje okolo 8 € za 120 ml a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Pre kompletné informácie o produktoch, prosím navštívte stránky jednotlivých výrobcov/dovozcov.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Oblečenie do dažďa aj vetra - v pohodlí aj v nepohodlí PR článok

Oblečenie do dažďa aj vetra - v pohodlí aj v nepohodlí

Jar sa veľakrát nesie nielen v znamení otepľovania, no i nepríjemných prehánok a studeného vetra. A do týchto podmienok treba správne oblečenie.
Výbava začínajúceho cyklistu - s radosťou na bicykel PR článok

Výbava začínajúceho cyklistu - s radosťou na bicykel

Kúpil si si nový bicykel a uvažuješ, čo ti ešte chýba? Nepotrebuješ hneď to najlepšie na trhu, no hľadáš kvalitu za rozumnú cenu? My ti radi pomôžeme.
Dámske bicykle do 2 500 € - na cestu aj do terénu PR článok

Dámske bicykle do 2 500 € - na cestu aj do terénu

Pohyb na dvoch kolesách je skvelá a zdravá aktivita spojená s dobrodružstvom. Prinášame výber dámskych bicyklov z našej ponuky pre rôzne kategórie.
keyboard_arrow_up