Rukavice a návleky – nevyhnutní spoločníci

Ťažko si predstaviť komfortnú cyklistiku v chladnejších podmienkach bez patričnej ochrany, ktorú tieto základné doplnky poskytujú. Pozrite si niekoľko tipov.

Endura BaaBaa


Vlna merino je už veľmi dobre známa pre svoje jedinečné vlastnosti ako výborná termoregulácia a tiež vysoká odolnosť voči zápachu aj pri dlhodobom používaní. Navyše poskytuje výbornú izoláciu aj vo vlhkom stave. Čiapka Baabaa sa svojím strihom hodí pod prilbu, kde neprekáža a poskytuje potrebnú ochranu pre citlivé časti hlavy. Hodí sa na prechodné, ale aj zimné obdobie. Cena sa pohybuje okolo 25 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Roeckl Reinbek


Na vrchnej strane rukavíc nájdete elastické materiály Gore Windstopper Soft Shell a Gore Windstopper Tornado. Vďaka nim ponúkajú rukavice Reinbeck ochranu proti chladu a vetru. Dlaň je vyrobená z mäkkej, ale odolnej syntetickej kože Durasense. Patentovaný strih zaručuje účinné a efektívne polstrovanie na citlivom ohybe palca. Okrem „fluo“ nájdete v ponuke aj čierne prevedenie. Cena sa pohybuje okolo 47 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

BBB  Coldzone


Tieto rukavice ponúkajú výbornú ochranu v prípade, že ešte nie je vyslovene zima, no na klasické dlhoprsté rukavice už je chladno. Tomu pomáha najmä ochrana pred vetrom pomocou membránového materiálu Trioxx, ktorý pritom stále veľmi dobre dýcha. Rukavice sa tak hodia aj na intenzívne jazdy v mierne chladných podmienkach prechodného obdobia. Nechýba neoprénová manžeta pre ľahké prekrytie s návlekmi. Cena sa pohybuje okolo 30 € a viac nájdete na tomto odkaze.

Castelli Nano Flex+


Návleky Nanoflex+ sú vylepšenou verziou osvedčeného modelu s cieľom poskytnúť potrebnú ochranu a pritom veľmi dobré usadenie a nízku hmotnosť. Materiál je odolný voči vode a miernemu dažďu, v zadnej časti je po novom Nano Light, ktorý je viac elastický a umožní komfortný ohyb v lakti. Obojstranné silikónové prúžky ich udržia na správnom mieste, najmä vďaka prekrytiu s dresom. Cena sa pohybuje okolo 34 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Karpos návleky na nohy


Cyklistické návleky na nohy Karpos sú ideálne do prechodného obdobia. Elastický materiál s tenkou vrstvou česaného flísu na vnútornej strane poskytuje ľahkú tepelnú izoláciu, čiastočnú ochranu pred vetrom a priliehavé sedenie. Zadná strana je vyhotovená z priedušného, sieťovaného materiálu a vďaka minimalistickým zipsom sa dajú ľahko a rýchlo navliecť/zvliecť aj bez potreby vyzutia si tretier. Nechýbajú im reflexné prvky na bokoch. Cena sa pohybuje okolo 60 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Sportful Infinite


Tenká a priedušná čiapka je základ ochrany v prechodnom období, kedy ešte netreba výrazne teplé prevedenie. Vďaka konštrukcii a použitým materiálom nebude pod prilbou vôbec prekážať a rovnako ani pri intenzívnej jazde. Vtedy oceníte najmä jej schopnosť rýchlo odvádzať pot od tela, pričom sa v nej nebudete prehrievať. Ideálna na rýchle výjazdy a výpady po okolí. Okrem čiernej sú v ponuke aj ďalšie farebné verzie. Cena sa pohybuje okolo 20 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Ghost rukavice


Pokiaľ ešte nepanujú chladné podmienky, stále veľmi dobre využijete klasické dlhoprsté rukavice ako napr. model od Ghost. Výborne sedia a poskytnú potrebnú kontrolu pri ovládaní a rovnako ochranu v prípade pádu. Gélové vankúšiky na dlani a veľmi priedušný materiál na chrbte ruky vám zaručia maximálny komfort. Materiál na ukazováku a palci umožní ľahké ovládanie dotykovej obrazovky. Cena sa pohybuje okolo 35 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Polaris Thermatek


Ak hľadáte čo najviac univerzálne návleky na prechodné a zimné obdobie, je ideálny neoprén, ktorý zvládne ako chlad, tak aj vlhkosť a prípadné prehánky. Navyše jeho vysoká elasticita umožní výborné usadenie. Návleky Polaris tvorí 3 mm hrubý neoprén a nechýba im odolný YKK zips pre pohodlné nazúvanie. Podrážka je z odolného materiálu, takže občasná chôdza im nebude robiť problém. Nechýba im ani výrazná reflexná grafika. Cena sa pohybuje okolo 38 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Eleven návleky na kolená 


Práve kolená patria medzi citlivé partie, ktorých ochranu by cyklisti v prechodnom období rozhodne nemali podceniť. Navyše sú veľmi spratné a v prípade, že ich nie je treba, sa dajú ľahko zbaliť do dresu. Návleky od Eleven sú zateplené jemným flísom a majú prepracovaný strih, aby sedeli a pritom neprekážali pri pohybe. Reflexné logá pomôžu pri zníženej viditeľnosti. Cena sa pohybuje okolo 17 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

GORE Universal WS


Návleky od GORE sa tak trochu odlišujú použitým materiálom. Ten tvorí vetru odolná membrána Windstopper na exponovaným miestach, vďaka čomu sa hodia aj pre použitie do výrazne nižších teplôt, alebo v prípade studeného vetra. Ak sa skombinujú s neprefúkavým dresom, ľahko sa môžete prispôsobiť meniacim sa podmienkam. Navyše membrána Widstopper je zároveň vysoko priedušná. Nechýba im protišmykové zakončenie. Cena sa pohybuje okolo 47 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

CRAFT Shelter


Membrána VentAir Wind sa postará o kompletnú ochranu pred vetrom a rovnako aj miernym dažďom. Rukavice sú len jemne zateplené jemným flísom, vďaka čomu majú široké použitie počas prechodného obdobia. Nechýba im ergonomický strih, aby sedeli v jazdeckej pozícii, pričom dlaň je doplnená o silikónovú potlač. Froté na palci umožní príjemné utieranie potu a reflexná potlač zvýši bezpečnosť. Cena sa pohybuje okolo 50 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Rh+ Wind Toecover


Športoví jazdci určite ocenia tieto minimalistické návleky ideálne na prechodné obdobie. V podstate chránia len citlivú prednú časť, kde vďaka vetru cítiť chlad v najväčšej miere. Ak ich netreba, zaberú len minimálne miesto, rovnako neutrpí ani možnosť manipulácie so zapínaním. Materiálom je odolný neoprén, ktorý je navyše výborne elastický. Cena sa pohybuje okolo 19 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.


Pre kompletné informácie o produktoch, prosím navštívte stránky jednotlivých výrobcov/dovozcov.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Oblečenie do dažďa aj vetra - v pohodlí aj v nepohodlí PR článok

Oblečenie do dažďa aj vetra - v pohodlí aj v nepohodlí

Jar sa veľakrát nesie nielen v znamení otepľovania, no i nepríjemných prehánok a studeného vetra. A do týchto podmienok treba správne oblečenie.
Test: Zimné doplnky Isadore - návleky, rukavice, čiapky a ponožky pod drobnohľadom

Test: Zimné doplnky Isadore - návleky, rukavice, čiapky a ponožky pod drobnohľadom

Budú zimné doplnky Isadore maličkosti, ktoré vedia byť veľkou pomocou cyklistu? Ako si vybrať správny model a veľkosť?
Zimné rukavice na bicykel - aby sme neprimrzli k riadidlám PR článok

Zimné rukavice na bicykel - aby sme neprimrzli k riadidlám

Jazda na bicykli môže byť príjemná aj v zime, základom je samozrejme tepelný komfort. Prinášame vám niekoľko tipov na ochranu rúk pred chladom.
keyboard_arrow_up