Výkonné svetlá na jazdenie – vyrazte do noci

Je rozdiel byť videný a vidieť. Niekoľko tipov na svetlá vám umožní užiť si jazdu aj mimo denného svetla, čo v nadchádzajúcom období rozhodne príde vhod. 

Jazdenie v noci nie je pre každého, no rozhodne sa jedná o výbornú alternatívu, ak vás trenažér veľmi neláka alebo chcete jednoducho zažiť niečo iné. S vhodnou výbavou sa dajú užiť aj obľúbené chodníčky, prípadne absolvovať tréning na obľúbenom kopci. Vždy je ale potrebné dbať na bezpečnosť a nezabúdajte preto ani na svetlá zadné. Tu sa rovnako hodia výkonnejšie modely, aby ste boli videní za každých okolností.

Fenix BC25R


Novinkou v ponuke je výkonné nabíjateľné cyklosvietidlo Fenix BC25R, ktoré prináša svetelný tok 600 lúmenov (ANSI), dosvit 106 metrov a teplejší odtieň svetla. Používa špeciálne tvarovaný reflektor, ktorý smeruje svetlo iba dopredu a do strán, nie hore. Svetelný kužeľ je teda zhora ostro odrezaný a neoslňuje ostatných vodičov a chodcov, ideálne sa hodí na cesty a cyklostrasy. Cena sa pohybuje okolo 49.90 €, viac sa dozviete na tomto odkaze.

Lezyne Deca Drive 1500I Loaded


Tri moderné LED diódy poskytujú svietivosť až 1 500 lúmenov a optimalizovaný systém svietenia je vyladený pre poskytovanie konštantnej svietivosti počas celého cyklu batérie. Svetlo je vybavené vylepšenými MOR (Maximum Optical Reflection) šošovkami, ktoré zabezpečujú širší uhol osvetlenia a výbornú bočnú viditeľnosť. Súčasťou balenia a je Infinite Light Power Pack, ktorý môže až zdvojnásobiť dobu prevádzky. Cena sa pohybuje okolo 180 €, viac sa dozviete na tomto odkaze.

Sigma Sport Buster 2000


Svetlo špeciálne určené na prilbu sa ideálne hodí v prípade, že chcete vyraziť do terénu a jazdu si skutočne užiť. Najmä v prípade, že ho použijete so svetlom na riadítkach, čo tvorí v podstate ideálnu kombináciu. Svetlo poskytne 700 lúmenov a dosvit cca 100 m v odolnom hliníkovom tele. Montuje sa bez použitia náradia a je vodotesné podľa štandardu IPX4. Držiak je nastaviteľný v rozsahu 360 stupňov. Cena sa pohybuje okolo 52 €, viac sa dozviete na tomto odkaze.

BBB BLS-74 Strike 760


Diódy XML Cree sa starajú o svietivosť 700 lúmenov pri kompaktných rozmeroch a hmotnosti 127 g. Svetlo má vymeniteľný akumulátor a nabíja sa pomocou USB konektoru. Poskytuje 5 režimov – super svetlo, diaľkové svetlo, štandardné svetlo, tlmené svetlo a blikanie, pričom nechýba indikátor stavu batérie. Samozrejmosťou je odolnosť voči vode, úchyt na riadítka TightFix je súčasťou balenia. Cena sa pohybuje okolo 60 €, viac sa dozviete na tomto odkaze.

Knog PWR Trail 1000L


Toto svetlo v sebe kombinuje vysoký výkon potrebný pre jazdenie v tme a zároveň schopnosti tzv. Powerbanky, takže umožní nabiť telefón, smart hodinky, akčnú kameru a ďalšie zariadenia. Okrem toho sú svetelné hlavice medzi sebou zameniteľné (slabšia, silnejšia), pričom svietivosť 1 000 lúmenov postačí aj na náročnejšie akcie. Má robustné vodeodolné telo z anodizovaného hliníka, kvalitnú optiku, eliptický svetelný kužeľ a nechýba indikátor stavu batérie. Cena sa pohybuje okolo 100 €, viac sa dozviete na tomto odkaze.

Blackburn Dayblazer 1100


Novinkou v ponuke od Blackburn je výkonné svetlo Dayblazer so svietivosťou 1 100 lúmenov. Pritom váži iba 140 g, takže sa dá veľmi dobre použiť napr. aj na prilbu a všade tam, kde ide aj o celkovú spratnosť. Vysoký výkon umožní vyraziť na trail a rovnako dôjsť bezpečne domov z práce. Nabíja sa pomocou USB a nechýbajú mu široké možnosti upnutia v štýle akčných kamier. Cena sa pohybuje okolo 96 €, viac sa dozviete na tomto odkaze. Dovozcom na Slovensko je Progresscycle.

Lezyne Laser Drive


Zadné bezpečnostné svetlo, ktoré vyžaruje dva ochranné laserové pásiky na zem a tým prispieva k väčšej viditeľnosti a bezpečnosti. Je kompaktné a odolné s vysokou viditeľnosťou a so štyrmi ultra jasnými LED diódami, ktoré vedia poskytnúť 250 lúmenov. Konštrukcia umožní viditeľnosť v rozsahu 180 stupňov. Ľahko sa upevňuje a nabíja sa pomocou USB konektoru. Cena sa pohybuje okolo 47 €, viac sa dozviete na tomto odkaze.

Knog Blinder Road R70


S týmto výkonným zadným svetlom Blinder Road R70 od Knogu vás šoféri uvidia na vzdialenosť väčšiu ako jeden kilometer. Nezaberie veľa miesta a devízou je aj ľahká montáž bez náradia. Štyri výkonné LED diódy s 5 režimami svietenia/blikania sa ľahko prispôsobia situácii a svetelným podmienkam. Svetlo je kompatibilné aj s aero sedlovkami a k dispozícii je viacero farieb na doladenie. Cena sa pohybuje okolo 50 €, viac sa dozviete na tomto odkaze.

BBB BLS-82 Signal


Bezpečnostné zadné svetlo využíva vysoko svietivú LED diódu a jeho devízou sú kompaktné rozmery a jednoduchá montáž. Nabíja sa cez USB a obsluhuje sa jednoducho pomocou gumového tlačidla. Svetlo je vodeodolné, pričom mu nechýba ochrana proti skratu, prebitiu alebo úplnému vybitiu. Rovnako jeho výhodou je aj minimálna spotreba energie. Cena sa pohybuje okolo 28 €, viac sa dozviete na tomto odkaze.

Pre kompletné informácie o predstavených svetlách, prosím navštívte stránky jednotlivých výrobcov/dovozcov.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Doplnky na nočné jazdy – bezpečne mestom aj lesom PR článok

Doplnky na nočné jazdy – bezpečne mestom aj lesom

Jeseň je typická sychravým počasím, šerom a skorým stmievaním. Od jazdenia to však mnohých neodradí. Čo by sa mohlo zísť na takéto neskoré jazdenie?
Svetlá - vidieť a byť videný je základ bezpečnosti PR článok

Svetlá - vidieť a byť videný je základ bezpečnosti

Ako prilba patrí na hlavu, na bicykel patria svetlá. Zvlášť vtedy, ak jazdíte po cestách s premávkou alebo v „mestskej džungli“. Potrebujete ich? Môžete vyberať u nás.
Test: Knog Blinder PRO 1 300 - spĺňa všetkých 10 požiadaviek?

Test: Knog Blinder PRO 1 300 - spĺňa všetkých 10 požiadaviek?

Netušil som, že pri výbere denného svietenia mám až 10 podmienok. Koľko z nich spĺňa svetlo od austrálskej značky Knog?
keyboard_arrow_up