Cestné bicykle z vrchnej časti ponuky – jazda bez kompromisov

Zatiaľ, čo mnohí cyklisti siahajú po cenovo dostupnejších modeloch, niektorí si pri výbere potrpia na top technológie a komponenty. Výsledkom sú jazdné vlastnosti, kde sa už skutočne nie je na čo vyhovárať...

V kategórií cestných bicyklov, ktoré sú primárne určené na podanie maximálneho výkonu, už to často nie je ani tak o cene, ako o drobných rozdieloch v geometrii, komponentoch a pod. Práve tie veľmi časté môžu rozhodnúť o vašom výsledku. Niekedy je rozdiel medzi prvým a druhým rátaný na zlomok sekundy a často o víťazstve či prehre rozhodujú veci ako aerodynamika, tuhosť, nízka váha alebo rýchlosť a presnosť radenia. Samozrejme, vôbec to nie je len o naháňaní sekúnd, tieto bicykle budú veľmi dobre slúžiť na každom športovom výjazde, kde poskytnú skutočný zážitok z rýchlej jazdy. Nasledovná ponuka cestných bicyklov z vyššej časti ponuky vám preto priblíži niekoľko možností, ktorou cestou sa vybrať...

Giant TCR Advanced Pro 0

Či už ide o podanie maximálneho výkonu počas tréningu alebo pretekov, Giant TCR Advanced Pro 0 postavený na prvotriednom ľahkom karbónovom ráme a vidlici, je k tomu ako stvorený. Bicykel je kompletne osadený top mechanickou 11-rýchlostnou sadou Shimano Dura-Ace. Kontakt s vozovkou zabezpečujú karbónové kolesá kompletne od Giantu, a to vrátane bezdušových plášťov so šírkou 25 mm. Bicykel je určený pre maximálne nasadenie v cestných pretekoch, no svoje využitie nájde u všetkých vášnivých vyznávačov cestnej cyklistiky. Cena bicykla je okolo 4 699 € a viac sa o ňom dozviete na tomto odkaze.


Bianchi Oltre XR4

Ak túžite po čistokrvnom pretekárskom Talianovi, tento bicykel vás rozhodne zaujme. Postavený je na overenom karbónovom ráme s pretekárskou geometriou, ktorému sekunduje karbónová vidlica. Nesmie chýbať ani overená technológia tlmenia vibrácií Countervail. Oltre XR4 je kompletne osadený mechanickou 11-rýchlostnou sadou Campagnolo Chorus. Rovnako aj kolesá sú značky Campagnolo a obuté sú do galusiek VIttoria Rubino Pro G+ so šírkou 25 mm. Jeho určenie je podať čo najlepší výkon, a preto by bola škoda nepostaviť ho na štartovnú čiaru, navyše, keď kombinácia aerodynamiky a pohodlia neumožní žiaden kompromis. Cena bicykla je okolo 5 499 € a viac sa o ňom dozviete na tomto odkaze.


Pinarello DOGMA F10 Disk

Dogma F10 je silnou zbraňou v rukách World Tour tímu Sky, ktorý sa môže popýšiť víťazstvom na poslednej Tour de France a Vuelte. Model Dogma F10 Disk je postavený na totožnom karbónovom ráme na akom jazdia v tíme Sky. Bicykel je kompletne osadený elektronickou sadou Shimano Dura-Ace, teda tým najlepším, čo Shimano má v ponuke. Brzdy sú hydraulické kotúčové, tiež zo sady Dura-Ace od Shimana. Kolesá sú od talianskeho Fulcrum v prevedení Racing 5 DB. Rámová sada umožňuje použitie plášťov do šírky max 25 mm. F10-tka Disk je špičkou medzi cestnými bicyklami, a preto osloví hlavne tých, ktorí vyberajú z toho najlepšieho v triede. Viac sa o ňom dozviete na tomto odkaze.


Lapierre AIRCODE SL 800 MC

Francúzky výrobca tento bicykel nazýva aerodynamickou strelou, čím aj rozhodne je. Je to zbraň Arnauda Démara, jazdiaceho za World Tour tím FDJ. Komplet karbónový aero rám spolu s karbónovou vidlicou dopĺňa top mechanická 11-rýchlostná sada Shimano Dura-Ace s direct mount brzdami. Karbónové kolesá nesú označenie Mavic Cosmic Pro Carbon SL C WTS, na ktorých sú obuté bezdušové plášte Mavic Yksion Pro UST SSC so šírkou 25 mm. Lapierre AIRCODE SL 800 MC je bicykel stvorený pre rýchlosť, preto sa očakáva využitie na cestných pretekoch v rôznych disciplínach. Cena bicykla je okolo 5 399 € a viac sa ňom dozviete na tomto odkaze.


GHOST Nivolet X 9.8 LC

Zaujímavo riešený a elegantný cesťák s pohodlnou športovou geometriou, ktorý sa vďaka kotúčovým brzdám nezľakne žiadneho počasia ani prudkých a dlhých zjazdov. Bicykel vďaka vedeniu laniek a brzdových hadíc vnútrom karbónového rámu pôsobí veľmi čisto a uhladene. Pohon, radenie a brzdy sú kompletne v réžii sady Dura-Ace od Shimana. Brzdy sú hydraulické s kotúčmi 160 mm vpredu a 140 vzadu. Karbónové kolesá Mavic Ksysrium Pro Carb SL sú obuté do plášťov Mavic Ykson Pro SSC a ich šírka je 25 mm. GHOST Nivolet X 9.8 LC je primárne určený pre tých, ktorí sa neboja ísť na hranicu svojich limitov, za akýchkoľvek podmienok. Cena bicykla je okolo 4 399 € a viac sa o ňom dozviete na tomto odkaze.


Kellys URC 90

Slovenskú značku zrejme netreba nejako extra predstavovať, no pre rok 2018 zaradila do ponuky zaujímavý cestný bicykel postavený na kvalitnom karbónovom ráme a vidlici. URC 90-tka tvorí vrchol ponuky cestných bicyklov od tejto značky. Za danú cenu dostanete komponenty ako je 11sp elektronická sada Shimano Ultegra Di2. Brzdy sú v tomto prípade ráfikové, rovnako zo sady Ultegra. Kvalitné a ľahké kolesá Mavic Ksyrium Elite sú obuté do plášťov Yksion Pro GripLink so šírkou 25 mm. Na poste doplnkov nájdete karbónové komponenty Ritchey WCS. Model URC 90 zaujme všetkých fanúšikov cestnej cyklistiky, ktorí si potrpia na kvalitné komponenty a chcú si dopriať bicykel na elektronickej sade v rozumnej cene. Cena bicykla je okolo 3 499 € a viac sa o ňom dozviete na tomto odkaze.


Felt FR2 Disc Di2

Tento cestný bicykel od Feltu zaujme nielen svojím ľahkým, no dostatočne tuhým karbónovým rámom, ale aj voľbou komponentov. Na bicykli nájdeme väčšinu z elektronickej sady Shimano Ultegra Di2. Zaujímavosťou sú použité kľuky a prevodníky značky Rotor. Ďalšou zaujímavosťou je použitie hydraulických kotúčových bŕzd Shimano Ultegra. Kolesá sú s karbónovými ráfikmi DT Swiss FC100 obuté do plášťov Vittoria Rubino Pro so šírkou 25 mm. Bicykel je vďaka tomu určený predovšetkým pre výkonnostne orientovaných cyklistov, ktorí sa nezľaknú ani náročnejších pretekov v rôznych podmienkach, vrátane tých najťažších. Cena bicykla je okolo 5 790 € a viac sa o ňom dozviete na tomto odkaze.


Cannondale CAAD12 RED eTap

Cestný bicykel klasických a osvedčených tvarov so špičkovou výbavou, ktorý dokazuje, že hliníková zliatina má stále čo povedať. Tvar rámu pripomína tradičné cestné bicykle z trubiek kruhového prierezu. Je nielen dostatočne tuhý pri zábere, ale aj primerane komfortný pri prejazde po nerovnostiach. Model CAAD 12 sa môže popýšiť bezdrôtovou elektronickou sadou SRAM eTap a ráfikovými brzdami SRAM Force. Karbónové plášťové kolesá sú z dielne samotného Cannondalu a obuté sú do plášťov Vittoria Corsa so šírkou 25 mm. Bicykel je určený pre tých, ktorí sa chcú odlíšiť a pri servise ich nebude zdržiavať vedenie laniek alebo káblov. Rovnako zaujme každého, kto hľadá prvotriedny pretekársky stroj. Cena sa pohybuje okolo 5 400 € a viac sa o ňom dozviete na tomto odkaze.


Canyon ULTIMATE CF SLX Disc 9.0

Rámová sada tohto cesťáku je overená Pro Tour tímami KATUSHA ALPECIN a Movistar. Konkrétne, tento model je osadený najvyššou mechanickou sadou Shimano Dura-Ace a z rovnakej sady sú aj hydraulické kotúčové brzdy. Tie spolupracujú s rotormi o rozmere 160 mm vpredu a 140 mm vzadu. Na bicykli sú karbónové tubeless ready kolesá od DT Swiss a obe sú na pevnú osku obuté do plášťov Continental Grand Prix 4000S II so šírkou 25 mm. Tento model osloví predovšetkým tých, ktorí hľadajú profesionálmi overený cestný bicykel s kotúčovými brzdami a kvalitnými komponentmi. Cena bicykla je okolo 5 399 € a viac sa o ňom dozviete na tomto odkaze.


Orbea ORCA M20LTD-D

Elegantný cestný bicykel talianskej značky Orbea v zaujímavom dizajne a s kvalitnými komponentmi. Model ORCA M20LTD-D je charakteristický čistými líniami, ktoré majú na svedomí trubky klasického a takmer kruhového prierezu. Všetky lanká, bowdeny a hadice sú vedené vnútrom rámu. Bicykel je osadený na mechanickej sade Shimano Ultegra, ktorú dopĺňajú hydraulické brzdy z rovnakej sady. Na bicykli sú osadené karbónové plášťové kolesá Fulcrum Racing Quattro a obuté sú do plášťov Vittoria Open Corsa Competition G+ so šírkou 25 mm. Vďaka použitým komponentom a kotúčovým brzdám je určený pre tých, ktorí sa chcú na svoj bicykel spoľahnúť za akýchkoľvek podmienok. Cena bicykla je okolo 5 650 € a viac sa o ňom dozviete na tomto odkaze.


Wilier Cento 10 NDR

Tento cestný bicykel bol navrhnutý so zmyslom pre maximálny komfort, no pri zachovaní výkonnostných vlastností. Vďaka špeciálne navrhnutej geometrii a tlmiacemu systému Actiflex, si môžete dopriať neobmedzené dávky kilometrov aj po menej kvalitných cestách. Bicykel je osadený na mechanickej sade Shimano Ultegra, vrátane hydraulických kotúčových bŕzd. Na bicykli nájdete bezdušové hliníkové kolesá Mavic Cosmic Elite Disc, ktoré sú obuté do plášťov Mavic Yksion so šírkou až 28 mm a ešte zvýšia ponúkaný komfort. Ak teda hľadáte maximálne komfortný bicykel vhodný na väčšie porcie kilometrov a do rôznych podmienok, môže vás model Cento 10 NDR v spomínanej konfigurácii zaujať. Cena sa pohybuje okolo 5 650 € a viac sa o ňom dozviete na tomto odkaze.


Ak vás niektorý model zaujal, prípadne sa chcete pozrieť na tie ďalšie, navštívte prosím stránky jednotlivých výrobcov/dovozcov.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Pinarello séria X a nová Dogma X - to najlepšie na dlhú jazdu PR článok

Pinarello séria X a nová Dogma X - to najlepšie na dlhú jazdu

Nové modely od Pinarella s označením X sú na svete a ich hlavná prednosť je pohodlnejší posed a komfort. A ešte aj dobre vyzerajú.
Cestné bicykle do 3 000 € - prvé kilometre s radosťou PR článok

Cestné bicykle do 3 000 € - prvé kilometre s radosťou

Tritisíc eur je suma, za ktorú si už dokážeš zaobstarať naozaj slušný cestný bicykel. Aké modely stoja za zváženie?
Superior X-ROAD Team Issue – poctivý kus cestárčiny z rodiska Tatry

Superior X-ROAD Team Issue – poctivý kus cestárčiny z rodiska Tatry

Každý, kto začne s cyklistikou, sa po pár rokoch začne obzerať po serióznejšom stroji. Prečo si práve X-ROAD získal moje srdce?
keyboard_arrow_up