Cestné bicykle do 1 000 € - na tréning a pre začiatočníkov

Cestná cyklistika veľmi často tvorí výborný doplnok k tej horskej a rovnako láka aj úplných začiatočníkov. Pre obe tieto kategórie sa nájdu modely, ktoré majú cenovku nastavenú veľmi rozumne.

Ak práve vy patríte medzi tých, ktorým cestná cyklistika učarila natoľko, že s prichádzajúcou sezónou zvažujete kúpu nového stroja, neprehliadnite nasledovný prehľad cenovo dostupných cestných bicyklov. Ich geometria je navrhnutá v zmysle väčšieho komfortu, a preto sa na nich budete cítiť pohodlnejšie, čo oceníte najmä s pribúdajúcimi hodinami v sedle. Navyše, komponenty aj v nižšej cenovej hladine vydržia bez problémov vysokú porciu kilometrov bez vplyvu na ich funkčnosť. To ocenia aj tréningoví nadšenci...

Giant Contend 1

Cestný bicykel z kategórie endurance, teda so vzpriamenejšou geometriou, postavený na kvalitnom hliníkovom ráme vyrobeným technológiou ALUXX s karbónovou vidlicou. Vhodný spoločník pre celodenné výjazdy. Bicykel je osadený takmer kompletnou 9-rýchlostnou sadou Shimano Sora, ktorá svojím podareným vzhľadom pripomína drahšie sady od Shimana. Brzdy sú Tektro TK-312 vyrobené pre Giant. Vďaka zvoleným prevodom nie je problém zdolávať aj kopce s vyšším prevýšením. Prevodníky sú kompaktné s rozsahom 50/34 zubov a kazetou 11 až 32 zubov. Kolesá sú komplet z dielne Giantu, a to aj vrátane plášťov. Contend 1 je tak vhodnou voľbou pre začínajúcich cestných cyklistov, alebo pre vyznávačov celodenných výletov. Cena sa pohybuje okolo 849 € a viac informácii sa dozviete na tomto odkaze.


Bianchi Via Nirone 7

Bicykel klasického talianskeho výrobcu Bianchi je postavený na hliníkovom ráme s karbónovou vidlicou. Na tomto Talianovi je väčšina komponentov z 8-rýchlostnej sady Shimano Claris. Kľuky sú Shimano FC-RS200 s prevodníkmi 50/34 zubov a spolu s 8-pastorkovou kazetou s rozsahom 12-32 zubov tvoria vhodný základ pre tých, ktorí majú chuť sa vybrať so svojim bicyklom aj do kopcov. V zjazdoch budú rýchlosť krotiť brzdy Alloy Dual-Pivot. Kolesá sú zložené z ráfikov Tec TRRP220 R-500 na nábojoch Formula a obuté do plášťov Vittoria Zaffiro so šírkou 25 mm. Vďaka výbave je Bianchi Via Nirone vhodný pre každého, komu učarovala cestná cyklistika. Cena sa pohybuje okolo 949 € a viac informácii sa dozviete na tomto odkaze.


Lapierre AUDACIO 200 CP FDJ

Tento cesťáčik vo farbách tímu FDJ je inšpirovaný modelom SENSIUM, ktorý patrí do vyššej triedy. Postavený je na ráme z odľahčenej hliníkovej zliatiny Supreme 5. Vďaka svojej geometrii, rám v spolupráci s karbónovou vidlicou účinne tlmí vibrácie. Ku komfortu prispievajú aj 25 mm široké plášte a mäkká omotávka riadítok. Okrem bŕzd je bicykel vybavený 9-rýchlostnou sadou Shimano Sora. Prevodníky sú kompaktné s rozsahom 50/34 zubov a kazeta má rozsah 11 až 34 zubov. So zvolenými prevodmi skutočne nie je dôvod na obavy ani z naozaj strmých a dlhších kopcov. Brzdenie majú na starosti brzdy Promax RC-481. Kolesá sú MACH1 CFX na nábojoch Shimano RS 300 32H. Vďaka svojej komfortnej geometrii a rozsahu prevodov je model AUDACIO určený pre celodenné výlety aj po menej kvalitných cestách a do náročnejších stúpaní. Cena sa pohybuje okolo 969 € a viac informácii sa dozviete na tomto odkaze.


GHOST Nivolet 2.8

Cestný bicykel, ktorý zaujme svojimi čistými líniami a vhodne zvolenými komponentmi. Bicykel je postavený na hliníkovom ráme spolu s karbónovou vidlicou. Osadený je kompletnou mechanickou 10-rýchlostnou sadou Shimano Tiagra, ktorá až nápadne pripomína vyššiu kategóriu sád Shimano. Na bicykli nájdeme kompaktné prevodníky s rozsahom 50/34 zubov a kazetu s rozsahom 11-28 zubov. Kolesá sú plášťové FSA Vision Team obuté do 2 5 mm plášťov Schwalbe Lugano. Riadítka, predstavec a sedlovka sú značky GROUND FIFTYONE a sedlo je Selle Italia X-Base. Bicykel určite poteší nielen začínajúcich pretekárov, ale aj všetkých športovejšie založených hobbíkov. Cena sa pohybuje okolo 929 € a viac informácii sa dozviete na tomto odkaze.


Kellys ARC 30

Cestný bicykel z domácej produkcie, ktorý je postavený ma kvalitnom hliníkovom ráme s endurance geometriou spolu s karbónovou vidlicou. Bicykel zaujme svojím netradičným dizajnom a vhodnou voľbou komponentov. Výrobca zvolil takmer kompletnú 9-rýchlostnú sadu Shimano Sora. Brzdenie majú na starosti brzdy od osvedčeného výrobcu Tektro. S rozsahom prevodov 50/34 vpredu a 11/32 vzadu, sa kopcov rozhodne báť nemusíte. Kellys použil na stavbu kolies ráfiky z vlastnej produkcie a vyplietol ich na nábojoch Shimano Claris. Predstavec, riadítka, sedlo a sedlovka sú taktiež z dielne Kellysu a v závislosti od veľkosti rámu sa primerane mení aj ich dĺžka, respektíve šírka v prípade riadítok. Model ARC 30 je vďaka svojej pohodlnej geometrii určený každému, kto rád zdoláva dlhšie výjazdy a potrpí si na pohodlnú geometriu. Cena sa pohybuje okolo 859 € a viac informácii sa dozviete na tomto odkaze.


Felt VR50

Tento cestný bicykel zaujme okrem farebného prevedenia a pohodlnej geometrie aj použitím kotúčových bŕzd. Celý bicykel je postavený na hliníkovom ráme spolu s karbónovou vidlicou. Na bicykli nájdete zaujímavý mix komponentov. Radenie, brzdové a radiace páky, prešmykač a prehadzovačka sú zo sady Shimano Sora. Kľuky tu nájdete FSA Omega Pro, ktoré sú opatrené prevodníkmi 48/32 zubov. Kazeta je 9-rýchlostná od Shimana a s rozsahom 11-32 zubov. Brzdy sú kotúčové, a to Raver Flat Mount so 160 mm kotúčom vpredu a 140 mm vzadu. Celé kolesá sú z dielne Feltu a sú obuté do plášťov Vittoria Zaffiro Folding s pohodlnou šírkou 28 mm. Vzhľadom na použité prevody, kotúčové brzdy a 28 mm široké plášte, je Felt VR50 vhodným kandidátom pre tých, ktorí si radi odbehnú na rozbitejšiu alebo poľnú cestu a ľahší terén so strmými stojkami im nerobí problém. Cena sa pohybuje okolo 999 € a viac informácii sa dozviete na tomto odkaze.


GT Grade Alloy Comp

Jedná sa o bicykel z kategórie gravel, teda niečo medzi cestným a horským bicyklom. Bicykle tejto kategórie sa vyznačujú niektorými špecifickými prvkami a komponentmi. Tento bicykel od GT je postavený na hliníkovom ráme s hliníkovou vidlicou. Osadený je na mechanickej 8-rýchlostnej sade Shimano Claris. O pohon sa starajú kľuky FSA s kompaktnými prevodníkmi 50/34 a kazeta s rozsahom 11-32 zubov. Brzdy sú mechanické kotúčovky od výrobcu Tektro so 160 mm rotormi. Kolesá sú zložené z ráfikov GT ATD470 s 22 mm profilom, ktoré sú vypletené na nábojoch Formula a obuté do plášťov Schwalbe v šírke až 32 mm - čo je jeden z poznávacích znakov gravel bicyklov. Vďaka širokým plášťom, kotúčovým brzdám a ľahkým prevodom, vám nič nebráni zobrať tento bike takmer kamkoľvek si zaumienite. Hravo si poradí aj s rozbitejšími cestami, ľahším terénom a lesnými cestičkami. Cena sa pohybuje okolo 820 € a viac informácii sa dozviete na tomto odkaze.


Canyon Endurace AL 6.0

Cestný bicykel Endurace má vzpriamenejšiu geometriu, vďaka ktorej sa budete cítiť komfortne aj pri celodenných výletoch. Je postavený na kvalitnom hliníkovom ráme v kombinácii s karbónovou vidlicou a osadený kompletnou mechanickou 10-rýchlostnou sadou Shimano Tiagra, ktorej dizajn silno pripomína drahšie sady. Vďaka prevodom 50/34 zubov vpredu a 11-32 zubov vzadu, sa kopcov báť nemusíte. Vaše kilometre budete zdolávať na kolesách Mavic Aksium s priamym výpletom, na ktorých sú obuté overené plášte Continental Grand Prix SL v príjemnej šírke 25 mm. Riadítka, predstavec a sedlovka sú od Canyonu, sedlo je od talianskeho výrobcu Selle Italia, a to model X3 Canyon Edition. Ak nad cestnou cyklistikou ešte len rozmýšľate, Canyon Endurace môže byť pre vás vhodnou voľbou. Cena sa pohybuje okolo 899 € a viac informácii sa dozviete na tomto odkaze.


Orbea AVANT H50

Cestný model španielskeho výrobcu, ktorého základ tvorí hliníkový rám spolu s karbónovou vidlicou. Geometria bicykla je skôr z kategórie endurance, teda pre celodenné výlety s pohodlnejším a vzpriamenejším posedom. Osadenie tvorí kompletná 9-rýchlostná sada Shimano Sora. Brzdy nesú označenie samotného výrobcu bicykla, teda Orbea, a to model OC-II. Rovnako sú označené aj riadítka a predstavec. Prevodníky sú kompaktné v prevedení 50/34 zubov a kazeta má rozsah 11-32 zubov, teda ide skôr o ľahšie prevody vhodné aj do kopcov. Kolesá, rovnako ako brzdy, sú s označením Orbea model R1800 a obuté sú do plášťov Kenda Kriterium so šírkou 25 mm. Orbea AVANT H50 je vďaka svojej geometrii a použitým komponentom, jedným z vhodných na prvý cestný bicykel v domácnosti. Cena sa pohybuje okolo 910 € a viac informácii sa dozviete na tomto odkaze.


Wilier Montegrappa

Bicykel, ktorý svojimi tvarmi a vzhľadom pripomína svojich exkluzívnejších súrodencov z rodiny talianskeho výrobcu Wilier. Základom bicykla je optimálne navrhnutý hliníkový rám s karbónovou vidlicou. Nájdete na ňom niektoré komponenty z 10-rýchlostnej sady Shimano Tiagra, a to radiace a brzdové páky, predný prešmykač a zadnú prehadzovačku. Brzdy majú označenie Shimano R-312. Kľuky sú FSA Vero s kompaktnými prevodníkmi 50/34, kazeta je Shimano HG s rozsahom 12-28 zubov. Na bicykli sú kolesá Wilier Triestina MRX-30 na plášťoch Vittoria Zaffiro so šírkou 28 mm, ktoré sa postarajú o váš komfort aj na menej kvalitných cestách. Ak hľadáte komfortný bicykel talianskej značky s dlhoročnou tradíciou, Wilier Montegrappa by nemal chýbať vo vašom výbere. Cena sa pohybuje okolo 999 € a viac informácii sa dozviete na tomto odkaze.


Ak vás niektorý model zaujal, prípadne sa chcete pozrieť na tie ďalšie, navštívte prosím stránky jednotlivých výrobcov/dovozcov.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Cestné bicykle do 3 000 € - prvé kilometre s radosťou PR článok

Cestné bicykle do 3 000 € - prvé kilometre s radosťou

Tritisíc eur je suma, za ktorú si už dokážeš zaobstarať naozaj slušný cestný bicykel. Aké modely stoja za zváženie?
Superior X-ROAD Team Issue – poctivý kus cestárčiny z rodiska Tatry

Superior X-ROAD Team Issue – poctivý kus cestárčiny z rodiska Tatry

Každý, kto začne s cyklistikou, sa po pár rokoch začne obzerať po serióznejšom stroji. Prečo si práve X-ROAD získal moje srdce?
Vyber si svoj cestný alebo gravel bicykel PR článok

Vyber si svoj cestný alebo gravel bicykel

V našom eshope nájdeš viac ako 250 bicyklov zameraných na jazdu po asfaltových, spevnených, či poľných a štrkových cestách. Pozri si menší redakčný výber z našej ponuky.
keyboard_arrow_up