Celoodpružené bicykle do 4 000 € pre all-mountain a enduro

Ak vás to ťahá najmä do náročného terénu a radi by ste niekedy vyskúšali aj enduro, budete zrejme potrebovať nejaké tie milimetre zdvihu navyše.

Súčasné technológie umožnia vytvoriť bicykle schopné zvládnuť terény, na ktoré by ste predtým ani nepomysleli. Rovnako umožnia stále efektívne stúpať a dostať sa pohodlne na vrchol vašich obľúbených trailov. Samozrejme, aj medzi nimi sa nájdu rozdiely - niektoré modely sú určené vyslovene pre rýchlu agresívnu jazdu a enduro preteky, ďalšie sú ladené viac univerzálne. Stačí si len zvoliť podľa plánovaného použitia a jazdeckého štýlu, pretože ponuka je naozaj široká.

Lapierre ZESTY AM 527 Ultimate

Vďaka progresívnej geometrii, 150 mm zdvihu, 27,5-palcovým kolesám a športovo naladenému odpruženiu OST, sa neobmedzuje vo výjazdoch a poskytuje potrebnú kontrolu pri ceste nadol bez ohľadu na terén. Karbónový rám sa postará o nízku hmotnosť bez obmedzenia tuhosti a pevnosti potrebných pre enduro. Vidlicu RockShox Relevation 35 RC dopĺňa tlmič RockShox Deluxe RT Debonair. Dostatok prevodov má na starosti SRAM Eagle GX s kazetou 10-50, brzdy nesú označenie Guide R. Zaujmú karbónové kľuky SRAM Descendant s 32z prevodníkom. Na bicykli nájdete teleskopickú sedlovku z vlastnej produkcie Lapierre, rovnako ako ďalšie doplnky. Cena sa pohybuje okolo 3 599 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.


Canyon STRIVE CF 8.0

Technológia Shapeshifter robí z toho modelu výborný enduro stroj vďaka rýchlej možnosti upraviť si geometriu v priebehu sekundy. Vďaka XC módu STRIVE stúpa s vysokou efektivitou a zdoláva náročný terén s ľahkosťou v DH móde. Karbónový rám váži iba 2 400 g a ponúka zdvih 135/160 mm (podľa módu). Vidlicu FOX 36 Float Performance dopĺňa tlmič DPX2 Performance rovnako od značky FOX. Vďaka možnostiam nastavenia sa dajú pružiace jednotky prispôsobiť každému jazdeckému štýlu a terénu. Prevody sú v rukách sady SRAM Eagle XO1, kolesá dodalo DT Swiss s označením E1700 Spline. Brzdí SRAM Code R, taktiež teleskopická sedlovka Reverb patrí pod koncern SRAM-u. Cena sa pohybuje okolo 3 999 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.


Corratec XTB 175 Y

175 mm zdvih a najmä vlastný systém odpruženia Inside Link 10 robí z modelu od značky Corratec špecialistu na náročný terén a tiež preteky. Odpruženie je totiž citlivé a zároveň efektívne bez zbytočného prepadávania do zdvihu. Hliníkový rám na 27,5-palcových kolesách dopĺňa vidlica RockShox Yari (160 mm) a tlmič RockShox Monarch RT. Brzdy Magura MT5 pracujú s kotúčmi o priemere 200 mm/180 mm. Pohon je v rukách japonského Shimano v prevedení 2x10, čo poskytuje dostatok ľahkých prevodov aj na dlhé výšľapy. Samozrejmosťou je teleskopická sedlovka a široký profil ráfikov. Cena sa pohybuje okolo 3 799 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.


Ghost SL AMR X 7.9 LC

Zatiaľ, čo SL AMR sú klasické univerzálne modely, tie s prívlastkom X ponúkajú ďalšie milimetre a špecifické vlastnosti. Predovšetkým majú ľahko upravenú geometriu a zdvih 150/145 mm. Vďaka tomu je tento model ideálny pre ťažšie traily a ľahšie enduro – najmä v spojení s 29-palcovými kolesami. Vlastnostiam napomáha aj ľahký a tuhý karbónový rám, takže aj náročné stúpania sa budú zdolávať ľahšie a môžete tak šetriť energiu hlavne na cestu nadol. Vidlica RockShox Lyrik RCT3 ponúka 150 mm, vzadu pracuje tlmič RockShox Super Deluxe Coil RCT. Brzdy Magura MT4 pracujú s kotúčmi 200 mm/180 mm, radenie je v rukách SRAM Eagle GX/XO1. Na poste kolies nájdete model od Syntace M wheelset, nechýba teleskopická sedlovka KindShock LEV. Cena sa pohybuje okolo 3 899 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.


Orbea OCCAM AM M30

All-mountain úprava modelového radu OCCAM so zdvihom 150 mm je vhodný kandidát do náročného terénu, celodenné výlety v horách aj ľahšie enduro. Kinematika zadnej stavby je vytvorená tak, aby poskytovala citlivý začiatok, oporou v strednej časti a progresivitou pre dopady menších skokov. Karbónový rám OMR nesie aj karbónovú zadnú stavbu so systémom UFO (bez čapu) a je postavený na 27,5-palcových kolesách. Vidlicu FOX 34 Float Performance so zdvihom 150 mm dopĺňa v zadnej časti tlmič Float DPS z rovnakého radu. Potrebný rozsah prevodov pre all mountain pokrýva Shimano v prevedení 1x11 s kazetou SunRace 11-46. Shimano nájdete aj na poste bŕzd vďaka modelu MT500. Kolesá dodalo DT Swiss pod označením M1900 Spline, teleskopickú sedlovku pre zmenu Race Face. Cena sa pohybuje okolo 3 850 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.


Felt Compulsion 3

Compulsion sa zrodil pre náročné enduro preteky a agresívnych jazdcov. Jeho kompletný karbónový rám z materiálu UHC Advanced, vrátane vahadiel a zadnej stavby, vytvára ľahký, a pritom poriadne tuhý celok na 27,5-palcových kolesách. Systém zavesenia zadnej stavby Equilink bol vytvorený pre all-mountain a enduro, pričom poskytuje potrebnú citlivosť a efektivitu pri 170 mm zdvihu. Vidlica FOX Performance Elite 36 spolupracuje s tlmičom Float DPX2 a poskytuje široké možnosti prispôsobenia. Sada SRAM NX s kazetou 11-42 a kľuky Race Face s 32z prevodníkom sa postarajú o dostatočný rozsah pre potreby endura a brzdy Shimano MT-500 zase o kontrolu v náročných podmienkach. Kolesá sú obuté do plášťov Maxxis DHF v šírke 2,6 palca, nechýba teleskopická sedlovka KS eTen. Cena sa pohybuje okolo 3 790 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.


Mondraker DUNE 27,5

Zadná stavba s plávajúcim uchytením tlmiča na dvojici kompozitových vahadiel nesie označenie ZERO SUSPENSION a ponúka mimoriadnu citlivosť voči malým nerovnostiam a 160 mm zdvih. Nechýba pre značku typická Forward geometria a vyznačuje sa extra dlhým predným rámovým trojuholníkom, položeným hlavovým uhlom a čo najkratším predstavcom. Užívateľov poteší najmä klasický závitový BSA domček pre čo najľahší servis. Vpredu nájdete vidlicu RockShox Yari so zdvihom 170 mm, na poste tlmiča model Monarch Plus R. Spoľahlivú kontrolu aj v dlhých zjazdoch poskytujú brzdy SRAM Level T, prevodový systém patrí rovnako pod značku SRAM v prevedení NX. Nechýba teleskopická sedlovka OnOff Pija, ďalšie doplnky patria pod samotný Mondraker. Cena sa pohybuje okolo 3 700 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.


Rocky Mountain Altitude Alloy 50

Bicykel, ktorý vás prekvapí svojou univerzálnosťou – so svojím zdvihom a konštrukciou sa hodí ako pre náročný trail, rovnako na celodenné all-mountain a zvládne s prehľadom aj enduro. Tomu napomáha geometria s položenou hlavou, dlhou hornou rámovou trubkou a krátkou zadnou stavbou. Zdvih 150 mm na 27,5-palcových kolesách a odolný hliníkový rám tvoria základné črty tohto univerzála pre každý terén. Vidlica FOX 36 Float s tlmeín Grip umožňuje široké prispôsobenie, rovnako ako tlmič Float DPS Evol – oboje z radu Performance. Brzdy sú od Shimano v prevedení SLX s kotúčmi o priemere 180 mm, rovnako ako prevodový systém 1x11. Široké ráfiky SUN Duroc 30 sú obuté do plášťov Maxxis Minion DHF a DHRII. Nechýba teleskopická sedlovka FOX Transfer. Cena sa pohybuje okolo 3 800 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.


Ak vás niektorý model zaujal, prípadne sa chcete pozrieť na tie ďalšie, navštívte prosím stránky jednotlivých výrobcov/dovozcov.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Celoodpružené bicykle do 3 000 € - k šťastiu stačí málo PR článok

Celoodpružené bicykle do 3 000 € - k šťastiu stačí málo

Pre začiatky v náročnejšom teréne netreba hneď čo najviac „nadupaný“ stroj. Osloviť dokážu aj lacnejšie modely do 3 000 €.
XC bicykle - stvorené na maratóny PR článok

XC bicykle - stvorené na maratóny

Ak máš na pretekoch tie najvyššie ambície, treba mať natrénované. Ruku k dielu dokáže priložiť aj poriadny bicykel.
Unboxing: BMC Fourstroke LT ONE – nenásytný maratónec

Unboxing: BMC Fourstroke LT ONE – nenásytný maratónec

Hľadáš nekompromisný bicykel do prichádzajúcej maratónskej sezóny, s ktorým si užiješ výlet hrebeňom aj moderné cross-country trate? Máme pre teba skvelý tip.
keyboard_arrow_up