Cestné bicykle v kategórii do 1 400 € - skutočne kvalitný základ

Zlákala vás cestná cyklistika, ale nechcete investovať zbytočne veľa? Pozrite si niektoré modely vhodné pre začiatočníkov, ale aj pokročilých tréningových nadšencov.

Všeobecná popularita cyklistiky narastá a všade vidieť množstvo nových tvárí. Cestná cyklistika láka aj mnohých skúsených MTB jazdcov ako výborný doplnok ich tréningu. Možno aj vy rozmýšľate nad kúpou cestného bicykla, a preto sme si pre vás pripravili výber cenovo dostupných modelov od viacerých výrobcov. Základom radosti z jazdy je dostatočný komfort, ktorý vám dovolí vydržať v sedle čo najdlhšie a vychutnať si pribúdajúce kilometre. Pritom nie je nutné investovať horibilnú sumu, aby ste si jazdu na ceste mohli dostatočne užiť a tieto bicykle budú spoľahlivo slúžiť aj pri každodennom jazdení a tréningu.

Corratec Dolomiti Tiagra

Bicykel, ktorý je postavený na hliníkovom ráme s karbónovou vidlicou Pro Control Fork. V kombinácii s uvoľnenou geometriou predstavuje dokonalého partnera pre výlety na cestách. Osadený je kompletnou mechanickou 10-rýchlostnou sadou Shimano Tiagra. Prevodníky sú kompaktné s rozsahom 50/34 zubov a kazetou 11 až 32 zubov. V zjazdoch sa o bezpečnosť postarajú brzdy Tektro R340 Front. Kolesá sa skladajú z ráfikov Mach1 Race Attack 3.0 a obuté sú do plášťov Continental Ultra Sport II so šírkou 25 mm. Rad Dolomiti od nemeckej značky Corratec otvára dvere do sveta cestnej cyklistiky. Cena modelu sa pohybuje okolo 1 099 € a viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


Lapierre Audacio 500 CP

Vstupný model do sveta cestnej cyklistiky od značky Lapierre, inšpirovaný modelom vyššej triedy Sensium a postavený na ráme z odľahčenej hliníkovej zliatiny Supreme 5. Rám účinne tlmí vibrácie vďaka zahnutej hornej rámovej trubke a sedlových vzpier. Redizajnovaná karbónová vidlica umožňujúca použitie plášťov šírky 700x25C, mäkšia omotávka a starostlivo vybrané komponenty, sú zárukou kvalitného výkonu za priaznivú cenu. Brzdenie aj radenie sú pod taktovkou Shimano, konkrétne sa jedná o 11-rýchlostnú sadu s rozsahom 11-32 zubov a brzdy Shimano BR-R561. Kolesá Mavic Open Elite sú obuté do plášťov Continental Ultra Sport 2 SL so šírkou 25 mm. Cena tohto modelu sa pohybuje okolo 1 299 € a viac informácií nájdete na tomto odkaze.


Ghost Nivolet 2.8

Komfortný a vytrvalostný “športovec”, ktorý hltá kilometre s príjemnou geometriou a vyladenými komponentami. Okrem rámu z hliníkovej zliatiny sú v rade Nivolet dostupné aj verzie v “Light Carbon” alebo “Ultra Light Carbon” prevedení. Väčšina komponentov pochádza z dielne Shimano, vrátane kazety CS-HG500 s rozsahom 11-28 zubov. Brzdenie je v réžii Shimano Tiagra BR-4700 a bowdeny sú vedené v špeciálne navrhnutej dolnej rámovej trubke. Kolesá FSA Vision Team sú obuté do plášťov Schwalbe Lugano Silver so šírkou 25 mm. Riadítka, sedlovka a predstavec sú z dielne Ground Fiftyone a sedlo je Selle Italia X-Base. Tento model rozhodne zaujme čistými líniami a uspokojí potreby nielen nováčikov na ceste, ale aj skúsenejších “hobby” jazdcov. Jeho cena sa pohybuje okolo 929 € a viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


Felt FR40

Cestný bicykel z dielne Felt, dostupný v dvoch farebných prevedeniach, postavený na kvalitnom hliníkovom ráme s karbónovou vidlicou. Optimalizovaná geometria umožňuje presné ovládanie a komfort, pohon Shimano Tiagra zase zabezpečí spoľahlivé radenie a kvalitu jazdy. Osadenie tvorí 10-rýchlostná kazeta Shimano s rozsahom 12-28 zubov a kľuky Shimano Tiagra s kompaktnými prevodníkmi 50/34. Brzdy sú rovnako v réžii Shimano Tiagra, kolesá z dielne Felt sú obuté do plášťov Schwalbe Lugano K-Guard so šírkou 25 mm. Predstavec, riadítka, sedlovka a sedlo tiež nesú menovku Felt. FR40 je ideálnou voľbou pre pohodové víkendové jazdenie a tiež občasný boj na pretekoch. Cena tohto modelu sa pohybuje okolo 1 260 € a viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


Canyon ENDURACE CF 7.0

Model CF 7.0 je vyrobený zo špeciálne vrstveného karbónového vlákna, ktoré sa v porovnaní s hliníkom vyznačuje odlišnou kvalitou jazdy. Hlavnou devízou je komfort a nízka hmotnosť, čo oceníte najmä, ak trávite v sedle dlhší čas. Štíhle sedlové vzpery a sedlová trubka Maximus pomáhajú tlmiť otrasy, zatiaľ čo asymetrické sedlové vzpery zaručujú pevnosť a citlivosť zadného trojuholníka. Bicykel má rozumnú špecifikáciu zahŕňajúcu kvalitnú, no zároveň cenovo dostupnú 11-rýchlostnú sadu Shimano 105. V zjazdoch sa o bezpečnosť postarajú brzdy z dielne Shimano. Kolesá Mavic Aksium sú obuté do plášťov Continental Grand Prix SL v šírke 25 mm. Jeho cena sa pohybuje okolo 1 399 € a viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


Marin Argenta Comp

Komfortná geometria vytrvalostného vzhľadu predurčuje tento model na pohodlné víkendové jazdenie alebo dochádzanie do práce, ale nestratí sa ani na amatérskych pretekoch. Jeho základ tvorí hliníkový rám a karbónová vidlica. Majiteľ tohto cestného bicykla bude svoje kilometre zbierať na kolesách Marin s plášťami Schwalbe Lugano s pohodlnou šírkou 25 mm. V zjazdoch ho podržia brzdy Tektro Dual Pivot, o dostatočný rozsah prevodov sa starajú kľuky Shimano R345 s kompaktnými prevodníkmi 50/34 a kazeta s rozsahom 11-30 zubov. Riadítka, predstavec, sedlo aj sedlovka sú z dielne Marin. Cena modelu Argenta Comp sa pohybuje okolo 900 € a viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


Cannondale Synapse Disc Tiagra

Ideálny model pre tých, ktorí začínajú na ceste a hľadajú rovnováhu medzi komfortnou jazdou, výkonom a všestrannosťou. Geometria S.E.R.G. (Synapse Endurance Race Geometry), ktorá je ideálnym kompromisom medzi športovým posedom a vzpriameným komfortom, otvára bránu k dlhým a pohodlným výjazdom. Základ tvorí rám z hliníkovej zliatiny a karbónová vidlica. Bicykel je osadený kompletnou mechanickou 10-rýchlostnou sadou Shimano Tiagra. Prevodníky sú kompaktné s rozsahom 50/34 zubov, kazeta má rozsah 12 až 30 zubov. Ráfiky RD obúvajú plášte Schwalbe Lugano so šírkou 25 mm. Brzdy sú kotúčové, a to Promax Render R so 160 mm kotúčom vpredu a 140 mm vzadu. Riadítka, sedlo, sedlovka a predstavec nesú menovku Cannondale. Cena sa pohybuje okolo 1 260 € a viac informácií nájdete na tomto odkaze.


Kellys ARC 50

“Cesťák” z produkcie Kellys má optimalizovanú geometriu rámu z ľahkej hliníkovej zliatiny, ktorá spolu s karbónovou vidlicou zaručuje dobré ovládanie a stabilitu aj pri vysokej rýchlosti. Výkonné kotúčové brzdy Shimano so 160 mm rotormi zaručujú kvalitný výkon a nízke nároky na údržbu. Bicykel má osvedčenú sadu Shimano 105 (2x11), ktorá nesklame ani náročnejších jazdcov vďaka precíznosti radenia. Pozornosť si zaslúži karbónová vidlica, ktorá vďaka aero optimalizácii zaisťuje minimálny odpor, a pritom potrebnú presnosť riadenia. Ráfiky z dielne Kellys sú obuté do plášťov Schwalbe Lugano so šírkou 25 mm. Cena tohto modelu sa pohybuje okolo 999 € a viac informácií nájdete na tomto odkaze.


Ak vás niektorý model zaujal, prípadne sa chcete pozrieť na tie ďalšie, navštívte prosím stránky jednotlivých výrobcov/dovozcov.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Superior X-ROAD Team Issue – poctivý kus cestárčiny z rodiska Tatry

Superior X-ROAD Team Issue – poctivý kus cestárčiny z rodiska Tatry

Každý, kto začne s cyklistikou, sa po pár rokoch začne obzerať po serióznejšom stroji. Prečo si práve X-ROAD získal moje srdce?
Vyber si svoj cestný alebo gravel bicykel PR článok

Vyber si svoj cestný alebo gravel bicykel

V našom eshope nájdeš viac ako 250 bicyklov zameraných na jazdu po asfaltových, spevnených, či poľných a štrkových cestách. Pozri si menší redakčný výber z našej ponuky.
Pinarello séria X a nová Dogma X - to najlepšie na dlhú jazdu PR článok

Pinarello séria X a nová Dogma X - to najlepšie na dlhú jazdu

Nové modely od Pinarella s označením X sú na svete a ich hlavná prednosť je pohodlnejší posed a komfort. A ešte aj dobre vyzerajú.
keyboard_arrow_up