Téma prevodov vždy závisí na preferenciách jazdca, a preto je tu množstvo názorov. Má sa ale začiatočník niečoho vyslovene obávať, prípadne s čím treba počítať?


Pustiť sa do témy ohľadom počtu prevodov vždy zaváňa “rozmanitou” debatou, pretože je to vec, ktorá súvisí s viacerými faktormi ako je kondícia, kde človek jazdí a čo od biku očakáva. Lenka je ale výborný príklad skutočného začiatočníka/hobby jazdca a práve značnú časť tejto sezóny jazdila na sade Sram NX Eagle - čo bola zároveň jej prvá skúsenosť s jednoplackou. Absolvovali sme množstvo výletov, či už doma ale napr. aj v Dolomitoch. Videjko sme spravili v podstate tesne pred tým, než prišiel na pomoc ebike. A to z dôvodov, ktoré sme si priblížili nižšie .


Napadlo ma teda dať dokopy môj pohľad na jednoprevodník z pozície skúsenejšieho a rovnako vám Lenka predstaví vlastné skúsenosti. O tom si môžete prečítať podrobnejšie aj v jej článku.

Ešte upresním, čo mám na mysli pod tým, keď poviem začiatočník - kam primárne video smeruje. Je to človek, ktorý sa vozí pre radosť, nemá pojem o kadencii, odstupňovaní alebo rozsahu. Chce sa zatiaľ jednoducho voziť a neriešiť…

Ak sa bavíme o nasadení pre náročných, o pretekoch a veciach, ktoré s tým súvisia, stále si stojím za svojimi názormi a tie nájdete v tomto článku - a bol písaný ešte pred tým ako ku mne prišiel 12 rýchlostný Sram Eagle .

Ak sa vám video páčilo, pozrite sa aj na ďalšie v našom playliste a nezabudnite nás podporiť svojím odberom.
report_problem Našiel si v texte chybu?
Imroman 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné videá

Video: Odpovede na vaše časté otázky – komponenty, výbava, preferencie

Video: Odpovede na vaše časté otázky – komponenty, výbava, preferencie

Neraz ste mi písali otázky ohľadom preferencie komponentov či nastavenia bicykla. Tak som tie najčastejšie dal dokopy a skúsim na ne odpovedať.
SRAM a Shimano – môže sa mixovať a čo tým získame?

SRAM a Shimano – môže sa mixovať a čo tým získame?

Je možné medzi sebou MTB sady mixovať a prečo by ste to vlastne robili? Na to skúsim odpovedať na základe vlastných skúseností.
Video: Triky, skryté funkcie a vychytávky - elektronické radenie SRAM eTap AXS

Video: Triky, skryté funkcie a vychytávky - elektronické radenie SRAM eTap AXS

Ani majitelia elektronického radenia SRAM často nepoznajú všetky skryté funkcie a vlastnosti cestných, gravel a MTB sád s prívlastkom eTap AXS.
keyboard_arrow_up