Okuliare - nezabudnite chrániť svoj zrak

Do povinnej výbavy každého cyklistu by mali patriť okuliare a dnes vám prinášame niekoľko typov.

Je jedno či holdujete viac cyklistickému štýlu, alebo skôr preferujete uviverzálnejšie prevedenie. V ponuke výrobcov sa nájdu rôzne modely a máme naozaj široké možnosti. Dôležité je, aby okuliare pevne sedeli, a to aj pri jazde a nijako neobmedzovali. Len tak ich budete nosiť, čo je podmienkou, aby plnili ochrannú funkciu.

Najväčším rozdielom oproti „civilným“ verziám je práve dobré usadenie, špecifické filtre a technológie pre dynamický pohyb.

Uvex Sportstyle 803 v


Do kategórie okuliarov pre náročných spadá model od značky Uvex s minimalistickým rámikom a veľmi nízkou hmotnosťou. Nechýbajú im sklá Variomatic, ktoré sa prispôsobujú svetelným podmienkam v rozsahu 1-3, či Supravision technológia proti zahmlievaniu a skresleniu. Nosník aj nožičky sú plne nastaviteľné a okuliare sa ľahko prispôsobia rôznym typom tváre. Cena sa pohybuje okolo 126 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.


Alpina Twist Four Shield VL+


Zdokonalenie samostmavovacích skiel Varioflex u okuliarov Alpina označuje nenápadné "plus" a znamená kombináciu dvoch technológii: automatického tónovania skiel Varioflex podľa intenzity slnečného svetla a FogStop mechanizmu proti zahmlievaniu. Rozdiel v zmene farby skiel Varioflex je cca 20%, čo je ideálne z hľadiska minimalizácia rozdielov pri rýchlom prechode tma/svetlo. Cena sa pohybuje okolo 106 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.


BBB BSG-57 Avenger


Výrazný „futuristický“ dizajn zdobí okuliare od BBB, ktoré poskytnú vďaka väčším sklám výbornú ochranu. Navyše ich výhodou je veľmi rýchla a jednoduchá výmena, vďaka čomu sa ľahko prispôsobíte rôznym podmienkam. Sklá sú vyrobené z polykarbonátu, rámik tvorí Grilamid. Nechýba nastaviteľný nosník a tiež nožičky s pogumovaním. Sú dodávané s čírymi a žltými sklami, pričom cena sa pohybuje okolo 49,95 €. Viac sa dozviete na tomto odkaze.


Cratoni RAW


Vysokú mieru ochrany a civilnejší vzhľad v sebe kombinuje model RAW od Cratoni. Okuliare majú vďaka konštrukcii vysokú odolnosť a znesú aj tvrdé zaobchádzanie. Úroveň ochrany na hodnote 3 je dostatočná aj pre poriadne slnečné dni, pričom sa stále dajú veľmi dobre využiť aj keď je trochu pod mrakom a tieň. Sú dostupné vo viacerých farebných prevedeniach a cena sa pohybuje okolo 40 €. Viac sa dozviete na tomto odkaze.


Altitude Ultimate


Francúzsky špecialista na okuliare vytvoril pri modeli Ultimate unikátny dizajn, ktorý charakterizuje ľahkosť, maximálne odvetranie a stabilita, pričom je zachovaná ľahká výmena skiel. Ich výmenou môžeme vytvoriť okuliare fotochromatické, či polarizačné, no tento konkrétny model v sebe kombinuje oboje, čo vytvára unikátne vlastnosti. Nechýba viacero farebných prevedení pričom cena sa pohybuje okolo 129.90 €. Viac sa dozviete na tomto odkaze.


Bianchi Sparviero 2


Pre milovníkov talianskej značky je v ponuke široká škála príslušenstva a doplnkov, kam patria aj tieto okuliare v tradičnom „celeste“ dizajne. Pritom im nechýba výrazný športový tvar s minimom rušivých elementov pre ničím nerušený pohľad. Grilamid TR90 je odolný a trvácny, sklá majú filter kategórie 3. Nechýba im nastaviteľný nosník a nožičky. Cena sa pohybuje okolo 35 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.


HQBC QX2


Rám okuliarov v agresívnom dizajne je vyrobený z pevného, ale zároveň pružného materiálu TR90 so vsadenými polykarbonátovými šošovkami značky ZEISS s farebným zrkadlovým efektom. Šošovky sú odvetrané aj miniatúrnymi otvormi proti zahmlievaniu. Nosový mostík šírky 20 mm má nastaviteľné opierky nosa z protišmykového materiálu MEGOL a dá sa ľahko prispôsobiť väčšine tvárí. Cena sa pohybuje okolo 99 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Pre kompletné informácie o produktoch, prosím navštívte stránky jednotlivých výrobcov/dovozcov.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Okuliare - chráňte si zrak bez ohľadu na jazdecký štýl PR článok

Okuliare - chráňte si zrak bez ohľadu na jazdecký štýl

Okrem tepla prichádza s letom a slnkom takmer „nutnosť" nosiť okuliare. Zrak si treba chrániť a ak váhate, ktoré sú tie pravé, pomôcť môže náš menší výber.
Test: ALPINA Sonic HR QV – Rolls Royce medzi okuliarmi

Test: ALPINA Sonic HR QV – Rolls Royce medzi okuliarmi

„Ako chceš testovať okuliare?“ „Ešte neviem. Veď uvidím…“ To, či som naozaj uvidel, ako a čo som uvidel, si môžete prečítať v teste okuliarov od výrobcu Alpina.
Tuning bicykla - keď všetko ostatné už máme PR článok

Tuning bicykla - keď všetko ostatné už máme

Bicykel nie je iba dopravný prostriedok. Je to vášeň, relax, sloboda či únik z reality a zaslúži si „hýčkanie a opateru“. Napríklad v podobe prémiových komponentov.
keyboard_arrow_up