CRAFT – univerzálna spodná vrstva na všetko neexistuje

Oblečenie, ktoré je priamo v kontakte s telom, hrá doslova klúčovú úlohu pri komforte počas väčšiny pohybových aktivít. Lenže pri cyklistike sa to ešte výrazne komplikuje. Ako teda vybrať tú správnu?

Pri jazdení vonku sa ale stretávame s výrazným vplyvom poveternostných podmienok a rovnako častým striedaním intenzity. Hore kopcom sa výkon výrazne zvyšuje, čo má za následok nadmerné potenie, naopak v zjazde potrebujeme, aby sme si nahromadené teplo dokázali udržať a zbytočne neprechladli. Ak práve nejdeme hore kopcom, alebo neletíme v zjazde, nepríjemnosti spôsobí vietor. To všetko sa ešte výrazne skomplikuje v prechodnom a zimnom období, kedy je potrebné rozdiely brať do úvahy ešte o niečo viac a poriadne rozmýšľať o vhodnom oblečení. Výsledkom je fakt, že len veľmi ťažko pokryjeme jednou spodnou vrstvou všetky podmienky a stupne intenzity. Dôležité je vedieť si vybrať tú správnu, pre svoje potreby a štýly jazdenia.

CRAFT Scampolo Mesh Superlight – kým je horúco

Počas horúcich dní a pri vysokej intenzite je dôležité klásť dôraz na maximálne odvetranie a to platí aj pre spodnú vrstvu. Výborne sa hodí aj ako základ pod dres napríklad počas pretekov, kedy zo seba dávame maximum. Viac sa dozviete v samostatnom teste.


CRAFT Cool Intensity – chladnejšie letné dni a prechodné obdobie

Prechodné obdobie, akým je jeseň alebo jar, kladú veľmi špecifické požiadavky, pretože nie je ani zima, no už ani výrazné teplo. Práve podcenenie týchto výrazných rozdielov veľmi často vedie k nepríjemným pocitom pri jazde, alebo ešte horšie k prechladnutiu. Práve Cool Intensity je vhodná univerzálna voľba pre dni, kedy si chcete dať do tela, no vonku už nepanujú horúčavy.Viac si môžete prečítať teste.


CRAFT Active Intensity – keď ešte nie je úplná zima
Jeseň a zimné obdobie sa blíži a možno hľadáte vhodnú vrstvu pod bundu, keď ešte nie je veľká zima a nepríjemnosti robí hlavne studený vietor. Nechcete niečo, v čom vám nebude zbytočne teplo ale stále sa chcete cítiť komfortne, ak intenzita klesne. Práve tu svoje uplatnenie nájde Active Intensity a všetko sa dočítate v teste


CRAFT Active Extreme – kto povedal, že v zime si nemôžete dať poriadne do tela

Ani príchod zimy neznamená, že sa máte hýbať len v miernej intenzite, aby ste sa náhodou nespotili a neprechladli. Ak prádlo Active Extreme skombinujete s vhodným funkčným oblečením, máte výzbroj pre chladné dni, kedy chcete skutočne zabrať. Rovnako bude výborné aj na beh, či vysoko intenzívnu turistiku. Všetko podstatné nájdete v teste.


CRAFT Warm Intensity – skutočný zimný špeciál

Zima je ideálne obdobie, kedy sa buduje vytrvalosť, s čím súvisí aj jeden podstatný fakt – vonku nevydržíte dlho, ak vám bude poriadna „kosa“. Základom je spodná vrstva, ktorá odvedie prebytočnú vlhkosť a pritom dokáže udržať teplo aj vtedy, ak zastavíte, alebo vás čaká dlhší zjazd. Taktiež sa môže stať výborným základom zimnej garderóby pre outdoorové aktivity v extrémne chladných podmienkach. Viac sa dočítate priamo v teste.


Viaceré postrehy zo samotných testov nájdete aj vo videu nižšie.


Selektor – ak si neviete vybrať

Pri spodnom prádle budete ťažko hľadať také, ktorým pokryjete všetky aktivity počas celého roku. Dôležité je zamerať sa na to, kde a v akej intenzite sa plánujete pohybovať a podľa toho si postupne doplniť výbavu. Pri výbere vo veľkej miere rozhoduje, ako sa budete cítiť, a práve komfort je základ úspechu, aby vás cyklistika a ďalšie aktivity bavili počas celého roku. Pre zjednodušenie výberu ponúka špecialista CRAFT aj jeden šikovný doplnok – online selektor. Vďaka nemu bude výber ešte o niečo jednoduchší a privedie vás presne k vhodným modelom. Jediné, čo ostáva, je pustiť sa do práce a poriadne si ju užiť...


Kompletné informácie o ponuke sa dozviete aj na domovskej stránke značky CRAFT
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Test: Zimný dres a nohavice Isadore Signature - výborný strih a vlastnosti

Test: Zimný dres a nohavice Isadore Signature - výborný strih a vlastnosti

Nešlo mi do hlavy, prečo chodia cyklisti v oblečení Isadore tak naľahko. Aby som to mohol vyskúšal aj na sebe, najprv som musel pochopiť ich tabuľku veľkostí.
Test: Santini Plush a Totum - od jari až po jeseň

Test: Santini Plush a Totum - od jari až po jeseň

Mať doma naozaj kvalitné krátke nohavice je snom každého cyklistu „diaľkoplaza“. Čo však s nimi, keď sa ochladí?
Test: Termobielizeň s krátkym rukávom Sportful -  prekvapivo užitočná

Test: Termobielizeň s krátkym rukávom Sportful - prekvapivo užitočná

Prečo je teplá spodná vrstva s krátkym rukávom výborný pomocník a ako si vybrať z ponuky viacerých modelov značky Sportful?
keyboard_arrow_up