Canyon MTB kolekcia 2018 – stačí si len zvoliť jazdecký štýl

Ťažko budete v ponuke značky hľadať medzeru, Canyon je v sezóne 2018 pripravený v podstate na všetko.

Nemecký Canyon sa radí do úzkej skupiny značiek s bohatým vlastným vývojom, čo sa odráža na množstve použitých technológií, vlastných riešení a v neposlednom rade aj komponentov pre konkrétne zameranie. To platí v podstate pre všetky kategórie, ktoré si dnes predstavíme. Medzi nimi nechýbajú ani špeciálne dámske modely, či bicykle pre najmenších.

Hardail – od XC až po expedície

Začať by sa malo od toho najjednoduchšieho, a tým sú športové hardtaily. Ako sa hovorí, v jednoduchosti je krása a platí to aj v prípade Canyon-u. Na vrchole nájdete modelový rad Exceed, určený pre tie najťažšie maratónske a XC trate alebo v prípade, že nechcete žiaden kompromis. Tam vládne označenie rámov s prívlastkom CF SLX. Tie využívajú karbón s najlepším pomerom hmotnosti a tuhosti, vďaka čomu váži tento rám vo veľkosti M iba 870 g. Na týchto modeloch uvidíte aj jazdcov tímu Canyon Topeak na čele s majstrom sveta v maratóne – Albanom Lakatom. Základom sú 29-palcové kolesá, no pri žensky ladených modeloch nájdete aj veľkosť XS ako 27,5.


Exceed CF SLX 9.0 Pro Race LTD

Modely Exceed bez prívlastku SLX ponúkajú len nepatrne vyššie hmotnosť, no na druhej strane výborný pomer ceny a ponúkaných vlastností. DMOC je 6 299 €.


Exceed CF SL 6.0

Trochu viac univerzálne sú ladené hliníkové hardtaily Grand Canyon AL. Stále dostatočne ľahké pre rýchlu športovú jazdu a rovnako vybavené odolnými a spoľahlivými komponentami. Verzie s prívlastkom SLX sú opäť o niečo ľahšie. DMOC je 1 999 €.


Grand Canyon AL SLX 9.0

DMOC je 1 699 €.


Grand Canyon AL 6.0

DMOC je 999 €.


Všetkých prieskumníkov a milovníkov zimy, snehu alebo neznámeho terénu, nadchnú modely Dude – najmä ich karbónový rám, ktorý výrazne uberá na hmotnosti týchto fatbikov.


Dude CF 8.0

DMOC je 1 899 €.


Celoodpružený segment – pre každý jazdecký štýl

U celoodpružených bikov nájdete opäť širokú ponuku, no ak máte v pláne hlavne rýchle výjazdy, maratóny alebo náročné XC preteky, upriamte pozornosť na 29-palcový Lux. V podstate druhá zbraň tímu Canyon Topeak pre náročnejší terén, kde HT už nestačí. Celokarbónový rám ponúka zdvih 100 mm a v zadnej stavbe nenájdete žiadne čapy – tie nahradila pružnosť karbónu. Odpruženie na vidlici aj tlmiči je ovládané spoločnou hydraulickou páčkou, takže behom sekundy máte k dispozícii v podstate kompletne pevný bike pre dlhé stúpania či presuny.

Lux CF 7.0 Pro Race

DMOC je 2 999 €.


Výkonný a všestranný univerzál – stručná charakteristika modelového radu Neuron. Výborný pre celodennú zábavu na obľúbených trailoch alebo v horách. Dve verzie rámu so zdvihom 120 mm (27.5") alebo 110 mm (29"), ponúkajú optimálne vlastnosti pre väčšinu terénov. Jeho hliníkový rám je dostatočne ľahký a zároveň odolný. Jednoducho, bike na každý deň. Pri rámoch vo veľkostiach XS a S nájdete 27,5-palcové kolesá, pri väčších rámoch dostali prednosť 29-palcové.


Neuron AL 8.0

DMOC je 2 499 € a viac informácií nájdete na tomto odkaze.


Ideálnou kategóriou pre vynovený Spectral je najmä čím ďalej populárnejšie all-mountain. Teda, jazdenie v horách s vyhľadávaním náročných trailov smerom nadol. Je preto potrebný ľahký, a pritom odolný koncept. Najmä karbónové modely túto myšlienku dokonale napĺňajú a najvyšší variant na 27,5-palcových kolesách a zdvihom 150 mm váži len okolo 12,6 kg vo veľkosti M.


Spectral CF 9.0 SL

DMOC je 4 999 €.


Ďalšou možnosťou je kombinácia karbónového predného trojuholníka a hliníkovej zadnej stavby alebo komplet hliníkového prevedenia. Jazdné vlastnosti zostávajú stále zachované, rovnako ako veľmi priaznivá hmotnosť na svoju kategóriou – cena pritom ide výrazne nadol.

Spectral CF 8.0

DMOC je 2 999 €.


Spectral AL 6.0

DMOC je 2 499 €.


Najmä technológia Shapeshifter robí z modelu Strive enduro pre náročných - systém zmeny geometrie za jazdy poskytuje dva rôzne módy, charakter odpruženia a zdvih. Vďaka tomu Strive stúpa s vysokou efektivitou podobnou nízkozdvihovým trailbikom, ale nadol sa mení takmer na zjazdový špeciál. Pritom sa zdvih mení od 130 mm po 160 mm – aj to je dôvod, prečo na ňom viac ako úspešne jazdia členovia Canyon Factory Enduro Teamu. Navyše je možné vyberať z karbónových alebo hliníkových prevedení.


Strive CF 8.0

DMOC je 3 999 €.


Strive AL 6.0

DMOC je 2 799 €.


Sekcia s označením Gravity posúva zdvihy ešte o niečo vyššie a hodí sa najmä pre milovníkov freeridu alebo zjazdu, kde dominujú poriadne skoky a vysoká rýchlosť. Práve 175 mm zdvih radí Torque k zástupcom freeridu, ale jeho použitie je oveľa širšie – kinematika zadnej stavby je odvodená od zjazdového modelu Sender a bike znesie skutočne najťažšie terény, vrátane skokov. Najnáročnejších poteší najmä karbónové prevedenie rámu, ktoré posúva hmotnosť nižšie bez obmedzenia tuhosti alebo odolnosti.


Torque CF 9.0

DMOC je 3 999 €.


Torque AL 5.0

DMOC je 2 199 € a viac informácií nájdete na tomto odkaze.


Sender je už čistokrvný „zjazďák“ pre tých, ktorí to v tejto disciplíne myslia naozaj vážne. Overený na tratiach svetového pohára tými najlepšími, s vyladenou kinematikou pre vysokú rýchlosť a tvrdé dopady. Navyše, v karbóne sa jedná naozaj o stroj, kde sa už nie je na čo vyhovárať. Na modeloch Torque a Sender nájdete aj vlastnú radu extra odolných komponentov G5.


Sender CF 8.0

DMOC je 3 999 €.



Špeciály pre dámy

Pri modeloch Canyon nájdete vo väčšine prípadov aj špeciálne upravené bicykle pre nežné pohlavie s prívlastkom WMN. Nedávno boli predstavené novinky Spectral a Grand Canoyn, ktoré boli vytvorené kompletne od základov pre náročné „bikerky“. Geometria a všetky kľúčové prvky vychádzali z hĺbkovej analýzy dát viac než 68 000 záznamov. Výsledkom je trailbike Spectral so zdvihom 150 mm a univerzálne ladený hardtail Grand Canyon s výraznými terénnymi chúťkami – všetky v špecifických dámskych veľkostiach, vrátane XXS. Pri prvom menovanom môžu dámy vyberať medzi hliníkovým a karbónovým rámom.


Spectral WMN CF 7.0

DMOC je 2 999 € a viac informácií nájdete na tomto odkaze.


Grand Canyon WMN AL SLX 9.0 Trail

DMOC je 1 999 €.


Pre najmenších

Myslelo sa aj na tých najmenších bikerov, pre ktorých je pripravené viacero modelov v rôznych priemeroch kolies – od 16, cez 20 až po 24-palcové. Ambicióznych mladých pretekárov zaujme model Exceed CF 24 postavený na karbónovom ráme s vyladenou vidlicou, ktorý sa môže rovno postaviť na štartovú čiaru.

Exceed CF 24

DMOC je 899 €.


To bol skutočne stručný prierez MTB ponuky nemeckého cyklistikého giganta. Ak vás zaujímajú kompletné špecifikácie, detaily geometrie alebo množstvo ďalších modelov, navštívte domovskú stránku Canyon.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

BULLS 2024 - nemecká kvalita v priaznivej cene PR článok

BULLS 2024 - nemecká kvalita v priaznivej cene

Dnes sa pozrieme na nemeckú značku BULLS, ktorá je menej známa v našich končinách, ale rozhodne má potenciál zaujať.
Od základu: Celoodpružený vs. hardtail MTB – rozdiely a benefity

Od základu: Celoodpružený vs. hardtail MTB – rozdiely a benefity

Dva rôzne svety, dva rozdielne princípy, dva odlišné pocity z jazdy, ale jedna rovnaká zábava. Aké sú rozdiely medzi pevným a celoodpruženým rámom bicykla?
XC bicykle - stvorené na maratóny PR článok

XC bicykle - stvorené na maratóny

Ak máš na pretekoch tie najvyššie ambície, treba mať natrénované. Ruku k dielu dokáže priložiť aj poriadny bicykel.
keyboard_arrow_up