Hurá na bicykle

Aj vy sa už tešíte, že pomaly, ale isto je tu jar? Jarné počasie je ako stvorené na prechádzky, pohybové aktivity a pochopiteľne i jazdu na bicykli.

Ak ste si dali predsavzatie, že sa začnete v tomto roku viac hýbať, neváhajte a zadovážte si horský alebo crossový bicykel, keďže práve bicyklovanie je skvelou a zároveň zábavnou fyzickou aktivitou, vďaka ktorej môžete zlepšiť fyzické i psychické zdravie, schudnúť a posilniť svalstvo.


Horský alebo crossový bicykel?

Pred tým, ako navštívite predajňu či eshop a rozhodnete sa pre kúpu bicykla, je dôležité uvedomiť si, či bude pre vás vhodnejší horský alebo crossový bicykel. Je potrebné mať predstavu o tom, na akom teréne budete jazdiť, keďže práve od tohto faktu sa bude odvíjať vaša kúpa. Ak plánujete bicyklovať najmä na asfaltovej ceste, bude pre vás lepšou voľbou krosový bicykel, ktorý má ľahší rám, užšie plášte, väčší priemer kolies a iné pomery prevodov. Pokiaľ však chcete jazdiť nielen na asfalte a spevnenej ceste, ale tiež po horách či náročnejšom teréne, jednoznačne si zakúpte horský bicykel, ktorý má širšie plášte a geometriu rámu prispôsobenú inému štýlu jazdy. Existuje samozrejme veľa druhov horských bicyklov, pričom najobľúbenejšie sú odpružené, prípadne tie celoodpružené, ktoré sú zárukou komfortnej a rýchlej jazdy v podstate za akýchkoľvek podmienok.

Bicyklovanie si zamiluje celá rodina

Nie je žiadnym tajomstvom, že bicyklovanie predstavuje vhodnú pohybovú aktivitu, ktorú si zamiluje celá rodina, teda deti, dospelí, dokonca aj starí rodičia. Pokiaľ sa chcete udržať vo forme a tlačiť sa v preplnenej posilňovni nie je zrovna vaša šálka kávy, vytiahnite bicykle a vyrazte do prírody. Vďaka bicyklovaniu prečistíte myseľ, zbavíte sa depresií, otužíte telo i rodinné vzťahy. Nebojte sa trošku zaexperimentovať a vyskúšať adrenalínovú jazdu uprostred hôr, aj keď samozrejme, tento štýl jazdy nemusí byť vhodný pre každého.


Vyskúšajte zmeniť tempo

Ak ste sa konečne odhodlali vyraziť s celou rodinu na bicykle, nemusíte ísť po celý čas v tom istom tempe. To znamená, že chvíľu sa snažte ísť najrýchlejšie, ako viete a po dvoch či troch minútach pokojne spomaľte, vydýchajte sa, ale pozor, nezastavujte! Ak by ste čo i len na chvíľu zastavili, môžete rýchlo prechladnúť, dokonca riskujete poranenie v podobe natiahnutého svalu.

InSPORTline ako predajca športových potrieb a pomôcok na Slovensku, ponúka nielen predaj bicyklov, ale tiež vysokokvalitných doplnkov pre každého rekreačného i profesionálneho športovca, ktorý sa chce udržiavať aj naďalej v kondícií. Neváhajte a nakúpte cenovo výhodné produkty, ktoré vám pomôžu na ceste za zdravým telom. Veď život máme len jeden, tak ho prežime naplno.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

BULLS 2024 - nemecká kvalita v priaznivej cene PR článok

BULLS 2024 - nemecká kvalita v priaznivej cene

Dnes sa pozrieme na nemeckú značku BULLS, ktorá je menej známa v našich končinách, ale rozhodne má potenciál zaujať.
Od základu: Celoodpružený vs. hardtail MTB – rozdiely a benefity

Od základu: Celoodpružený vs. hardtail MTB – rozdiely a benefity

Dva rôzne svety, dva rozdielne princípy, dva odlišné pocity z jazdy, ale jedna rovnaká zábava. Aké sú rozdiely medzi pevným a celoodpruženým rámom bicykla?
Video: Svalovica po bicyklovaní - čo na ňu pomáha?

Video: Svalovica po bicyklovaní - čo na ňu pomáha?

Čo to je svalovica a ako sa jej vyhnúť alebo ju zmierniť? Čo hovorí odborný svet na masážny valec, pištoľ alebo lymfodrenážne nohavice?
keyboard_arrow_up