Bicyklovanie – šport, ktorý si zamiluje celá rodina

V dnešnej uponáhľanej dobe je stále väčšia potreba chrániť organizmus, udržiavať sa vo fyzickej i psychickej kondícií a posilňovať sa pred negatívnymi vplyvmi, ktoré žiaľ na nás číhajú z každej strany.

Nedostatok pohybu, nepravidelná strava či nedostatočný spánok sú len niektoré z dôvodov, ktoré spôsobujú mnohé zdravotné riziká, medzi ktoré patrí predovšetkým zvýšený tlak, častá únava, obezita, ba dokonca zhoršená koncentrácia. Ak trávite denno-denne niekoľko hodín za počítačom, pohyb na čerstvom vzduchu je pre vás viac než len nevyhnutný a práve preto by ste si naň mali nájsť čas aspoň hodinku denne. Práve bicyklovanie je ideálnym športom pre celú rodinu, vďaka ktorému môžete posúvať svoje hranice, upevňovať vzťahy s vašimi blízkymi a koniec koncov zmeniť životný štýl, ktorý vás postupne, ale isto ubíja.


Minimálne zaťaženie kĺbov

Vedeli ste o tom, že beh či turistika môžu poškodiť vaše kĺby? Samozrejme, že zdravotné problémy by sa dostavili pravdepodobne až vo vyššom veku, no nie je nič nezvyčajné, že aktívni športovci spozorujú časom zdravotné ťažkosti spojené s boľavými kĺbmi, ktoré dokážu poriadne skomplikovať život. Ak sa chcete tomu vyhnúť, ideálne je práve bicyklovanie, pretože jazda na bicykli je pre naše kĺby minimálnou záťažou a z tohto dôvodu je vhodná i pre obéznych ľudí.

Pravidelná jazda na bicykli pomáha znižovať tlak, účinne podporuje spaľovanie kalórií, podporuje správne držanie tela, ba dokonca pomáha eliminovať bolesť chrbtice. Denne by ste mali venovať aspoň pol hodinu až hodinu fyzickej aktivite, no verte tomu, že na bicykli strávite pokojne aj dvakrát toľko času, ako ste možno spočiatku plánovali, keďže bicyklovanie je pomerne nenáročný šport, vhodný dokonca aj pre seniorov.


Do hôr, či do mesta?

Samozrejme, že náročnosť cyklistiky je ovplyvnená terénom, ktorý zvolíte. Medzi najrozšírenejšiu kategóriu bicyklov patria horské modely, ktoré sú určené do náročnejších terénov, prevažne mimo cesty, ktoré môžu byť pokojne hrboľaté či kamenisté.

Na cesty sú najvhodnejšie cestné bicykle, ktorých konštrukcia je zameraná na aerodynamický športový posed a dokonalý prenos sily. Ich hmotnosť je najnižšia spomedzi ostatných typov bicyklov, čo má za následok vysokú rýchlosť, ktorú je na nich možné dosiahnuť. Aktuálne najpredávanejšie sú crossové a trekingové bicykle, ktoré sa vyznačujú univerzálnosťou použitia, a teda sú akýmsi kompromisom medzi ich horským a cestným kolegom.


Niet nad kvalitný bicykel od renomovaného predajcu

Ak hľadáte kvalitné bicykle na predaj, vyberte si významného slovenského výrobcu a predajcu fitness zariadení a športového tovaru i výrobkov pre voľný čas – spoločnosť inSPORTline. Ponúka rozšírenú 10-ročnú záruku, široký sortiment za výhodné ceny, bezplatnú profesionálnu montáž na vybrané produkty a poradenstvo na prvotriednej úrovni.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Novinky vo svete športovej elektroniky - Suunto Race hodinky a Suunto Wing slúchadlá PR článok

Novinky vo svete športovej elektroniky - Suunto Race hodinky a Suunto Wing slúchadlá

Hodinky určené pre tých, ktorých poháňa výkon a chuť pretekať? Nové Suunto Race s nabitými funkciami sú tu aj s prvými slúchadlami pre športovcov z fínskej produkcie.
Funkčné oblečenie z rastlín? Značka UYN a ich originálny prístup

Funkčné oblečenie z rastlín? Značka UYN a ich originálny prístup

Čisté merino je menej príjemné na pokožke, syntetika horšie odoláva baktériám a preto zapácha. Nastal čas na použitie vlákna z rastlín?
Suunto Race – osvedčené funkcie aj v nových farbách PR článok

Suunto Race – osvedčené funkcie aj v nových farbách

Pre tento rok Suunto rozširuje modely hodiniek Suunto Race o ďalšie tri farebné variácie. Nájdeme medzi nimi modely s titánovou aj nerezovou lunetou. Nechýba ani novinka pre milovníkov hudby počas tréningu.
keyboard_arrow_up