Bicykel – spoločník do práce i na dovolenku

Bicyklovanie patrí medzi jednu z najobľúbenejších pohybových aktivít, a to hneď z viacerých dôvodov. Ide o šport, ktorý je vhodný pre každú vekovú skupinu, keďže je len a len na vás, akú záťaž si zvolíte.

Nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí nájdeme množstvo nádherných cyklotrás, ktoré sú ako stvorené na spoznávanie nových a nepoznaných krás prírody. Vďaka tomu sa môžete aspoň na chvíľu odreagovať, načerpať novú energiu a zároveň posilniť svoje psychické i fyzické zdravie.

Na bicykli do práce? Jednoznačne áno!

Aj vás iritujú nekonečné dopravné zápchy cestou do práce? Chytáte sa za hlavu pri pohľade na ceny pohonných hmôt? V tom prípade je bicykel tou ideálnou voľbou, a to s takmer nulovými nákladmi na prevádzku. Všade sa môžete dostať rýchlo, veď samotná jazda vás nestojí absolútne nič. Stačí len šliapať do pedálov a zapojiť svaly, o ktorých ste možno doteraz ani len nevedeli. Lacné bicykle sú dôvodom, prečo obmedziť jazdu autom na minimum a spraviť konečne niečo pre svoje zdravie, no nie?


Zábava pre celú rodinu

Bicyklovanie predstavuje skvelú letnú aktivitu pre celú rodinu – pre mamičky, deti, oteckov, starých rodičov, ujov či tety. Dámske bicykle sa vyznačujú nízkou geometriou rámu, užšími riadítkami, pohodlným sedlom i ľahšími prevodmi. Pánske bicykle sú o niečo robustnejšie, avšak, oba typy bicyklov sa vyrábajú v rôznych štýloch i farebných kombináciách, pričom náležitú pozornosť je dôležité venovať tomu, či máte záujem o mestské, trekingové či horské bicykle.


Ideálny spoločník na dovolenku

Ako už bolo spomenuté, na Slovensku, ale i v zahraničí môžeme nájsť množstvo cyklotrás, ktoré ponúkajú rad zážitkov. Čo by ste povedali na výlet do Bystrickej doliny či Dolného Smokovca, kde sa môžete dostať práve na bicykli? Výhodou je, že môžete využiť tzv. cyklobus, ktorý dopraví na vami zvolené miesto nielen vás, ale aj váš bicykel. Druhou alternatívou je stojan, ktorý môžete pripevniť na váš automobil a jednoducho bicykle premiestniť presne tam, kde potrebujete. A to pokojne aj na dovolenku do Chorvátska!

inSPORTline patrí medzi najväčších slovenských predajcov fitness vybavenia, trenažérov a cvičebných doplnkov určených pre všetky vekové kategórie. Bohatú ponuku mestských, trekingových i horských bicyklov – pre mužov, ženy i deti, ale tiež ďalších doplnkov, ktoré by nemali chýbať žiadnemu cyklistovi, môžete nájsť na jednom mieste, a to za priaznivé ceny!
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Video: Svalovica po bicyklovaní - čo na ňu pomáha?

Video: Svalovica po bicyklovaní - čo na ňu pomáha?

Čo to je svalovica a ako sa jej vyhnúť alebo ju zmierniť? Čo hovorí odborný svet na masážny valec, pištoľ alebo lymfodrenážne nohavice?
Ako schudnúť – naše jednoduché a overené tipy

Ako schudnúť – naše jednoduché a overené tipy

Udržať si hmotnosť na uzde nie je výhoda len v rámci cyklistiky, ale aj v bežnom živote. A niekedy stačí pár jednoduchých zmien, ktoré spolu prinesú veľké výsledky.
Čo mi tréning dáva a čo si berie ako daň

Čo mi tréning dáva a čo si berie ako daň

Trénovanie nie je len o zlepšovaní fyzickej kondície. Skrýva sa za ním oveľa viac, než si vieme na prvý pohľad predstaviť a vo výsledku má vplyv v podstate na celý život. Aspoň u mňa.
keyboard_arrow_up