Jeseň ako stvorená na cyklovýlety – nezabudnite zobrať aj svoje deti

Cyklovýlety sú pre mnohých ľudí obľúbenou aktivitou, ktorú praktizujú pravidelne niekoľkokrát do roka. Mnohí nadšenci tohto športu sa do bicyklov natoľko zamilovali, že sa ich nevedia vzdať v žiadnom ročnom období.

Táto skupina ľudí vyťahuje bicykle pri každej príležitosti, kedy sa vydajú na menšou či väčšou vzdialenosť. Jeseň, ktorá k nám dorazila, je na daný druh športu ako stvorená, a ak tento prostriedok stále nemáte, je najlepší čas si ho zadovážiť. Okrem toho, že ho môžete využívať na cestu do práce alebo do obchodu, bude vašim spoločníkom aj vo voľnom čase strávenom s rodinou. Tak isto, ako obľubujú cyklovýlety dospelí, majú ich rady aj deti. Nezáleží pri tom, či majú niekoľko mesiacov alebo rokov, no aj oni musia byť na tento druh športu poriadne vybavené.


Základom všetkého je dobrý výber bicykla, ktorý musí spĺňať určité požiadavky a kritériá. Predtým, než sa rozhodnete tento prostriedok zakúpiť treba myslieť na to, ako často a na aké dlhé vzdialenosti ho budete využívať. V prípade, že máte malé dieťa, ktoré sa bicyklovať nedokáže, je možnosť umiestniť ho do sedačky na vašom bicykli. Tá môže byť umiestnená vpredu, no ak chcete absolvovať dlhšie trasy, bude vám po čase prekážať. Lepšou voľbou je preto sedačka umiestnená vzadu, kde si môže dieťa pohodlne sadnúť a oprieť hlavu. Okrem toho vás nebude počas jazdy rozptyľovať a cestu si tak užijete omnoho lepšie aj vy. Čo sa týka bezpečnosti, obavy dajte bokom, oba typy sedačiek sú vybavené bezpečnostnými popruhmi, ktoré bránia dieťaťu, aby vypadlo. Nezabúdajte však na to, že sedačka každého typu je určená len pre dieťa, ktoré už dokáže samostatne sedieť, a teda má viac ako 9 mesiacov.


Ak sa nedokážete bicyklov vzdať ani počas prvých mesiacov od narodenia, na výber máte cyklovozíky určené pre tých najmenších. Okrem toho, že vás môže vaše malé dieťa sprevádzať počas jazdy, má vo vozíku svoj vlastný priestor, kde nie je až tak veľmi stiesnené. Vozík je chránený plášťom s prieduchmi, a teda je vhodný aj na bicyklovanie v horšom počasí. Všetky vozíky sú taktiež vybavené bezpečnostnými pásmi z dôvodu, aby sa dieťa neprevrátilo alebo nevypadlo. Vhodné sú aj pre deti od 2 mesiacov, no treba zvoliť trasu, ktorá nebude príliš dlhá a hrboľatá.


V prípade, ak sú vaše deti natoľko veľké, že sú schopné bicyklovať sa samy, pred cyklovýletmi im treba zaobstarať vlastný bicykel. Dbať treba aj na jeho správne nastavenie, aby nedochádzalo k preťažovaniu ich kĺbov alebo chrbtice. Myslite aj na výšku umiestnenia sedadla, kedy by mal každý malý cyklista nohou dostúpiť na zem a zároveň by nemal mať kolená príliš ohnuté do uhlov. Bicykle sú na trhu k dispozícii v obrovskom množstve, z ktorých si môžete vyberať nielen podľa ceny, ale aj farby, veľkosti, výbavy a prevedenia. Je len na vás, ktorý vám bude najlepšie vyhovovať a sprevádzať vás počas jazdy. Keď je už dieťa väčšie a je z neho tínedžer, doprajte mu juniorský bicykel, ktorý splní jeho požiadavky. Tento druh sa už veľmi podobá bicyklom pre dospelých, nakoľko aj výška dieťaťa je porovnateľná s tou rodičovskou.

Výber každého dopravného prostriedku si treba dobre naplánovať a premyslieť. To isté platí aj pri kúpe bicykla, ktorý si kupujeme na niekoľko rokov až desaťročí. Prednosť preto netreba dávať len cene, ale najmä kvalite, ktorá je v tomto prípade veľmi dôležitá. Športové obchody ako napríklad inSPORTline poskytujú možnosť nákupu nielen jednorázovo v hotovosti, ale aj na báze splácania. Tieto dopravné prostriedky nie sú výnimkou, a preto ak nemáte dostatočnú hotovosť, kúpte jednoducho bicykle na splátky. Vaša rodina tak nebude musieť čakať niekoľko mesiacov, ale vyraziť na výlet môžete už najbližší víkend. Garancia 0%-ného úroku je benefitom, ktorý vás presvedčí, že s nákupom sa naozaj neoplatí čakať. Záleží len od vás, aké parametre splátok si zvolíte a akú sumu dokážete mesačne splácať. Aby ste predišli tomu, že budete bicykel splácať niekoľko rokov, odporúčame pri zakúpení zaplatiť voliteľnú priamu platbu, teda časť kúpnej sumy v hotovosti pri preberaní výrobku.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Čo mi tréning dáva a čo si berie ako daň

Čo mi tréning dáva a čo si berie ako daň

Trénovanie nie je len o zlepšovaní fyzickej kondície. Skrýva sa za ním oveľa viac, než si vieme na prvý pohľad predstaviť a vo výsledku má vplyv v podstate na celý život. Aspoň u mňa.
Regenerácia a peniaze - veci, ktoré škodia, pomáhajú a ich cena

Regenerácia a peniaze - veci, ktoré škodia, pomáhajú a ich cena

Nie všetky užitočné veci stoja veľa peňazí a nie všetko drahé je automaticky aj to najlepšie.
Test: Vesta, dres a nátelník Isadore - jar a jeseň v pohode

Test: Vesta, dres a nátelník Isadore - jar a jeseň v pohode

Čo na seba, keď je teplo, zima, sucho aj mokro? Dlhý dres Isadore Signature v kombinácii so spodnou vrstvou a vestou.
keyboard_arrow_up