Bicyklovať sa dá nielen v prírode, ale aj v pohodlí domova

Existujú ľudia, ktorí majú radi pohyb, no do fitness centra by ste ich za nič na svete nedostali.

Byť v kondícii a fit sa dá nielen posilňovaním s činkami a ťažkými strojmi, ale aj inými spôsobmi ako je napríklad behanie, bicyklovanie, korčuľovanie či plávanie. Tieto druhy pohybu prinášajú veľké množstvo výhod, ktoré pri posilňovaní k dispozícii nemáte. Jedným z najväčších benefitov je, že ich môžete vykonávať v kruhu priateľov, či rodiny, s ktorou si dokážete nielen zašportovať, ale aj prežiť príjemné chvíle. Pridanou hodnotou takéhoto pohybu je aj pobyt na čerstvom vzduchu, ktorý nenájdete nikde vo fitness centre, ale ani doma v obývačke.

Hoci by sa mohlo zdať, že napríklad také bicyklovanie je len sezónnou záležitosťou, nie je to pravda. Aj po ukončení sezóny a v období, keď vonku zúri nielen obrovská zima, ale aj škaredé počasie sa môžete udržiavať v kondícii pomocou obľúbeného stroja ako je bicykel.


V tomto prípade máme na mysli konkrétne stacionárne bicykle, ktoré dokážu jednoducho nahradiť klasické bicykle. Kým váš bicykel bude oddychovať niekde v garáži a čakať na novú sezónu, využívať môžete iné druhy týchto strojov a to priamo v pohodlí vášho domova. Zima vám tak utečie omnoho rýchlejšie a vy nemusíte mať strach, že by prvá jarná jazda bola pre vás utrpením. Ak si bez bicyklovania neviete predstaviť ani pár dní, odporúčame zaobstarať si niektorý z cyklotrenažérov, ktoré sú nielen výbornou náhradou, ale aj pomôckou na kondičné cvičenie. Tak isto, ako ich využívajú príležitostní športovci, majú ich k dispozícii aj profesionáli, ktorí potrebujú byť pripravení počas celého roka.
 

Ak nemáte ani potuchy, aký stacionárny bicykel by ste si mali zaobstarať, treba si pozrieť väčšie množstvo výrobkov, ktoré trh ponúka. Širokú ponuku máte k dispozícii u športového predajcu inSPORTline, ktorý disponuje obrovským množstvom cyklotrenažérov vhodných nielen pre vrcholových športovcov, ale aj pre začiatočníkov. Vybrať si tu môžete nielen z drahších strojov vhodných napríklad do posilňovní, ale aj lacnejšie varianty, ktoré dokonale zapadnú do vašej vlastnej domácej posilňovne. 


Ďalšou možnosťou, ako si spríjemniť zimu, kedy nemôžeme bicyklovať v prírode, je zaobstaranie si niektorého zo strojov nazývaných rotopedy. Existuje niekoľko dôvodov, prečo si tieto overené ľudové stroje ľudia neustále kupujú. Ide najmä o rýchlu možnosť zlepšenia si fyzickej kondície, ale aj sformovanie postavy, nôh a spálenie veľkého množstva tukov. Nie je preto ničím výnimočným, že magnetický rotoped sa stal základným vybavením nielen domácich, ale aj verejných profesionálnych posilňovní, ktoré denne navštevuje obrovské množstvo športovcov.

Rotopedy už dávno nie sú len nudnou fitness pomôckou, no vďaka moderným technológiám ich dokážeme prepojiť s tabletami alebo telefónmi, čo umožňuje každému užívateľovi zažiť jedinečnú virtuálnu jazdu. Aj v čase, keď nemáte možnosť preháňať sa na bicykli po okolitej prírode, si viete čas spríjemniť jazdou, ktorá urobí váš tréning omnoho zábavnejší, ako by ste čakali. Rotopedy sú vhodné nielen pre mladých športových nadšencov, ale aj pre seniorov, ktorí sa chcú a potrebujú udržiavať v kondícii. Aj oni si z obrovského množstva sortimentu inSPORTline vedia vybrať ten pravý stacionárny bicykel alebo rotoped, na ktorom zvládnu niekoľko kilometrov denne.

Stačí si určiť základné kritéria a cenu, podľa ktorých si dokážete vybrať ten najlepší stroj priamo pre vás.

report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Video: Svalovica po bicyklovaní - čo na ňu pomáha?

Video: Svalovica po bicyklovaní - čo na ňu pomáha?

Čo to je svalovica a ako sa jej vyhnúť alebo ju zmierniť? Čo hovorí odborný svet na masážny valec, pištoľ alebo lymfodrenážne nohavice?
Čo mi tréning dáva a čo si berie ako daň

Čo mi tréning dáva a čo si berie ako daň

Trénovanie nie je len o zlepšovaní fyzickej kondície. Skrýva sa za ním oveľa viac, než si vieme na prvý pohľad predstaviť a vo výsledku má vplyv v podstate na celý život. Aspoň u mňa.
Blíži sa obdobie trenažérov - čo všetko u nás nájdete? PR článok

Blíži sa obdobie trenažérov - čo všetko u nás nájdete?

Počasie ešte stále praje výjazdom, no pomaly sa blíži ten čas, keď je tma priskoro a teploty spadnú opäť nižšie. Vtedy sa už oplatí vytiahnuť aj trenažér. Že nemáš? Pozri našu ponuku…
keyboard_arrow_up