Prekvapte rodinu a blízkych novým bicyklom

Blížia sa Vianoce, ktoré sú najmä z pohľadu detí obdobím dostávania darčekov. Hoci počasie vonkajším športom až tak nepraje, rodinu a blízkych môžete potešiť aj športovými pomôckami, ktoré využijú v inom ročnom období.

Jednou z nich sú bicykle pre deti alebo dospelých, ktoré by nemali chýbať v žiadnej aktívnej rodine. Nejde pritom len o športovú potrebu, ale aj o dopravný prostriedok, ktorým sa dokážete dostať na dlhšie vzdialenosti. Ak ste športovým nadšencom aj vy, s rodinou si tak spoločne môžete vyraziť nielen na kratší výlet, ale aj vzdialenejší výjazd napríklad do hôr.

Ak sa rozhodnete bicykle zakúpiť, mali by ste sa najprv dobre poobzerať po ponuke na trhu. Tá je totiž veľmi široká a zakúpiť prvý výrobok sa nie vždy oplatí. Okrem toho, že nazriete do predajní, mali by ste venovať čas aj výberu na internete. Čaká tam na vás široká ponuka rôznych detských, juniorských bicyklov a bicyklov pre dospelých, ktoré si môžete medzi sebou ľahko porovnávať.

Nejde pritom len o farbu a tvar, ale aj bezpečné prevedenie, výbavu a v neposlednom rade cenu. Rozdiely sú v bicykloch napríklad aj podľa veku dieťaťa, ktoré by mu mali byť prispôsobené. Tie najmenšie sú vybavené pomocnými kolieskami, pokročilejšie prehadzovačkou a juniorské sa už veľmi podobajú tým pre dospelých. Rozdiel v nich je, že sú menšie a ľahšie, aby s nimi dokázalo aj dieťa v puberte manipulovať.


Netreba zabudnúť ani na tých najmenších, pre ktorých sú špeciálne vyrobené odrážadlá. Tie im umožňujú osvojiť si prvotné jazdné návyky už počas útleho veku, kedy získajú potrebnú stabilitu aj pre iné činnosti. Niektoré modely je možné dokonca zakúpiť aj so šliapadlami, vďaka ktorým sa z prostriedku stáva detský bicykel a vy ho môžete využívať omnoho dlhší čas.

Rodičia majú na výber nielen medzi kovovými, ale aj plastovými a drevenými odrážadlami, ktoré sú unikátnym výrobkom pre deti. Pozornosť však pri výbere treba venovať aj veku dieťaťa a tomu, ktorý výrobok bude pre neho najvhodnejší. Čím je dieťa väčšie, tým väčší a lepší bicykel potrebuje. Hoci tento prostriedok nekupujete na dlhé roky, dbať treba aj na jeho kvalitu.


V prípade, že si s výberom neviete rady, navštívte internetový športový obchod inSPORTline, kde máte na výber veľké množstvo výrobkov, od tých najlacnejších až po najdrahšie. Vďaka zadaným kritériám si viete výber zúžiť presne podľa toho, čo hľadáte a zistíte tam aj to, aká veľkosť bicykla je pre vaše dieťa momentálne najlepšia. Výber bicykla pre dospelých nie je o nič jednoduchší, nakoľko je v ponuke viac ako 300 modelov týchto športových prostriedkov.

Rozhodovať sa môžete napríklad medzi klasickými horskými, crossovými, trekingovými alebo bicyklami do mesta. Všetko záleží od toho, aký človek ste a akú jazdu preferujete. Kritériom výberu môže byť značka, ktorá má svoje špecifiká a v neposlednom rade cena, ktorá vám určí kategóriu, z ktorej si môžete pohodlne vyberať. Súčasťou výbavy by taktiež malo byť príslušenstvo, ktoré vás ochráni v prípade pádu alebo kolízie s dopravným prostriedkom, preto na neho nezabúdajte.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Test: Kärcher OC 6-18 Premium – už neumývajte bicykle v kúpeľni

Test: Kärcher OC 6-18 Premium – už neumývajte bicykle v kúpeľni

Veľkorysé riešenie, ktoré má dostatočnú zásobu vody a výdrž batérie aj pre tých, ktorým pri umývaní záleží na detailoch.
Video: Výrobcovia olejov nechcú, aby ste toto vedeli - voskovanie reťaze

Video: Výrobcovia olejov nechcú, aby ste toto vedeli - voskovanie reťaze

Pre koho má voskovanie reťaze zmysel a aké sú jeho výhody a nevýhody? Hodiť sa budú aj dlhodobé skúsenosti s voskom od značky Rex.
Oblečenie do dažďa aj vetra - v pohodlí aj v nepohodlí PR článok

Oblečenie do dažďa aj vetra - v pohodlí aj v nepohodlí

Jar sa veľakrát nesie nielen v znamení otepľovania, no i nepríjemných prehánok a studeného vetra. A do týchto podmienok treba správne oblečenie.
keyboard_arrow_up