Podporte Slovenský Cykloklub a jeho aktivity

Ak sa vám páčia aktivity spojené s cykloturistikou a značením, môžete ich podporiť svojimi 2% z daní.

Aktivity

Slovenský Cykloklub (SCK) je občianske združenie s celoslovenskou pôsobnosťou. Bol založený za účelom vytvárania a podporovania pohybu na bicykli. Jednou z jeho hlavných aktivít je značenie a legalizácia cykloturistických trás na Slovensku a vytváranie podmienok pre pohyb na bicykli. Od svojho vzniku aj vďaka spolupráci s ďalšími, vytvorili na Slovensku sieť viac ako 10 000 km cykloturistických trás, ktoré sú vyznačené jednotným systémom značenia v zmysle STN 01 8028 novelizovanou v roku 2015. Viac sa môžete dozvedieť na domovskej stránke cykloklub.sk/index.php.


Významným projektom Slovenského Cykloklubu je aj Cykloportál. Ten združuje cyklotrasy z rôznych kútov Slovenska v modernom a prehľadnom formáte. Vďaka nemu si môžete trasy jednoducho vybrať a rovno aj stiahnuť do navigácie. Pri každej mapke je uvedené aj presné GPS zameranie príslušnej cyklotrasy, ktoré vzniklo priamo v teréne. GPS zameranie každej trasy je možné stiahnuť do formáte gpx. Všetky trasy majú svoj profil, kde nájdete základe parametre trasy, jej evidenčné číslo, farbu, krátky popis a výber fotografií.


Podpora

Ak by ste chceli tieto projekty podporiť, teraz máte možnosť aj vďaka venovaniu svojich 2%. Je to veľmi jednoduché a predvyplnené tlačivá pre zamestnancov, alebo právnické a fyzické osoby, nájdete na tomto odkaze. Môžete tak jednoducho pomôcť rozvíjať značenie a cykloturistiku na Slovensku.
report_problem Našiel si v texte chybu?
redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Rozhovor: Prečo na Slovensku potrebujeme zákon o turistických trasách?

Rozhovor: Prečo na Slovensku potrebujeme zákon o turistických trasách?

Ako je to na Slovensku s turistickým značením? Prečo je zákon o turistických trasách dôležitý a aké zmeny má priniesť?
200 km na elektrobicykli bez dobíjania

200 km na elektrobicykli bez dobíjania

Hádam už odo dňa, kedy uzrel svetlo sveta prvý elektrický bicykel, je témou diskusií, či vôbec majú tieto bicykle existovať, či je jazda na nich bicyklovaním alebo podvádzaním.
Reportáž: Svätojurský MTB maratón v podaní WLRMcc – v jednote je sila

Reportáž: Svätojurský MTB maratón v podaní WLRMcc – v jednote je sila

Typické aprílové počasie ukázalo všetky svoje tváre a potrápilo účastníkov na každej trati. S WLRMcc tímom sme sa 20. 4. postavili na štart prvého kola Škoda Bike Open Tour 2024 vo Svätom Jure.
keyboard_arrow_up