Po tragických udalostiach v USA sa program Vailu zmenil. Včera sa konala štafeta národných týmov a kvalifikácia DH a DL.

Štafetu vyhrala Kanada, zjazd Anne Carolin Chausson resp. Steve Peat, dual znova A.C. Chausson resp. Brian Lopes. Brian však len tak tak stihol kvalifikáciu, veď išiel autom z Californie, kvôli zrušeným letom, 14 hodín!!!

O pol deviatej ráno v Kanade bol štart štafiet národných týmov na 30,16 km. Na štart sa postavilo 13 štafiet, žial bez účasti Slovenska.

Každú štafetu zastupovali 4 jazdci - junior, muž do 23 rokov, žena, a muž elite. Každý z nich si odjazdil 7.54 km dlhý XC okruh.

Favoritom bola štafeta Kanady v zložení Roland Green, Ryder Hesjedal, Chrissy Redden a Adam Coates. Ako prvý z Kanadského kvarteta jazdil Ryder Hesjedal, ktorý dokázal vytvoriť dvojminútový náskok. Ďalšie kolá absolvovali Roland Green, za ním Adam Coates a do finálneho okruhu vošla Chrissy Redden s náskokom vyše 4 minút. Z náskoku však veľmi rýchlo ukrajovali Jose Hermida zo španielska a Austrálčan Cadel Evans. Do ciela dorazila po vypätí všetkých síl s náskokom 26 sekúnd pred štafetou Austrálie a španielska.

R. Green na vysvetlenie taktiky (finálne kolo išla žena) povedal, že trať bola veľmi suchá a prašná, chceli sme sa vyhnúť dýchaniu prachu a preto sme hneď od začiatku museli ísť dopredu...



Tesne po poludní začal meraný tréening DH. Zdolávali 2.302 km dlhú trať so štartom v n.m. 2934 m a prevýšením 442 m. Úctihodné " title=". Trať bola členitá, obsahovala technické pasáže, ako aj rýchle, dupacie úseky.

Najrýchlejšie ju zvládli Anne Carolin Chausson a Steve
Peat
.

Podvečer, potom ako začalo pršať, odštartovala kvalifikácia dual slalomu. Trať bola prepracovaná, dlhá okolo 400 m a geniálne osvetlená.

Podľa očakávaní zvíťazila A.C. Chausson a Brian Lopes. Ako 6. dorazil do cieľa čech Michal Maroši.

Zmeny programu zapríčinili, že včerajší program bude zajtra. Organizátori však varujú, že ak by prišlo k ďalším útokom, či už zo strany USA, či teroristov, majstrovstvá budú zrušené!
report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Od základu: XC, TR, AM, EN, DH - kde je rozdiel?

Od základu: XC, TR, AM, EN, DH - kde je rozdiel?

Horská cyklistika sa delí na viacero disciplín – od bežného lesného/asfaltového jazdenia do kopcov až po extrémne náročné zjazdy. Ktoré disciplíny poznáme a ako sa volajú?
Nové Město na Moravě 2023 - súboj generácií, farby a blato

Nové Město na Moravě 2023 - súboj generácií, farby a blato

Nové trasy, nové bicykle, vybavenie, farby všade naokolo, ale tiež dážď, mokré korene a blato. Predovšetkým ale skvelé výkony a atmosféra. To všetko a tiež mnoho ďalšieho priniesli prvé preteky svetového pohára horských bicyklov.
Liptov Ride – jedinečné podujatie a skvelý úvod sezóny

Liptov Ride – jedinečné podujatie a skvelý úvod sezóny

Po minuloročnej skúsenosti bolo jasné, že táto akcia bude výborným spôsobom zahájenia sezóny, len bolo potrebné vytvoriť nový tím. A trochu sa porovnať s Jančim.
keyboard_arrow_up