Predstavenie: Castelli 2018 – zaujímavé dámske kúsky, ktoré spestria šatník

Predstavenie: Castelli 2018 – zaujímavé dámske kúsky, ktoré spestria šatník

Neviem, ako vy dámy, ale v mojom prípade oči doslova jedia, takže, ak sa jedná o športové oblečenie, je práve farba prvým impulzom, či ma daný kúsok zaujme. Lenže pritom netreba zabúdať na to podstatné.

Keďže som sa už párkrát popálila a zistila, že pekný dizajn ešte nie je zárukou kvality, snažím sa už na cyklistický šatník pozerať s rozumom, pretože len „farbičky“ výjazd pohodlným nespravia. Taliansku značku Castelli nemusím zrejme predstavovať. Dostal sa mi do rúk výber niekoľkých kúskov z ich novej kolekcie na rok 2018 a musím sa priznať, že to bol doslova útok na môj zrakový zmysel. V tomto prípade platí, že keď sa stretne pekný dizajn a kvalita použitých materiálov, je chuť vyraziť von násobne vyššia.


Dámsky dres PRISMA FZ

Ak už je reč o farbách, je rozhodne na mieste začať práve týmto dresom, ktorý je dostupný v naozaj vydarených kombináciách a ku mne sa dostal v modrej multicolor verzii. Okrem nej sú v ponuke ďalšie tri možnosti. Pre niekoho možno až extravagantný dizajn, no rozhodne zaujme. Dres je vyrobený z materiálu Prosecco GT, ktorý je príjemný na dotyk a efektívne odvádza vlhkosť. Ako je už pre Castelli typické, strih príjemne kopíruje postavu. V zadnej časti sa nachádzajú tri vrecká a reflexné prúžky, ktoré zlepšia vašu viditeľnosť. Po celej dĺžke je zips YKK® Vislon. Vďaka predĺženiu zadného dielu a integrovanému silikónovému pásiku, dres dobre sedí aj v športovej polohe na bicykli. Talianom sa rozhodne podarilo vytvoriť niečo odlišné a zároveň zachovať technicko – funkčné vlastnosti. Tento dámsky dres je dostupný za cca 80 € a viac informácií nájdete na tomto odkaze.


Dámsky dres ANIMA

Na tomto letnom kúsku ma na prvý pohľad najviac zaujali lemy na rukávoch, ktoré prešli inováciou oproti prvej generácii tohto modelu a sú z tenučkého priliehavého materiálu. Zo šiestich farebných variantov som mala možnosť vidieť mentolovú. Jeho predný diel je vyrobený z pružného materiálu Velocity Dry, ktorý má za úlohu zabezpečiť odvod vlhkosti. V zadnej časti je použitá tkanina Prosecco Strada Donna pre lepšiu ventiláciu. Tri zadné vrecká sú predĺžené, a teda pekne sedia, aj keď je ich priestor vyplnený vecami potrebnými počas výjazdu. To zabezpečuje aj silikónový elastický grip na páse. Po celej dĺžke dresu je zips YKK® Vislon. Celkovo sa jedná o elegantný kúsok s jednoduchým a príjemným dizajnom, s drobnými detailmi v podobe loga či nápisu v prednej časti. Je dostupný cca za 75 €.


Vesta PRO LIGHT W

Vesta, ktorá ma prekvapila svojou extrémnou ľahkosťou a príjemným materiálom. Veľmi kompaktný kúsok, ktorý sa zmestí do každého vrecka dresu a bude tak po ruke pre prípad potreby. Účelne ochráni pred vetrom, vďaka tkanine použitej v prednej časti a v oblasti ramien. Zadný diel je vyrobený zo sieťoviny, a tak aj počas teplejšieho, ale veterného dňa, je vesta dobre priedušná. Dostupná je v piatich farbách, ktoré presne ladia s tohtoročnou dámskou kolekciou a patrí medzi kúsky, ktoré boli vyrobené v spolupráci s profi jazdcami tímu SKY. Dostupná je cca za 80 €.


Nátelník PRO MESH W

Osobne ma z predstavených kúskov najviac prekvapil tento nátelník. Doteraz som bola zvyknutá na účelný a jednoduchý dizajn funkčného spodného prádla Castelli. V tomto prípade sa jedná naozaj o štýlové spracovanie vďaka sublimačnej grafickej potlači. Viem si predstaviť, že tento model počas horúcich letných dní v pohode nahradí samotný dres - ak teda máte kam dať drobnosti so sebou. 3D sieťovina sa postará o kvalitný odvod vlhkosti. Spodný lem trička má ploché spracovanie, a teda neprekáža pri zasunutí v kraťasoch. Dostupné sú štyri farebné kombinácie v cene cca 60 € a viac informácií nájdete na tomto odkaze.


Kraťasy s trakmi PREMIO

Kľúčovým kúskom cyklistického outfitu sú jednoznačne nohavice, nakoľko ich kvalita sa podpíše na tom, aký pocit budeme mať počas celého výjazdu. A práve predĺženie času, ktorý sme schopné v sedle stráviť, je účelom týchto nohavíc s dámskou výstelkou Progetto X2 Air. Sú vyrobené z materiálu Forza s 38% podielom Lycry, čo zlepšuje ich prispôsobivosť postave. Ponúkajú vyššiu kompresiu na stehnách aj v spodnej časti chrbta a v okolí pásu pre lepšiu oporu. Redukovaný počet švov zvyšuje komfort, ktorý znásobujú extra pohodlné a ploché traky. Skutočne môžem potvrdiť, že ich nie je vôbec cítiť a sú z veľmi príjemného materiálu. Tento najvyšší model krátkych nohavíc má ploché zakončenie spodných lemov na stehnách s vertikálnym umiestnením silikónových prúžkov, vďaka čomu sedia na svojom mieste a rovnako dobre držia návleky. Sú dostupné v čierno-červenej kombinácii v cene cca 180 €.


Kraťasy s trakmi FREE AREO W

Medzi sortimentom Castelli sa nejedná o žiadnu novinku. Ide o najpredávanejšie krátke nohavice, ktoré prešli postupným vývojom, ktorý sa začal už v roku 2007. Dizajnéri sa postupne snažili vyladiť každý jeden detail, aby cyklistkám spríjemnili pocity pri ich nosení. Ich základom je špecifická dámska výstelka Progetto X2 Air. Na vonkajšej strane stehien je použitý materiál Vortex s jemnými priehlbinkami, ktorých cieľom je zlepšenie aerodynamiky. V rozkroku sa nachádza odolný materiál Forza s 38% podielom Lycry, vďaka čomu nohavice lepšie sedia na tele a sú odolné voči oderu. Samozrejmosťou sú aj v tomto prípade úplne ploché traky takmer bez švov. Sieťovinové Giro Air lemy na stehnách sú priliehavé a tlak rozkladajú na väčšiu plochu, čím minimalizujú obmedzenie prietoku krvi a nepríjemné pocity. Nohavice sú dostupné v piatich farebných prevedeniach v cene cca 150 € a viac informácií nájdete na tomto odkaze.


Rukavice ROUBAIX

Model rukavíc s príznačným názvom, ktorý sa dá odvodiť od gélovej výstelky tlmiacej nárazy, čo sa na „pavé“ úsekoch známych pretekov rozhodne hodí. Vďaka perforovanej syntetickej koži na dlani, patria medzi najpriedušnejší model z dámskej kolekcie. Sieťovina na vonkajšej časti zabezpečí rýchly odvod vlhkosti. Jednoduchý dizajn nič nepokazí a päť farebných verzií ladí k zvyšku kolekcie. Cena rukavíc sa pohybuje okolo cca 40 €.


Ponožky MAESTRO W

Letné cyklistické ponožky so stredne vysokým 6 cm členkovým lemom s obsahom priadze Meryl® Skinlife. Noha sa v nich „neuvarí“, a to vďaka vzdušnej sieťovanej vrchnej časti. Kompresný pás okolo priehlavku zabezpečí, že ponožky dobre sedia. Sú dostupné v čiernej, bielej, modrej a mentolovej farbe v cene cca 16 €.


Nákrčník HEAD W THINGY

Multifunkčná šatka je doplnok, bez ktorého neodchádzam na výjazd ani počas teplých jarných či letných dní. Vo veterných podmienkach šikovne ochráni krk alebo hlavu pod prilbou, pri vyšších teplotách sa hodí ako potítko, prípadne gumička do vlasov. Model od Castelli je vyrobený z tenkej polyesterovej tkaniny, takže rýchlo vyschne. Šatka je dostupná v štyroch príjemných farebných kombináciách v cene cca 20 €.


Túto sezónu sa je teda rozhodne na čo tešiť a opäť to bude vonku o niečo farebnejšie. Dovozcom značky Castelli na Slovensko je SKprofiBike.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Test: Castelli Fly – vesta, ktorá sa hneď zaradila k mojim naj

Test: Castelli Fly – vesta, ktorá sa hneď zaradila k mojim naj

Máte radi ľahké a spratné veci? Vyrážate na švih skoro ráno, prípadne podvečer alebo zdolávate veľké prevýšenie v kopcoch? Tak zbystrite pozornosť...
Ženy, ktoré si zaslúžia našu pozornosť

Ženy, ktoré si zaslúžia našu pozornosť

Niet zrejme príhodnejšieho dňa, kedy si môžeme pripomenúť silu a vášeň (nielen pre šport), ktorú v sebe majú ženy.
Dámske bicykle do 2 500 € - na cestu aj do terénu PR článok

Dámske bicykle do 2 500 € - na cestu aj do terénu

Pohyb na dvoch kolesách je skvelá a zdravá aktivita spojená s dobrodružstvom. Prinášame výber dámskych bicyklov z našej ponuky pre rôzne kategórie.
keyboard_arrow_up