Zdroj: FB Absa Cape Epic

Pozrite si to najlepšie z diania na Absa Cape Epic, kde opäť dominovala „hrubá sila“ Jaroslava Kulhavého.

Celkovo 8 dní, 660 km a viac ako 13 500 nastúpaných metrov museli jazdci zvládnuť, ak chceli okúsiť radosť v cieľovom meste Paarl. O víťazných dvojiciach už bolo viac-menej rozhodnuté, no stále prebiehali boje o ďalšie priečky.

Zrejme najviac si mohla finálnu etapu užiť dvojica Annika Langvad a Kate Courtney, ktoré mali k dobru takmer 40 minút náskoku na druhú dvojicu. No a okrem toho v podstate zvíťazili vo všetkých predchádzajúcich etapách. V tej poslednej sa usadili na kolesách svojich súperiek a nakoniec v pohode došli na 4. mieste. Pre mladú vychádzajúcu hviezdu XCO Kate Courtney je to veľké víťazstvo hneď pri premiére a zrejme sa od tejto pretekárky máme v budúcnosti na čo tešiť. Z etapy sa nakoniec radoval pár Margot Moschetti a Raiza Goulao.


Celkové poradie ženy:

  1. Investec Songo Specialized - 29:57:06 hod , Annika Langvad (DEN)/ Kate Courtney (USA)
  2. Ascendis Health +46:29 min, Sabine Spitz (GER)/ Robyn de Groot (RSA)
  3. Silverback KMC +53:15, Mariske Strauss (RSA)/ Annie Last (GBR)


U mužov už skutočne len nečakaný technický problém mohol pripraviť dvojicu Howard Grotts a Jaroslav Kulhavý o víťazstvo. Český jazdec opäť ukázal počas celého Cape Epic svoju silu a najmä na rovinách častokrát dokázal vytvoriť rozhodujúci rozdiel, za čo mu neraz vzdali hold aj súperi.


Grotts zase vynikal v kopcoch a navyše nevädol, ale naopak sa postupne zlepšoval. Navyše si dokázali obaja rýchlo poradiť aj s množstvom defektov a celkom dobre sa im vyhol aj črevný vírus, na ktorý v niektorej etape doplatil skoro každý. Resp. Kulhavý si to najhoršie prežil ešte pred samotným začiatkom celého etapáku. O druhé miesto sa zviedol boj, kde si nakoniec lepšie počínala dvojica Kristián Hynek a Alban Lakata.


Odsunuli na tretie miesto pár Manuel Fumic a Henrique Avancini. Posledne menovaní začali síce celý Cape Epic najlepšie, no postupne doplatili na celkovú náročnosť a najmä v závere. Poslednú a najcennejšiu etapu si pre seba ukoristila dvojica Fabian Rabensteiner a Michele Casagrande.

Celkové poradie muži:

  1. Investec Songo Specialized 25:29:48 hod, Jaroslav Kulhavý(CZE) / Howard Grotts (USA)
  2. Canyon Topeak +9:38, Kristian Hynek (CZE) / Alban Lakata (AUT)
  3. Cannondale Factory +13:12,  Manuel Fumic (GER) / Henrique Avancini (BRA

Pre Jaroslava Kulhavého je to už celkovo 3. víťazstvo na Cape Epic v kariére a zrejme si po Christophovi Sauserovi našiel nového „parťáka“ do ďalších rokov, s ktorým môže bez problémov atakovať celkové poradie. Naši západní susedia sa naozaj ukázali, pretože druhý skončil Kristian Hynek (mimochodom, víťaz z roku 2014) a radovali sa aj v kategórii Masters vďaka Ondřejovi Fojtíkovi.


Ak ste nemali možnosť sledovať dianie, ktoré bolo naozaj výborne spracované (či už live alebo formou záznamov), môžete si pozrieť aspoň zostrih toho najlepšieho v 8. minútach. Po tom videu má človek naozaj chuť si ísť zajazdiť...

[Foto na úvode: FB Absa Cape Epic]

report_problem Našiel si v texte chybu?
Imroman 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Rozhovor: Martina Krahulcová - z cyklovýletov až na Cape Epic

Rozhovor: Martina Krahulcová - z cyklovýletov až na Cape Epic

Vášeň, talent, odhodlanie, ale aj sebazaprenie a bojovnosť. S cyklistikou sa dá začať aj neskôr, ako si mnohí myslia. A Martina Krahulcová je tým najlepším dôkazom.
Ako chutí cyklistika v Afrike

Ako chutí cyklistika v Afrike

Mať možnosť si zajazdiť na bicykli v Afrike znie na prvé počutie ako úžasné dobrodružstvo. Moja odpoveď znie áno... ALE pokiaľ si neprinesiete všetko vrátane bicykla so sebou, tak sa pripravte na nevyhnutné kompromisy.
Rozhovor: Fotograf Michal Červený - iný pohľad na cyklistiku

Rozhovor: Fotograf Michal Červený - iný pohľad na cyklistiku

V tomto prípade cez fotoobjektív profesionálneho fotografa UCI pretekov a cyklistických tímov.
keyboard_arrow_up